Alle vrouwen dragen een schort…..

Mijn eerste volle dag op de Camino…. Om 8.00 uur in de ochtend ben ik gestart zonder uitzicht tot waar ik zou lopen. Het heeft de hele nacht geregend en het was koud en bewolkt. Al vlug hoorde ik achter me iemand lopen, ook een pelgrim! Zijn verhaal is afvallen!!! Een vent van meer dan 150 kilo is bezig met zijn strijd. 3 maanden lopen op de Camino! Als eerste is hij vanuit Frankrijk naar Santiago gelopen. Ruim 150 kilo en een rugzak van 10 kilo moesten zijn voeten dragen….. vanuit Santiago is hij naar Porto gegaan en naar Lissabon gevlogen om via daar weer naar Santiago te lopen. Inmiddels is hij 30 kilo kwijt!!!

Mooi verhaal maar hij zal zijn leven thuis ook moeten veranderen wil hij die kilo’s eraf houden. We hebben samen deze dag afgemaakt.

De weg die vandaag gelopen is, was erg afwisselend, van armoedige dorpjes tot rijke lui…. zo kom je in een dorp waar ze nog in de vorige eeuw leven, behalve dat ze een iPhone hebben! Wasmachines bestaan nog niet, alleen een soort zwembad waar iedereen zijn was op een wasbord aan t doen is…..Alle vrouwen die je tegen komt hebben ook een schort aan en pantoffels. De mannen hangen met een sigaretje aan een barkruk….

Aan elk huis hangt of zit een soort pop…..

Helaas durfde ik niet zo goed een foto te maken van de wassende vrouwen. Had ik wel moeten doen vind ik nu. Wat me opviel was dat al die oude vrouwtjes mij een Bon Camino wensen. Bon Dia Bon Camino!!/

Deze dag heb ik 26 km op en af gewandeld samen met deze Duitse man! Die een opmerking maakte van dit beeld. Ik durf niet te herhalen wat hij zei, maar t had te maken met de oorlog! Gelijk begonnen de klokken te luiden, dus in de hemel hebben ze gehoord wat die zei… Haha!!

Ik zit nu in São João. Best een grote plaats, maar geen herberg te bekennen. Dan maar weer alleen in een hotelkamertje…. vind ik niet zo erg??

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »