Controle….

Waarom deze kop…… Ik besef dat controle in de maatschappij een veilig woord is. We willen allemaal controle hebben op het leven, werk, gezondheid, relatie…… Maar wat als je geen controle hebt?

Ik als persoon ben de laatste tijd de controle kwijtgeraakt over alles, hoe ga je daarmee om?

Langzaam maar zeker begreep ik dat er deurtjes dicht gaan en nieuwe deurtjes opengaan. Waardoor je weer wat controle krijgt. Maar is de controle echt belangrijk? Vandaag liep ik de hele dag alleen en dacht erover na….. Op deze Camino heb ik nergens controle op! De enige controle is dat ik mijn eindpunt bereik en mijn vliegtuig moet halen. Mijn controle is ook nu weer weg….. maar ik vind ik het erg? Ik leer om te gaan om te leven zonder controle op alles! Voor morgen weet ik niks…. ik loop, dat is de enige controle. Waar ik overnacht weet ik niet.

Vandaag was het vertrek uit de herberg en lopen naar Porto. Een erg saaie route! Maar dat hoort erbij zeggen ze?. Meer een route om eens wat na te denken …? Vandaar die kop over controle.

Vanmorgen zat ik om 8.00 in een klein cafeetje voor koffie en een broodje kaas. Wat me opviel waren de schortjes….. in dat cafeetje verkopen ze alles! Koffie brood, schortjes, slofjes, en zelfs een bromfiets…Die schortjes zijn wel een leidende draad door de Camino…..

2 lekkere bakjes koffie en een broodje kaas, totaal €4,00 ging ik van start richting Porto, saaie weg met snelle auto’s die nergens naar kijken zoeven voorbij, tot ik na mijn controlerende gedachtes Porto bereik! Mooi historisch, rivier, kathedralen, smalle steegjes waar je je terug in de tijd waant, een stad om even te blijven!

Gisteren in de herberg zaten meerdere pelgrims, en dat geeft een speciale band. Je ziet elkaar even en ieder volgt zijn eigen weg weer. In zo’n drukke stad als Porto moet je maar net geluk hebben als je weer iemand tegenkomt van de dag daarvoor. Ik zeg toeval bestaat niet en ik liep al meteen de Italiaan tegen t lijf die mijn stapelbed had gedeeld. Dat is dan wel grappig! Wat ik nog moest doen was een stempel halen in de kathedraal!

Ik heb mijn rugzak achtergelaten in mijn hostel en ben neergeploft op een terras.

Ik zeg….. wijnen, wijnen, wijnen!

Dat was echt genieten, lekker in t zonnetje in een smal steegje.

Je hebt de Porto wijn, Port, en je kan het niet laten om naar de overkant van de rivier te gaan om een wijnproeverij te doen! Ik heb het gelaten bij een glaasje wijn! Ondanks de korte etappe heb ik toch flink wat rondgelopen in Porto, sfeervolle stad en een aanrader om daar eens naar toe te gaan. Werelds en leven in de brouwerij!

Ik bedacht dat ik een extra dag zou nemen hier in Porto, maar heb besloten dat ik verder loop langs de kust, misschien dat ik daar een rustdag pak.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.