Dag 6 GR131 Fuerteventura
GR131 Fuerteventura 2022 Routa-6-10

De puf is eruit om wat te schrijven, maar toch doe ik het. De Koningsetappe van deze tocht over Fuerteventura. 

We liepen vanaf Pajara door het Betancuria massief naar La Pared…..

 

Heel indrukwekkend als je door dit massieve gedeelte loopt. Hoe groot een mens zich ook voelt….hier voel je je echt een deeltje van de natuur. Niet meer een niet minder! 
Ieder had zijn eigen tempo om de top te bereiken van dit eerste stuk. Een bijzonder stuk natuur en iedereen ging hier met zijn of haar eigen gedachtes mee om. 
De spelbreker was weer die wind. We konden niet gewoon over de toppen lopen zonder gefocust te zijn. Een mobieltje vasthouden voor een foto moest zeker met twee handen gebeuren.

Eenmaal voorbij dit massief kwam de afdaling naar de koffiestop …Cardón. Een richtpunt van de route. Daarna konden we beginnen aan het tweede gedeelte. Het saaie stuk naar La Pared.

De groep was opgesplitst in drieën. Ieder hun eigen tempo! De lange saaie route naar de kust van La Pared. 27 km lange tocht   die zijn tol eist. pijnlijke voeten en vermoeidheid waren aanwezig op het laatste stuk. Maar wat fijn als je ineens La pared bereikt en in onze mooie locatie aankomt! Lekker zwemmen, een warm bad, een heerlijk bed, een fijn restaurant en de mooiste zonsondergang van het hele eiland!
Morgen hebben we een relatief rustig dagje. We lopen van West naar Oost om daar ons hotel op het strand te ontmoeten. heerlijk met een rustdag in het vooruitzicht.

Wil je ook graag mee op een van de groepsreizen zoals Gran Canaria in april of Lanzarote in mei?

Kijk op onze website voor deze reizen! www.canary-hiking.com

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: