Gebergte en geschiedenis

Midden Fuerteventura

Informatie over dit arrangement

 Inbegrepen:

 • Reisduur: 5 dagen / 4 authentieke overnachtingen 
 • Luxe Auto
 • Bezoek aan de oudste rotsformaties van het eiland
 • Exclusieve excursie naar een vulkaan
 • Wandelroutes en beschrijvingen

Reissom v.a. €395,00

Optioneel:

 • Autoklasse naar eigen wens
 • Heen- en terugvlucht
 • Veerboot van en naar Lanzarote
 • Extra trips bij te boeken
 • Combineren met Noord en Zuid Fuerteventura
 • Andere prijsklasse accommodatie

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Reisoverzicht:

 • Start vliegveld Fuerteventura (of Lanzarote)
 • Auto ophalen
 • Betancuria
 • Ajuy
 • Vega de Rio Palmas
 • Tuineje
 • Mogelijk te combineren met 3 dagen ‘Luxe en genot’ (Blauw)

Reisbeschrijving

Dag 1

Vandaag ben je aangekomen op Fuerteventura. Wellicht ben je geland op het vliegveld van Fuerteventura of je bent geland op Lanzarote en heb je de veerboot genomen naar het vissersstadje Corralejo op Fuerteventura.

Betancuria, in een vallei omsloten door heuvels, is een historisch stadje met een geschiedenis. Dat is ook te zien aan de oude straatjes en huizen. Er straalt een rust vanuit en het is er knus en aangenaam om te verblijven. We hebben voor jou een accommodatie uitgekozen die hier helemaal bij past en die dezelfde sfeer uitstraalt.

Zodra je je koffers een plekje hebt gegeven en jezelf opgefrist hebt, kun je her en der terecht voor een drankje en een hapje. Hou wel even rekening met de openingstijden. Vanwege de bussen zijn alle gelegenheden open tot 16:00, daarna is alles gesloten.

Dag 2

Na het ontbijt ga je met de auto op weg naar het kustplaatsje Ajuy. De weg door de bergen ernaar toe is geweldig. Bij Ajuy vind je de oudste rotsformaties van het eiland. Vanaf het zwarte strand loopt een leuk wandelpad naar de grotten van Ajuy en naar een indrukwekkende rotsboog.

Terug bij de auto gaan we richting Vega de Rio Palmas, waar we parkeren bij een bijzondere eetgelegenheid. Je kunt hier culinair genieten in een groene oase. Je zou ervoor kunnen kiezen om hier voor of na de wandeling te gaan eten.

Van hieruit start je in ieder geval voor de wandeling naar een kloof. Dit is geen moeilijke wandeling. We lopen eerst door de oase van Vega de Rio Palmas (het dal van de rivier van de palmen) en daarna door een indrukwekkende, schilderachtige kloof die begint nadat je de stuwdam gepasseerd bent. Onderweg kom je langs een oud, met sagen omweven, klein kapelletje. Hier is de legende rond de patroonheilige van Fuerteventura ontstaan.

Dag 3

De wandelroute van vandaag duurt zo’n 3 tot 4 uur en voert door afgelegen gebieden. Vanuit je accommodatie loop je door het dorp zo de heuvels in. We beginnen met een stevige klim. Later dalen we af door het enige bos dat Fuerteventura rijk is en via een barranco komen we terug in het dorp bij de auto.

Vanavond en morgenavond overnacht je in een hele oude finca in de omgeving van Tuineje. Gezellig, kleinschalig en met een zwembad om af te koelen na een warme dag.

Dag 4

In de ochtend word je opgehaald door je gids om de ziel van Fuerteventura te leren kennen in een relatief onbekend vulkanisch gebied. Het bizarre vulkanische landschap is desolaat en rauw. Binnen in de oude krater leer je meer over het leven van de eerste bewoners, de “majoreros“. Dit is een authentieke outdoor ervaring!

Dag 5

Vandaag reis je terug richting huis óf je wil nog meer beleven van dit ruige eiland en je vervolgt je reis op eigen gelegenheid of met een van onze mooi samengestelde arrangementen of optionele bouwstenen.

Onze bijzondere verblijven

Sfeerfoto's

Tapastour

Tour is op woensdag € 65,00

De tapastour is een culinaire reis om de lokale bevolking te ontmoeten. U maakt kennis met de cultuur en kleine specialiteiten van Fuerteventura. De wandeling gaat van finca naar finca voor proeverijen van de lokale producten van het eiland.

Met deze excursie treedt je binnen in de levens van de authentieke bewoners van Fuerteventura.

De cactusvijg “tuno indio”, mojo-sauzen en jam, evenals de productie van gezonde olijfolie en een kaasmakerij staan op het programma. Op elke boerderij wacht ons een originele rondleiding.

Inclusief:

 • tapas
 • wandeling van finca naar finca
 • begeleiding

Pick up:

 • in Morro Jable: 9:00AM en 
 • in Costa Calma: 9:30AM.
 • Gasten uit het noorden dienen zelf voor vervoer te zorgen naar het ontmoetingspunt: Gasstation Caracol bij Tarajalejo om 9:45AM.

Goede te combineren met de bouwstenen:

 • Wilde kusten & legenden
 • Wandeling met geiten
 • Vulkaan & finca bezoek op Fuerteventura

Vulkaan & Finca bezoek op Fuerteventura

Tour is op vrijdag € 55,00

Vulkaan & Finca bezoek op Fuerteventura

Bezoek een kleine finca met een eigen bodega of aloeveraboerderij. Een tour op Fuerteventura voor liefhebbers van Fuerte.VULKAAN- EN FINCAWANDELING
Ervaar het indrukwekkende landschap van de vulkanen in het binnenland van het eiland en verken de fascinerende omgeving tijdens een begeleide wandeling op Fuerteventura. Bezoek een kleine finca met een eigen bodega en proef enkele van de lokale wijnen. Of een Finca met een eigen aloë vera-productie. Een tour op Fuerteventura voor liefhebbers van Fuerte.

DE VULKAAN
In dit enorme natuurgebied vind je bizarre landschappen en verlaten gebieden. Het lijkt een ongerept stukje aarde. Terwijl we via onverharde wegen de vulkaan op Fuerteventura bereiken, lopen we teeltgebieden in. Niet voor niets was het onbewoonde eiland ooit een belangrijk groeigebied. De kale gebieden worden tegenwoordig gebruikt voor landbouwdoeleinden. De ommuurde bassins maakten het ook mogelijk om bij regenval de krater als vulkanische tuin te gebruiken. De vulkaan is 461 meter hoog. Op ongeveer 100 meter hoogte bereiken we een uitkijkpunt om even te pauzeren. Het unieke uitzicht zal je zeker een prachtig contrast bieden met het anders bekende Fuerteventura, de krateringang ligt op ongeveer 350 meter en is gemakkelijk toegankelijk voor ervaren wandelaars.

WIJNPROEVEN EN FINCA BEZOEK (wegens Covid-19 nog niet open)
Daarna bezoeken we een Canarische boerderij op Fuerteventura op slechts 45 minuten lopen van de krater. De ondergrondse bodega zal je versteld doen staan. Er worden twee wijnen en onze eigen likeuren geproefd. De wijnproeverij en kleine snack bestaande uit tomatensalade, brood, geitenkaas en olijfolie zijn inbegrepen.

ALTERNATIEF VOOR DE WIJNPROEVERIJ IS
Stop bij een traditionele boerderij en geniet van een typische picknick met geitenkaas uit Fuerteventura, tomaten, brood en wijn. De oude boerderij is liefdevol gerestaureerd en is nu de thuisbasis van zijn eigen aloë vera-productie. De productie van de hoogwaardige aloë producten wordt ter plaatse aan u uitgelegd, zodat u de aloë vera plant beter leert kennen. Sluit de dag af in een ontspannen sfeer voordat de transfer u terugbrengt naar het hotel.

https://youtu.be/-VCSRACnsr4

Wilde Kusten & legenden

Tour is op woensdag € 65,00

Ontdek te voet de mooiste rotskloof van het eiland. La Presa de Las Peñitas is de site van de patroonheilige van Fuerteventura, La Virgen de la Peña. Ridley Scott heeft hier de film Exoduss gemaakt. Een reis naar Fuerteventura om te ontspannen en foto’s te maken.

 

WILDE KUST & LEGENDENWANDELING
Ontdek te voet de mooiste rotskloof van het eiland. La Presa de Las Peñitas is de site van de patroonheilige van Fuerteventura, La Virgen de la Peña. Ridley Scott heeft hier de film Exoduss gemaakt. Een reis naar Fuerteventura om te ontspannen en foto’s te maken.

DE KLOOF EN DE HEILIGE
Tijdens deze begeleide wandeling zie je een kleine oase die is versierd met palmbomen. Het eerste deel van onze wandeling leidt naar de kapel via een smal wandelpad dat in de basaltrots is uitgehouwen. Enorme rotsformaties liggen aan onze voeten. (ongeveer 200 meter hoogte). Leer meer over de legende van de heiligen en het leven van de Majoreros. Zelfs vandaag de dag zijn de kapel en de patroonheilige een belangrijk onderdeel van de lokale tradities.

VISSERSPLAATS AJUY
Ajuy ligt aan de westkust en is het oudste deel van het eiland. Op basis van fossielen die 35.000.000 jaar geleden deel uitmaakten van de lichtgekleurde stenen muren, vermoedt men de ouderdom. Ooit verrees het eiland uit de zee, dus vandaag kun je deze indrukwekkende rotsformaties bewonderen.

DE ROTSPOORT
Er is een weinig bekende rotspoort bij het vissersdorp. Ver van de bewoonde wereld is deze rotsformatie van vulkanische oorsprong met een hoogte van 35 meter een mystieke plek. Het lijkt een poort naar een koninkrijk of een ver sterrenstelsel. Dat is tenminste wat de oude legendes keer op keer zeggen. Het wandelpad leidt ons terug naar Ajuy, waar we even pauzeren en genieten van tapas, vis en wijn in een klein restaurant midden in het dorp.

GOED OM TE WETEN
De wandeling is opgedeeld in 2 etappes. Je bent eerst ongeveer 1 uur in de kloof en rijdt dan 5 minuten naar de kust. Daar gaat het ongeveer 1,5 uur lopend verder met de tweede etappe. De ondergrond bestaat grotendeels uit grind en in de kloof loopt een wandelpad dat aanvankelijk bergopwaarts gaat. Als je hoogtevrees hebt, kun je altijd individuele pauzes nemen.

WANDELROUTE
In totaal ongeveer 8 km, niveau gemakkelijk, met wat hoogteverschillen en een beklimming in de kloof. Stevige schoenen zijn een vereiste. 

Wandeling met geiten

Tour is op zaterdag € 59,00

Als baby’s die met een fles zijn grootgebracht, zijn ze een fijne metgezel tijdens onze wandelingen op Fuerteventura. De geiten zijn aanhankelijk, tam en luisteren naar hun namen.


Wandelen met geiten

Ontdek met onze geiten het achterland en geniet van de absolute rust ver weg van de gebruikelijke toeristische routes.

De 5 tamme geiten zullen je begeleiden door de bergen van El Cardon. Als enige trekgeiten op de Canarische Eilanden worden ze vanaf jonge leeftijd opgeleid tot roedelgeiten en zijn ze trouwe metgezellen.

Omgeven door kale, bizarre landschappen, leidt de gids je naar een rustplaats waar je even kunt pauzeren. Een Canarische picknick wacht op je. De ongerepte natuur met het spel van licht en schaduw biedt een gigantisch panoramisch uitzicht over de bergen tot aan de kust. Tijdens deze individuele wandeling leer je een heel ander gezicht van het eiland kennen.

ONZE GEITEN
Als baby’s die met een fles zijn grootgebracht, zijn ze een fijne metgezel tijdens onze wandelingen op Fuerteventura. De geiten zijn aanhankelijk, tam en luisteren naar hun namen. Je zult versteld staan van de klimvaardigheid en het plezierige karakter van de kleine kudde. Soms lopen ze vrijuit en soms aan de lijn. Het belangrijkste voor ons is dat de geiten net zo ontspannen van de dag genieten als onze gasten.

HET LANDSCHAP
Met een fantastisch uitzicht op het natuurgebied El Cardon wandel je in kleine groepjes zo’n 8 km. Het gaat op en neer en de grond verandert van grindwegen in fijn zand. Het ruige landschap verrast met een prachtig kleurenspel en zachte vormen.

PICKNICK ONDER EEN OPEN HEMEL
Midden in de natuur nemen we een pauze en genieten we van een typische eilandpicknick. Een goede slok wijn mag niet ontbreken bij diverse kleine tapas uit de regio. De dieren blijven bij ons en rusten uit. Daarna gaan we verder door gegroefde rivierbeddingen tot we weer ons startpunt bereiken. We sluiten de dag af in een aangename sfeer voordat de transfer je terugbrengt naar het hotel.

GOED OM TE WETEN
De grond bestaat voornamelijk uit grind en zandgrond, dus stevige schoenen zijn belangrijk voor alle deelnemers. Geiten zijn dol op fruit en groenten. Je bent van harte welkom om iets voor de dieren mee te nemen.

TOTALE WANDELAFSTAND CA 8 KM, GEMAKKELIJK TOT GEMIDDELD NIVEAU, MET ENKELE LICHTE HELLINGEN. De excursie begint in het zuiden van het eiland en begint bij de bergen van El Cardon. 

 

Luxe en genot aan de kust

€ 250,00 P.P.

Deze bouwsteen behelst 3 extra dagen vol luxe en genot. Zoals je bij ons gewend bent, gaat dat uitstekend samen met onze wandelingen en bijzondere belevenissen waarbij je Fuerteventura écht leert kennen.

Inbegrepen:

 • 3 dagen / 2 nachten
 • luxe accommodatie aan zee
 • autohuur
 • authentieke tapas-tour
 • bezoek aan een indrukwekkende vuurtoren
 • bezoek aan een eeuwenoude aboriginals nederzetting en Pozo Negro
 • kustwandeling over heuvels met mooie uitzichten

La Lajita is een must om te bezoeken. Hier is volgens velen het beste restaurant van het eiland te vinden; La Falúa. Met onze culinaire belevenis voucher t.w.v. 40 euro ontvang je 10% korting op een authentieke tapas plaat met een originele twist voor 2 personen.

Combi 4 dagen Noord en/of Zuid Fuerteventura

€ 395,00 P.P.

Als je meer tijd hebt om van je reis te genieten en Fuerteventura beter wil leren kennen, dan nodigen we je uit om deze twee arrangementen in overweging te nemen. Nog meer actief, authentiek en intens beleven! 

Of het zuiden waar het schiereiland Jandia ligt, met het mystieke Cofete, of Pico de la Zarza, de grote zandvlakte en natuurlijk de surfstranden waar vele wereldkampioenschappen  gehouden zijn. De westkust met zijn talrijke kalkstructuren. Er is zo veel te zien en te beleven!

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen bij de arrangementen zelf.

U kunt meerdere optie's aanvinken als U op meerdere plekken wilt verblijven.
U kunt meerdere optie's aanvinken als U op meerdere plekken wilt verblijven.
Voor meer specifieke wensen kunt U ze aangeven bij de reiswensen.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Translate »