Camino Santiago GC Deel 1
Camino Santiago GC

Vandaag zijn we vol goede moed vertrokken om deze speciale Camino Santiago op Gran Canaria te lopen. Een voettocht over 68 km, die vertrekt in Maspalomas en eindigt in Gáldar.
Deze Camino is oorspronkelijk een stuk korter, maar de laatste jaren is de route wat langer gemaakt.

De eerste etappe was meteen de langste van de 3 dagen! 27 km tot aan onze camper die we de dag ervoor op het eindpunt van vandaag hebben neergezet. José, de vriendelijke Belg en tevens een gids hier op het eiland, was zo vriendelijk om ons vanmorgen af te zetten in Maspalomas.
Ik ken een klein gedeelte van de Jacobsweg die vanuit Portugal naar Santiago de Compostela loopt. Toen ik deze liep was erg druk en herinner me de saaie stukken in Portugal. Ook de druk die er toen was om een slaapplek te vinden was erg aanwezig!
Deze Jacobsweg vind ik prachtig!! Je loopt in de natuur en je komt niemand tegen. Lopen in een Barranco met bloeiende cactussen, roofvogels vliegen boven je hoofd, en zo loop je langzaam naar het hogerop gelegen Arteara, waar tussen het gesteente eeuwenoude graven liggen. Natuurlijk is 27 km bergopwaarts best pittig, maar het geeft een voldaan gevoel als je eindelijk weer bij je camper aankomt.

Morgen is de zwaarste etappe maar ook de mooiste van de drie. We komen al vrij vlug in San Bartholomé, waar de hele stad versierd is in het teken van Santiago de Compostela. Oorspronkelijk is hier ook de originele start! Vanaf daar klimmen we omhoog om te eindigen in Cruz de Tegeda.

Wil je ons graag volgen met alles wat we doen, kijk dan op de website www.canary-hiking.com, facebook zijn we te vinden met Canary-Hiking en natuurlijk Instagram!

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “Camino Santiago GC Deel 1”

    1. Hi Wob, ja vandaag was een beetje afzien met die knie….. maar als je eenmaal loopt dan gaat het wel. De afstand van vandaag was ver, maar mooi, soms vergeet je dat je weer een paar km hebt afgelegd.Eenmaal terug bij de camper waren we toch wel moe hoor! Haha,leeftijd begint een beetje op te spelen.

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: