8- Daagse wandelreis

El Hierro

Het programma:

Het kleinste en meest westelijk gelegen eiland van de Canarische archipel is El Hierro. Met zijn geringe oppervlakte van 278 km2 wordt het ook wel La Isla Chiquita genoemd, oftewel het kleine eiland.

Gericht op degenen die een georganiseerde reis willen, maar in hun eigen tempo wandelen en liefhebber zijn van cultuur, geologie, geschiedenis en natuur in het algemeen.
Een van de uitgangspunten van zelfgeleide reizen is vrijheid van handelen: jij bepaalt zelf wanneer, hoe en met wie. Bovendien bespaart u uzelf de logistieke problemen, omdat u vooraf alle informatie heeft over de accommodatie, de routes en het transport.

Dag 1: Aankomst
El Hierro heeft een kleine luchthaven met verschillende dagelijkse verbindingen naar de eilanden Tenerife en Gran Canaria. Ook vanuit de haven van La Estaca (Valverde) is verbinding met de veerboot naar Tenerife.
Een korte taxitransfer brengt u naar het Parador Hotel, gelegen in de baai van Las Playas. Afhankelijk van de aankomsttijd, optionele wandeling.

Dag 2: Rondwandeling vanuit Valverde.
De dag begint in de hoofdstad van het eiland, Valverde, de enige hoofdstad van de archipel op 600 meter.  Tijdens uw eerste wandeling ontdekt u de geschiedenis van het water op het eiland van het verleden tot de toekomst, vertegenwoordigd door de mythische heilige boom Garoé, omringd door zijn “poelen” en door het proefproject van de waterkrachtcentrale. Een cirkelvormige route met snelle landschapsveranderingen van weilanden tot groenblijvende bossen en stukken rode klei.
Een transfer per taxi vanuit Valverde brengt u terug naar het Parador Hotel.
12 km, 5 uur, 550 stijgen / dalen

Afstand: 12 km
Hoogteverschil:
+550 -550
Duur: 5 uur

 

26240239_2027004297340557_1674296945324715676_o

Dag 3: Wandeling van de Mirador de la Peña naar Tigaday
Een taxitransfer brengt u naar de Mirador de la Peña, met uitzicht op het majestueuze natuurlijke amfitheater El Golfo. Vanaf hier loopt de weg al snel door de hooglanden van het Nisdafe-plateau tussen vulkanische kegels die ‘the land that sounds’ doorkruisen. De Mirador de Jinama biedt een ander perspectief op El Golfo en vanaf hier begint de afdaling naar Tigaday met indrukwekkende panoramische uitzichten en uitgestrekte laurisilva, de dichte echte bossen van het Tertiair.
14 km, 5 uur, 550 meter stijgen, 900 m dalen


Afstand: 14 km
Hoogteverschil:
+550-900
Duur:
 5 uur

Dag 4: Rondwandeling vanuit Tigaday
Je wandeling begint vandaag vanuit je appartement. De route loopt door een vlak landschap en open landschap. Dit is een gebied dat bekend staat om de productie van banaan, ananas en verschillende tropische vruchten. Het bezoek aan het Eco Museum van Guinee en Lagartario biedt u een historisch uitzicht over het eiland; het dorp is een van de drie oudste van het eiland en is in de jaren 80 veranderd in een museum. Vanaf Hotel Punta Grande, het kleinste ter wereld, volgt het pad de prachtige kliffen van Las Puntas totdat je de natuurlijke poelen van La Maceta bereikt.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil:
+200-200
Duur:
4 uur
 

Dag 5: Wandeling van El Morcillo naar Tigaday.
De route van vandaag begint, na een taxitransfer, bij de Hoya del Morcillo in het hart van het Canarische dennenbos. Het pad, traditioneel gebruikt om de dorpen van de twee hellingen van het eiland met elkaar te verbinden, kruist van zuid naar noord en biedt een verscheidenheid aan ecosystemen en uitzichten. Het Canarische dennenbos maakt al snel plaats voor het bos van
Fayal-Brezal. Je loopt over de top van het eiland, in de buurt van het hoogste punt, door stukken vulkanische as en met een panoramisch uitzicht op het zuiden totdat het pad begint af te dalen richting Tigaday.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil:
+400-1050
Duur:
 5 uur

Dag 6: Wandeling van het heiligdom van de Virgen de Los Reyes naar Pozo de La Salud.
Na een transfer naar het Heiligdom van de Maagd, de beschermheilige van het eiland en het startpunt van de traditionele “Bajada”, begint je wandeling door de weilanden van de “Dehesa” naar de Sabinar, het endemische jeneverbessenbos dat Tradewinds in ongelooflijk gedraaide vormen heeft gevormd . Vanaf de Mirador de Bascos, met zijn adembenemende uitzichten op El Golfo, gaat het pad bergafwaarts, in het dichte bos van Monteverde, tot je het pittoreske dorpje Sabinosa bereikt, het meest westelijke van Spanje.

Afstand: 12 km
Hoogteverschil:
+200-800
Duur:
 5 uur

Dag 7: Rondwandeling vanaf het hotel.
Op de laatste dag van de reis, een gemakkelijke en interessante wandeling in een spectaculair vulkanisch gebied. De wandeling begint vanaf het hotel en komt aan op het strand van Arenas Blancas, de enige op het eiland gevormd door  schelpen die landinwaarts worden getrokken door de wind en stromingen, van waaruit een kustpad leidt tussen lavavelden, met uitzicht op de kliffen die door de zee in prachtige basaltbogen zijn gebeeldhouwd.

Afstand: 10 km
Hoogteverschil:
+050-050
Duur:
 3 uur

Dag 8: Vertrek
Een taxi haalt je op bij het hotel. De transfer naar de haven / luchthaven duurt ongeveer 45 minuten.

Materiaal:
Het wordt aanbevolen om geschikte kleding te dragen (gelaagd, dat wil zeggen ons lichaam beschermen tegen mogelijke weersomstandigheden en het ten allen tijden droog te houden door drie verschillende soorten kleding te combineren), comfortabele en sterke wandelschoenen, regenjas, fijne fleecevoering en / of dik (afhankelijk van het seizoen), hoed, rugzak, wandelstokken, zonnebrandcrème, zonnebril, camera, verbanddoos.

1273533_628394727201528_1466080705_o

Prijs per persoon: € 750,00
* Accommodatie in een tweepersoonskamer met ontbijt.
* Alle transfers per taxi,
* welkomstpakket met de beschrijvende aantekeningen van de routes.

Verblijf in 3 aparte accommodaties.  nachten Hotel Parador, 3 nachten Los Verodos en 2 nachten Hotel Baneario

Los Verodes, Frontera

Hotel Parador, Tamizia

Baneario, Sabinosa

Translate »