Bodega's en Vulkanen

Zuid Lanzarote

Informatie over dit arrangement

 Inbegrepen:

 • Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
 • 2 dagen luxe kleinschalig boutique hotel
 • 2 dagen verblijf in een casa rural
 • Middenklasse huurauto
 • Begeleide Vulcano hike met officiële gids
 • Wandelroutes en -beschrijvingen

Reissom op basis van 2 personen v.a. €495,00

Optioneel:

 • Autoklasse naar eigen wens
 • Heen- en terugvlucht
 • Veerboot Fuerteventura
 • Combineren met bouwstenen
 • Combineren met Midden en Noord Lanzarote
 • Andere prijsklasse accommodatie

Voordelen van deze reis:

 • Reis op maat samengesteld
 • Actief en intensief ervaren
 • Veel vrijheid
 • Individueel
 • Kleinschalig
 • Authentiek
 • Weg van de massa
 • Wij ondersteunen lokale ondernemers

Reisoverzicht:

 • Aankomst vliegveld Lanzarote (optie Fuerteventura)
 • Auto ophalen
 • Playa Blanca
 • Parque National
 • La Geria
 • Papagayo
 • Optie 3 dagen / 2 nachten  (Blauw)
 • Optie culinair genieten (Uga)

Reisbeschrijving

Dag 1

Vandaag begint je reis! Je bent met het vliegtuig geland op Lanzarote of op Fuerteventura en je hebt de veerboot naar Lanzarote genomen.

Playa Blanca is een oud havenstadje met een boulevard en strandjes in de oude haven. In de naastgelegen nieuwe haven Rubico Marina vind je veel restaurantjes en winkeltjes.

De accommodatie die we voor je hebben uitgekozen is een boutique hotel met smaakvolle inrichting en met een zwembad. Het ligt zeer centraal en direct aan de boulevard, 

Nadat je bent ‘geland’ kun je een kijkje nemen op de boulevard met winkeltjes en eetgelegenheden. Of je struint door de nabijgelegen winkelstraat om je zomerse outfit aan te vullen. Voor het eten kun je zelf je keuze maken, of als je wil, hebben wij wat aanbevelingen voor je klaarstaan.

Dag 2

Deze dag bestaat uit een ochtend en middag programma. Vanuit je accommodatie ga je een stevige wandeling maken in het Los Ajaches gebergte bij Femés. Eenmaal boven wordt je beloond met prachtige uitzichten over Playa Blanca en Puerto del Carmen. 

In de middag kan je jezelf vermaken in natuurgebied en de bijzondere baaien van Papagayo . Je kan dit zowel te voet, als met de auto bereiken. Heb je zin om aan het mooie blauwe water te liggen, of de wandeling maken die we je meegeven? Alles is mogelijk.

Dag 3

Deze dag is een overgangsdag. Je begint de dag met de beklimming van de vulkaan Montaña Roja, waarna je doorrijdt naar de volgende locatie; een Casa Rural ver weg van het grote toerisme.

Na aankomst bij de casa rural kun je zelf bepalen wat je doet. De volgende dag staat er een wandeltocht met onze gids op het programma die je mee neemt naar de Bodega’s. Je komt alles te weten over dit bijzondere wijngebied. Drink niet te veel, want de volgende dag maak je een fantastisch mooie wandeling die je niet mag missen als je op dit eiland bent; de Vulcano hike. 

Dag 4

De vulkaanuitbarstingen rond 1700 hebben hun onmiskenbare sporen achtergelaten. Onze gids verteld je het hele verhaal met passie. Deze tocht duurt ongeveer 3,5 uur. Hierna zul je met totaal andere ogen naar het landschap kijken dan je van tevoren deed. 

Dag 5

Vandaag vertrek je vanuit je accommodatie richting vliegveld, haven of je vervolgt je eigen reis. Ook kun je dit arrangement combineren met een ander arrangement van midden of noord Lanzarote.

Onze bijzondere verblijven bij dit pakket

Onze andere verblijven

Sfeerfoto's

In the heat of the Vulcano's

Tour is op dinsdag & vrijdag € 40,00

Wandel tussen de vulkanen & lava stromen op de meest unieke vulkanisch gebied ter wereld. Ga met onze gids naar dit fascinerende landschap, een plek wat altijd in je herinneringen zal blijven bestaan.

In de 18e eeuw leed het eiland Lanzarote een van de grootste uitbarstingen in de afgelopen 500 jaar van de mensheid. Het duurde bijna 6 jaar en bijna 200 vierkante kilometer werd verwoest door vulkanen, lavastromen en regenend vulkanisch materiaal dat vorm gaf aan een van de meest verbazingwekkende landschappen op aarde.

Tijdens deze aangename begeleide wandeling tussen vulkanen en lava’s ontdekken we de reden voor het visuele landschap en krijgen we ook de kans om de wedergeboorte van het leven in dit extreme ecosysteem te observeren.

* Dinsdag & Vrijdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 6,5 km lange tocht met 175 hoogtemeters

De valleien in het noorden

Tour is op zaterdag € 40,00 P.P. .

Fantastische uitzichten, adembenemende kliffen, fauna, flora en de leukste markt van het eiland die ligt tussen de ravijnen en valleien. Deze markt is alleen op zaterdag waardoor we deze dag de tour doen.

Vertrekkend vanuit het dorp Maguez voert deze wandeling ons door valleien zoals de prachtige One Thousand Palm Tree Valley en het charmante dorpje Haria, kleurrijke weiden en graslanden of langs de adembenemende 500 meter hoge kliffen van Famara. Spectaculaire uitzichten zijn gegarandeerd.
We wandelen graag op zaterdag, want in het traditionele dorp Haria vindt de enige ambachtelijke markt van het eiland plaats waar u onze beroemde zelfgemaakte kaas, de traditionele Canarische sauzen of “mojo’s”, wat traditioneel handwerk kunt kopen of gewoon even kunt genieten de leuke sfeer van de plek.

* zaterdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 10,5 km lange tocht met 556 hoogtemeters

Het gezicht van het zuiden

Tour is op donderdag € 40,00

De “Natural Monument” is een van de oudste geologischegebieden van de Canarische Eilanden. Dit ruwe en dorre bergmassief is een plek van dramatische schoonheid en buitengewoon mooi vergezichten. in dit gebied zijn de mooiste verborgen wandelingen.

Het natuurmonument van Los Ajaches is een van de oudste geologische gebieden van de Canarische Eilanden.

Dit kale, ruige en solitaire zuidelijke bergmassief van Lanzarote verbergt enkele van de beste wandelingen van het eiland. Het landschap wordt doorsneden door ravijnen en verborgen valleien en het is onwaarschijnlijk dat je een andere ziel zult zien, behalve een geitenhoeder. Door de zeer schaarse menselijke aanwezigheid is het een goede plek om gieren, valken, raven en andere vogelspecerijen te spotten.

Wandelen over indrukwekkende ravijnen zoals Barranco del Fraile en Barranco del Higueral of het bereiken van de top van Pico Naos op 422 meter boven zeeniveau zijn enkele van de hoogtepunten van de wandeling, die samen met de altijd aanwezige oceaan ons beloont met zeer spectaculaire uitzichten in deze landschap van dramatische schoonheid.

* Donderdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 11,8 km lange tocht met 502hoogtemeters

Wijnvelden & Bodegas

Tour is op woensdag € 40,00 P.P. .

Fantastische uitzichten, Ontdek een onvergelijkbaar agrarisch landschap ter wereld. De boeren van Lanzarote in hun onevenwichtige strijd tegen de wilde natuur van het eiland en het gebrek aan water vormden een ongelooflijke plek, een unieke manier om wijnstokken te cultiveren.

Ondanks het chronische gebrek aan regenval en de nabijheid van de Afrikaanse hitte is Lanzarote geschonken aan de wijnbouw.

Tijdens deze begeleide wandeling door de donkere asvelden, zul je ontdekken hoe de boeren erin geslaagd waren om de vulkanische catastrofe met veel moeite en opoffering te boven te komen en een van de meest bewonderde landschappen van het eiland achter te laten. De manier waarop de boeren van Lanzarote deze zwarte zandgronden cultiveren om deze sappige vruchten te verkrijgen, is uniek in de wereld.

Loop met ons mee en ontdek het “wonder” dat een landbouwrevolutie betekende in Lanzarote, een van de droogste plekken op aarde, een eiland met dezelfde neerslagniveaus als de Sahara.

Trouwens, als de wind het toelaat, is een van de hoogtepunten van de wandeling de klim naar het derde hoogste punt van het eiland, vanwaar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het Timanfaya National Park en de omliggende gebieden.

En als je hier eenmaal bent, zou het natuurlijk zonde zijn om de plaats te verlaten zonder de wereldberoemde witte wijnen van Lanzarote te proeven, verkregen van een inheemse druif !!

* woensdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 8,25 km lange tocht met 604 hoogtemeters

De witte dorpjes

Tour is op donderdag € 40,00

Het centrale deel van het eiland zijn de meest charmante dorpjes van lanzarote. Tradities en lokale architectuur gaan samen in deze mooie wandeling tussen enkele van de mooiste verborgen hoekjes van het eiland.

Witte dorpen 
Het centrale deel van Lanzarote is een soort van vergeten plek voor wandelaars en toch heeft het zeer interessante wandelingen. Vóór de komst van het toerisme was de economie van het eiland nauw verbonden met landbouw en dorpen zoals Tiagua, denk aan de graanschuur van Lanzarote, was het epicentrum van deze activiteit en ook een zeer belangrijke handelsplaats voor de inwoners van elke hoek van Lanzarote.

Wandelend door de schilderachtige traditionele witte dorpen van Lanzarote zullen we ontdekken hoe de boeren erin slaagden hun gewassen uit deze dorstige landen te halen op de meest uiteenlopende manieren, waarbij we teruggaan in de fascinerende geschiedenis van het eiland.

Een interessante en ontspannende wandeling naar het verleden van Lanzarote terwijl we genieten van enkele van de mooiste uitzichten van het eiland.

* donderdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 11,3 km lange tocht met 309 hoogtemeters

La Graciosa

Tour is op vrijdag € 65,00 P.P. .

Graciosa is een eiland dat tot op de dag van vandaag de oude smaak heeft weten te behouden met geografie bezaaid met ongerepte stranden en prachtige vulkanen

Wandeling met gids door La Graciosa
La Graciosa is de verborgen parel van de Canarische Eilanden. Deze prachtige plek bezaaid met ongerepte stranden en prachtige vulkanen is een plek die je niet mag missen.

Kort na onze aankomst in Caleta de Sebo, zullen we richting het noorden wandelen langs het kustpad tot we Pedro Barba bereiken, de eerste nederzetting van het eiland, een charmant dorp dat de traditionele architectuur van La Graciosa heeft behouden. Het tweede hoogtepunt van de dag is het strand van La Lambra met zijn uitnodigende turkooisblauwe water.

Dichtbij is er nog een fantastische plek, de basaltbogen van Los Hervideros en vanaf dit punt lopen we helemaal naar het strand van La Conchas dat wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Spanje. Vanaf hier nemen we een 4 × 4 naar het startpunt: Caleta de Sebo.

Het eiland La Graciosa en de noordelijke eilandjes maken deel uit van het belangrijkste terrestrische-zeereservaat van Spanje en herbergen enkele vogels zoals Cory’s pijlstormvogel, Visarenden, en vele anderen. Voor de flora-liefhebbers is er de unieke kans om een ​​endemische plant te zien: Jopo de La Graciosa
Een fantastisch dagje uit

* vrijdag
* Transfer en overtocht
* Gids met kleine snacks
* 12,5 km lange tocht met 154 hoogtemeters

U kunt meerdere optie's aanvinken als U op meerdere plekken wilt verblijven.
U kunt meerdere optie's aanvinken als U op meerdere plekken wilt verblijven.
Voor meer specifieke wensen kunt U ze aangeven bij de reiswensen.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Exclusief:
* Reis en annuleringsverzekering
* € 20,00 boekingskosten
* Eventuele éénpersoons kamertoeslag

Translate »
Scroll naar top