Camino Santiago GC Deel 2
Camino Santiago GC

Dag twee van de Camino Santiago. Een flinke afstand vandaag, en dan bedoel ik in hoogtes. Vandaag zijn we over het hoogste punt gekomen van 1707 meter hoog. Een afstand van 22 kilometer. Fataga naar Cruz de Tejeda. Supermooi maar wel heel zwaar. Wat ik zag, was dat het de tegengestelde route is van de GR131.

Zo mooi als vanmorgen het zonnetje scheen, zo slecht was het in de middag. Door de wolken moesten we lopen, waar af en toe een drup regen uit viel. Wat een verschil met het zuiden van Gran Canaria! Voor we aan de behoorlijk zware beklimming begonnen gingen we nog voor een stempel voor onze stempelkaart! Deze konden we krijgen bij een restaurant die helemaal in het teken van de Camino staat. Met een lekker kopje koffie en nog net in de zon kregen we de welverdiende stempel! En zo verlieten we San Bartholomé om te beginnen aan de klim. Totdat de ober ons terug riep……….we hadden niet betaald hahahah…….

Deze klim was echt ploeteren, kilometers naar boven lopen en hoe hoger we kwamen hoe meer we in de wolken liepen. Het geploeter gaf voor ons hele mooie beelden en we wisten ondanks de hoogte dat dit het mooiste stuk was van de Camino.

Moe maar voldaan, de één pijn van blaren, en ik veel last van de knie, kwamen we rond 18.00 uur aan in Cruz de Tejeda. Eindelijk zitten en wat eten bij het plaatselijke restaurant. Alles was eigengemaakt en vers, en koste nog minder dan €10,00 voor een hoofdgerecht. Na zo’n dag smaakt alles nog tien keer lekkerder.

Wil je ons graag volgen met alles wat we doen, kijk dan op de website www.canary-hiking.com, facebook zijn we te vinden met Canary-Hiking en natuurlijk Instagram!

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: