365 On the Road 4 eilanden!!!
Fuerteventura

365 Dagen deel 1 Fuerteventura.

 
Een jaar naar de Canarische Eilanden om alle eilanden te bezoeken. 365 dagen later hebben we vier van de zeven eilanden bezocht en moeten we er nog drie doen.
 
Ons verhaal van afgelopen jaar kan je nu meelezen.
 
Ow wat waren we blij met de aankoop van de camper. Trots als een pauw reden met onze 23 jarige oude Hymer richting Zuid Spanje om daar de oversteek te maken naar Fuerteventura. We kwamen 5 dagen na ons vertrek op dit eiland aan, en wat voelden we onszelf rijk toen we zomaar aan het strand konden staan. Natuurlijk wisten we niet dat we ook vast kwamen te zitten in dat losse zand. Maar och…..surfers genoeg in de buurt.
 
4 Maanden hebben we nodig gehad om Fuerteventura in kaart te brengen. Polarsteps geeft precies weer welke rondjes we daar maakten. Wat wij heel mooi vonden was de Westkust van Fuerteventura. De sculpturen die zijn ontstaan uit kalk, de ruwe kusten, en de mooie baaien.
 
Michel was daar onze steun en toeverlaat en hielp ons met alles wat we nodig hadden. Michel was en is nog steeds onze backhand. Wij zorgen voor hem, hij voor ons! We hebben wat afgereisd met deze Belg. In zijn scheurende auto met Kyra tussen ons in gingen we regelmatig op pad. Accommodaties bezoeken, NIE nummer regelen, en vooral veel etentjes.
Omdat dit het eerste eiland was, hebben we moeten zoeken naar de goede strategie voor de invulling van de site. En hopelijk hebben we die gevonden, zodat we na deze Coronatijd van start kunnen gaan!
 
Fuerteventura in het kort: waanzinnig mooie stranden, desolate landschappen met de verborgen secrets. History all over the place! Over de oorspronkelijke majoreros en heroïsche gevechten met veroveraars die dit eiland wel wilden inlijven. 
 
Wij waren zelf graag in El Cotillo, Costa Calma, Morro Jable en Corralejo. Ondanks dat we veel in het binnenland waren, voelden we ons heel erg thuis in El Cotillo. We waren een soort van ‘dos chicas’: Jeanny y Astrid, die met Kyra een bekendheid waren in de tijd omdat we er zo vaak kwamen. Terwijl iedereen in Nederland binnen zat zaten wij lekker op een terras in December!
 
 
Wat schiet ons te binnen als we terugdenken aan dit eiland? Feest in de camper, hossend liepen we achter elkaar aan toen Danielle bij ons op vakantie was. Teveel Sambuca en wijn, maar wat hebben we gelachen! De beet van de hond in Astrid haar been. Cofete van Villa Winter, waar we met een 4 wheel aangedreven busje over de slingerende zandweg vlogen!
En natuurlijk de camper waar vanalles mee aan de hand was! 

Tja, het leven in een camper… Ik zal het zo zeggen; je moet er wel tegen kunnen. We zitten samen 24 uur per dag in de kleine ruimte. Vooral in het begin hebben we de camper moeten leren kennen, hoe werkt een boiler of de koelkast en hoe ga je om met zonnepanelen en de batterijen hiervan?

 

Op Fuerteventura ging echt letterlijk alles kapot. We zaten zonder warm water, de stroom was minimaal doordat de batterijen te oud waren, de remmen waren versleten, er moesten nieuwe banden op… en dan zit je daar, twee blonde meiden!

Maar er was een tijd van gaan, we moesten naar een ander eiland, en dat was Lanzarote! Heb je om het vervolg te lezen, houdt ons in de gaten met het volgende bericht.

Haste Mañana....

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

4 reacties op “365 On the Road 4 eilanden!!!”

  1. Gefeliciteerd met jullie één-jarig jubileum! Ik ook heb genoten van jullie aanwezigheid, optimisme en van jullie nieuwsgierigheid naar die prachtige eilanden. Als je het wat op een afstand goed bekijkt, dan merk je dat de Canarische Eilanden eigenlijk een spiegel zijn van alle kontinenten en hun klimaat: woestijn vs tropisch woud, verschroeiende hitte in de Barrancos vs ijzige koude op de hoogste toppen, uitgestrekte vlakten vs grillige rotsformaties, heerlijke zandstranden vs brutale klippen… en ga zo maar door. Je hoeft de wereld niet rond te reizen… alles is op de Canarische Eilanden te vinden.
    Voor jullie beiden wens ik van harte: Op naar de volgende 365 dagen; hopelijk zijn deze dan met klanten…

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: