Corralejo

Corralejo is een echte toeristische plek op Fuerteventura. Een stadje met een bruisend leven. Een echt boeiende historie heeft dit stadje niet. Corralejo betekent “klein kraaltje” Corral betekent ook koraal! Vroeger was Corralejo een niet permanent bewoonde plek. Het was meer een plek om vee te vervoeren naar Lanzarote. Voor ze werden vervoerd werden ze in een voorlopige kraal gehouden, vandaar de naam. De duinen zijn wereldberoemd en zijn een must-see!

oud gedeelte corralejo

Corralejo is een havenplaats en vanuit hier kan je het kleine eiland Los Lobos per boot aandoen om te wandelen, snorkelen en genieten van de rust en natuur en natuurlijk het kleine strand met zijn lagunes. De toegang is beperkt, dus tijdige reservering is vereist. Los Lobos is een eiland met meer historie dan Corralejo. Er is al eerder over het eiland Los Lobos geschreven, mocht je dat gelezen hebben dan weet je dat het een eiland met zeerobben was. Jammer genoeg zijn ze door de bewoners uitgeroeid voor vlees en huid. Onlangs zijn er archeologische ontdekkingen gedaan en hebben ze bewijs van een romeinse nederzetting van 2000 jaar terug. Dit kleine eiland is de geboorteplek van een beroemde schrijfster, kunstenares en journaliste “Josefina Pla”. Haar beeld staat op het eiland.

Corralejo en de toegang naar Los Lobos. Heb je zin om dit eiland eens te ontdekken, kijk eens naar de verschillende mogelijkheden. https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl

Binnenkort komen we met verschillende leuke accommodaties!

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: