8-daagse tocht met gids

"3 Elements Hike"

DAG 1 ÓRZOLA – HARÍA
Vertrekkend vanuit het noordelijke dorp van Lanzarote, Orzola, slingeren we ons een weg door het Famara-massief (in de winter is dit het meest weelderige gebied van Lanzarote) totdat we aankomen in het charmante dorpje Haría, gelegen in de One Thousand Palm Tree Valley.

We zullen door diepe ravijnen, weelderige valleien en een ruige lappendeken van gecultiveerde velden lopen en genieten van fantastische panoramische uitzichten terwijl de imposante kraters van de La Corona-vulkaan (we beklimmen hem!) en La Quemada ons gezelschap zullen houden.

18,76 Km
(5/6 uur +transfers)
grade 2-3
876m stijgen
611m dalen
Max. hoogte 553m

DAG 2 HARÍA – TEGUISE
Haría en Teguise zijn waarschijnlijk de twee belangrijkste dorpen in de geschiedenis van het eiland. Onze dagen beginnen in de mooie nederzetting Haría en lopen recht omhoog naar het hoogste punt van Lanzarote, waar we genieten van adembenemende uitzichten op het eiland La Graciosa en de Chinijo-archipel, een van de belangrijkste natuurparken in Europa. We zullen langs de kliffen blijven lopen op onze weg naar de oude hoofdstad van het eiland, Teguise.

16 km
(6/7 uur + transfers)
grade 2-3
822 m stijgen
770 m dalen
Max. hoogte 640m

DAG 3
TEGUISE – EL CUERVO VULKAAN
Dit is de langste wandeling van de week en brengt ons naar het buitengewone Park of the Volcanoes, een plek van dramatische schoonheid.

Vanuit Teguise zullen we binnenkort een van de unieke landschappen van Lanzarote doorkruisen: El Jable. Dit halfwoestijnachtige gebied is al eeuwenlang met succes gecultiveerd door de boeren van Lanzarote, en het is de thuisbasis van de inheemse vogel, de Canarische Hubara (Chlamydotis undulata fuertaventurae).

Nadat we het dorp Tiagua, de voormalige economische hoofdstad van Lanzarote, zijn doorkruist, beginnen we met het spotten van de buitenwijken van het natuurpark van de vulkanen, het resultaat van de uitbarstingen die bijna een kwart van het oppervlak van Lanzarote verwoestten en een van de mooiste vulkanische landschappen op aarde.

19.5km
(7/8 uur + transfers)
grade 2-3
240m stijgen
137m dalen
Max. hoogte 370m

DAG 4
EL CUERVO – FEMES
Vandaag wacht ons een uniek agrarisch landschap: de wijngaarden van La Geria. Nadat we vertrokken zijn vanuit de omgeving van de vulkaan El Cuervo, komen we aan in het wijndistrict waar de boeren van Lanzarote met veel opoffering en moeite een van de hoogtepunten van het eiland achterlieten, een plek die je niet mag missen.

Gedurende onze dag wandelen we (afhankelijk van het weer) het derde hoogste punt van Lanzarote op, vanwaar we zullen genieten van enkele van de beste uitzichten van het eiland. Na te hebben genoten van een welverdiende pauze in het dorp Uga, beginnen we aan onze klim naar het natuurmonument van Los Ajaches en komen we aan op het laatste punt van de dag, het dorp Femés.

16.77 km
(5/6 uur + transfers)
grade 2-3
657m stijgen
606m dalen
Max. hoogte 604m

DAG 5
FEMÉS – PAPAGAYO-STRAND
De laatste dag. Vandaag wandelen we tussen de kale en ruige bergen van het natuurmonument van Los Ajaches, een van de oudste geologische gebieden van de Canarische Eilanden, waar het onwaarschijnlijk is dat je een andere ziel zult zien behalve een geitenhoeder.

Indrukwekkende uitzichten op de Atlantische Oceaan en ons buureiland Fuerteventura zullen ons vergezellen tot onze aankomst op het prachtige Papagayo-strand.

15 km
(5/6 uur + transfers)
grade 2-3
284m stijgen
627m dalen
Max. hoogte 488m

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp