GR131 Lanzarote Yé Haria

Holá, When I Waked Up, I Thought……..Yes It’s A Beautiful Day……


Facebook


Youtube


Pinterest

Haha, internationaal zoals ik ben. Un poco de espanol, and a little bit english.
Na het ontbijten op zoek naar de hoofdkraan van het water, maar na enkele hendels te hebben geprobeerd, lijkt het erop dat de bodega is afgesloten van water. Dus zonder waslapje maar even wat water in het gezicht, schone onderbroek en klaar maken voor de tocht.
De zware rugzak opnieuw ingepakt, en bepakt en bezakt aan etappe 1 begonnen. Als eerste gingen we 2 km terug naar Finca El Cortillo waar we een kop koffie zouden drinken, bij de Italiaan die we ontmoet hadden. Positief als we waren, korte broek , shirt met lange mouwen en zonnebril op de kop, gingen we bergafwaarts naar de Finca. Al gauw spraken we een Engelse dame aan , die alleen op vakantie was, met haar gehuurde autootje. Zij was wat onzeker over het rijden op het eiland, er waren tenslotte overal corners, corners, corners, corners en het stuur zat ook al aan de verkeerde kant! Ze maakte wat foto’s van ons. De Italiaan riep ons voor zijn vers gezette kannetje koffie, en we zaten lekker in t zonnetje.  Totdat…………
Het weer sloeg om en jawel t begon te regenen op een eiland waar t nooit regent. Maar we moesten naar t volgende punt, dus regenpak aan en lopen…….Halverwege de route begon voorzichtig de zon wat door te komen, plotseling werd t warm en liepen we in een hemdje en korte broek richting Haria. Hartstikke mooie omgeving, waar t in de zomer dor is, was t nu allemaal groen. Zo mooi!! In het centrum van Haria, althans dorpskern, kwamen we al gelijk de dorpsgek tegen, die een foto van ons wilde maken. Volgens mij zat hij aan de coke of wiet……hij wilde een foto knippen, maar vroeg waar t knopje zat, wist hij veel dat hij t toestel op zijn kop had!!!! Daarna wilde hij nog wat praten en bood ons wat wiet aan. Natuurlijk sloegen we dat niet af!!!

Op t pleintje konden we eindelijk die zware rugzak afdoen om een terrasje te pakken. En even WiFi om te kijken hoe we naar ons nieuwe verblijf moesten lopen.
Oeps…..6.1 km van Haria waar we waren was ons geboekte verblijf. Via booking.com was dat 1 km. Betekende weer die rugzak om , of de bus, of de taxi. Ik vroeg aan de bediening of er een bus liep……nee! Later bleek er toch een te lopen, maar langs ons zat een Duitse kunstenares die wilde ons wel meenemen naar Arrieta zodat we van daaruit nog een km hoefde te lopen. We hoorden haar verhaal aan dat ze hier woonde in een ‘Wohnwagen’ op een berg (net als die Niederlandschen) en schilderijtjes verkocht. En ze rijdt mensen rond op t eiland voor een behoorlijk dure prijs! Een dag privé rondleiding kost € 150,00 en ze neemt dan ook nog lifters mee, zoals ons.
Wij waren blij met de lift, en uiteindelijk had ze ons toch bij de accommodatie afgezet.
Ook hier weer……fantastisch, zwembad leuke huisjes, en niet te vergeten stromend water. Alleen was er geen zon meer, en t wordt vroeg donker. Te koud voor een plons in t zwembad.
Wat er wel aanwezig was, is een massage douche ohhhhhhh… dat was erg aangenaam na zon tocht met zo’n zak.

Ons verblijf ligt 2 km van Arrieta af, een plaatsje waar we normaal aan voorbij rijden, direct aan de kust. We waren er nog nooit geweest, maar wat was daar een lekker restaurantje aan de zee. Alles homemade, en werkelijk verse vis!
Terug op ons verblijf hebben we nog wat gekletst met toevallig een Nederlandse die langs ons in t appartementencomplex zat.
Voor nu op tijd slapen, morgen lange dag en voor t eerst slapen in de tent!!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »