Dag 2 GR131 Fuerteventura
GR131 Fuerteventura 2022 Routa-2-11

Na de hevige wind en stof van gisteren hoorden we vannacht de regen! Jippie….alle stof uit de lucht en misschien wel een zonnetje vandaag. Tja……. van Michel kreeg ik het bericht….laat deze mensen genieten van deze dag, want sinds drie jaar zit dit eiland te wachten op regen!! 

Tja en wij hebben deze dag uitgekozen om de eerste etappe te lopen van de GR131. Het is net alsof we de loterij hebben gewonnen maar dan anders. Wat was het koud!!!!!

Door en door nat kwamen we aan bij onze lunch. Was dit nu een mooie eerste etappe van de GR131? Regen, hagel, harde wind en kou? Toch wel……. weliswaar moesten we lopen in deze omstandigheden maar het was de moeite waard. We hebben een tocht gelopen van 24 km, waar ik toch de camera zag openen bij de lopers! Wat mij goed deed was de uitspraak….”Ik snap jullie wat jullie bedoelen met Fuerteventura” zo mooi!! Dat is toch wel een compliment als er geen zon en vergezichten zijn.

Na de lunch zijn we zonder regen verder gegaan. Af en toe een overtrekkende bui was genoeg. En zo liepen we naar Villaverde. Tussen de vulkanen met groen gekleurde mossen, waanend of je in oude Ierse landschappen loopt hier op Fuerteventura. 

Onze tocht ging verder met jas uit en jas aan. Ow de zon komt……jas uit!! Maar de regen bleef maar komen totdat we na 24 km lopen via de mooie Molinos aankwamen in Villaverde. Doorweekt en kou zocht iedereen de douche en de verwarming op die in elk huisje aanwezig was. Toch heeft iedereen het mooie beeld van de eerste etappe wel kunnen zien. De vulkanen, de groenkleurige mossen, en de smalle oude paadjes die ons brachten naar Villaverde! Morgen gaan we verder naar Tefia, een nietszeggend dorpje. Mochten we de zon zien dan kan iedereen zeker gaan genieten van de zonsondergang. Zeker ook onze accommodatie waar we weer gaan verblijven.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

1 reactie op “Dag 2 GR131 Fuerteventura”

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: