8- Daagse Trektocht Lanzarote/Graciosa

Het programma:

Het Nationaal Park Timanfaya is zonder twijfel het meest unieke landschap dat we op Lanzarote kunnen waarderen. Tijdens de uitbarstingen van de 18e eeuw werd een kwart van het eiland volledig overspoeld door een zee van lava.

Dag 1: Aankomst
Vlucht naar Arrecife, Lanzarote. Transfer naar de accommodatie in Playa Blanca, ten zuiden van het eiland. Appartement, 10 minuten lopen van het strand en het centrum van dit toeristenoord.

Dag 2: In het hart van de vulkanen
Om het meest recente vulkanisme, het landschap van de uitbarstingen van Timanfaya (1730-1736 en 1824) te ontdekken, stellen we u een begeleide wandeling voor om het eiland te begrijpen en alle goede tips voor uw vakantie te krijgen. Je steekt het beschermde gebied van het natuurpark van de vulkanen over.
Door uitzonderlijke klimaatomstandigheden is de staat van instandhouding van het vulkanische landschap intact gebleven. We hebben: kraters, vulkanische buizen en kanalen, zeeën van lava enz.
Picknick gemaakt van lokale producten inbegrepen.
We sluiten de dag af met een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya. Inclusief busrit (extra toegangsprijs niet inbegrepen: 10 euro)

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 300 omlaag

Dag 3: Los Ajaches, van Playa Blanca tot Yaiza
Wandeling in het hart van de Ajaches, deze oude vulkaanketen is het eerste deel van het eiland. Je begint vanaf Playa Planca naar het dorpje Femes. Die een geweldig uitzicht biedt over Playa Blanca en Fuerteventura. Vervolgens omhoog naar La Atalaya de Femes, een van de hoogste top van het eiland (609 m). Via het prachtige pad op de top, met een geweldig uitzicht over het zuiden van het eiland en het nationale park, daal je af naar Yaiza.

Afstand: 14 km
Hoogteverschil: 500 omhoog / 350 omlaag

Dag 4: De vallei van La Geria, de wijngaard, van Yaiza tot La Florida
Vandaag nog een uniek landschap van Lanzarote.
Eerst ga je van Yaiza naar Uga en dan kom je in de vallei van LaGeria. U bevindt zich in het hart van de landbouw van Lanzarote om de atypische technieken te begrijpen.
Er is de mogelijkheid om de Guardilama-berg te beklimmen, in het midden van de vallei. Ongelofelijk zicht, niet alleen over de wijngaarden, maar ook over het hele eiland. Als u de wijngaarden oversteekt, gaat u naar de wijndorpen La Asomada en Masdache om ​​Florida te bereiken. Er zijn mogelijkheden voor wijnproeverijen tijdens de wandeling. Overnachting in een landelijk hotel.

Afstand: 17 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 250 omlaag

Dag 5: Het centrum, de oude hoofdstad, het hoogste punt, van La Florida tot Haria.
Het eerste deel van de wandeling vandaag gaat door een woestijn genaamd El Jable. Landschap bedekt met zand om Teguise de oude hoofdstad van het eiland te bereiken. Een dorp met 600 jaar geschiedenis.
Vanaf Teguise ga je naar La Peña del Chache, het hoogste punt van het eiland, op de top van de Famara-klif, met een geweldig panoramisch uitzicht. Je eindigt de dag met een afdaling naar het mooie dorpje Haria, in de vallei van de 1000 palmbomen. Overnachting in landelijk huis.

Afstand: 20 km (mogelijkheid om ’s ochtends een transfer te hebben om het een beetje korter te maken)
Hoogteverschil:250 omhoog / 20 omlaag

Dag 6: Het noorden, van Haria tot Orzola en dan La Graciosa
Prachtige wandeling in het meest vochtige deel van het eiland. De vulkaan La Corona ligt op de hoogten van de Famara-kliffen. Altijd aanwezig, het wordt je kameraad van de dag. Je passeert het dorp Maguez, loopt langs La Corona en La Quemada en daalt af naar Orzola. Het noordelijke dorp Lanzarote, waar je de boot naar La Graciosa neemt. Overnachting in een studio / appartement tegenover de kleine haven van La Graciosa.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil: 500 omhoog / 550 omlaag

Dag 7: La Graciosa
La Graciosa is een heel vreemde plek waar de tijd stopt, waar mensen leven volgens het ritme van de getijden.
Je kunt kiezen uit twee routes. Beide geweldig met een verscheidenheid aan zandgebieden, kustpaden en idyllische stranden. En waarom niet het snorkelen en de vissen ontdekken (snorkeluitrusting meegeleverd). Het noorden of het zuiden van het eilandje.

Afstand: 21 km of 9 km
Hoogteverschil: 200 omhoog/ 200 omlaag

Dag 8: Terug naar de luchthaven

Zijn er vragen of onduidelijkheid dan bel of mail even naar:

Jeanne van den Reek 06-14583173
mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl

Translate »