De wijnen van Lanzarote, zijn ze lekker?

DSC05056

Iets wat je niet verwacht van een vulkanisch eiland met weinig begroeiing. een gigantische wijnproductie van rode en witte wijnen!
De druif die hier groeit in de kommetjes heet de Malvasia druif.
De wijnranken worden in een kuil geplant met daar omheen een halve cirkel van lavastenen (een ‘zoco’) die de planten en druiven beschermt tegen de wind. Hierdoor ontstaat een heel bijzonder landschap.

Dit gebied heeft meerdere bodega’s waar ook een proeverij mogelijk is met lokale hapjes. Omdat ik een een echte wijnliefhebber ben, heb ik inmiddels alle bodega’s een keer bezocht. Zowel de witte als rode wijnen hebben een heerlijke aparte smaak, waar je de zwavel van de vulkanen in terug vindt. Ik ben een liefhebber van de rode wijn, en….. een liefhebber van hardlopen. Hoe mooi is het dan om mee te doen aan de Winerun op Lanzarote! Een trailrun van 23,1 km die door de wijngaarden slingert, op en af en door de bodega’s. De Winerun start bij de bodega “La Florida” en eindigt in Uga, waar je na je loop kan genieten van de plaatselijke lekkernijen. Voor de hardloper onder ons een werkelijke leuke wedstrijd. Ik moet toegeven dat na het lopen niet meteen kan worden genoten van de lokale hapjes en drankjes. 23,1 km hardlopen, door de lava en heuvels……dat is niet te doen om dan meteen te eten!

De bodega’s zijn echt leuk om daar een bezoekje te brengen. Als je op het juiste moment daar bent, zie je het oogsten van de druiven, de lokale bevolking hard aan het werk in de velden.

De bekendste bodega’s van dit wijngebied zijn El Grifo, Rubicon en La Geria. El Grifo is de oudste (en volgens velen ook de mooiste) bodega van Lanzarote. Op deze wijngaard kun je een rondleiding krijgen en het wijnmuseum bezoeken. Een nadeel van deze bekendere bodega’s is dat het er vaak vol zit met toeristen. Hier stoppen namelijk ook bussen voor excursies, dus als je pech hebt is het vechten om een plekje. De wijnen van Lanzarote zul je in Nederland overigens niet snel tegenkomen. Er wordt namelijk te weinig wijn geproduceerd om deze te kunnen exporteren. De inwoners van Lanzarote drinken alles lekker zelf op. Op de 8-Daagse reis naar Lanzarote gaan we zeker deze wijnen proeven.

De 8-daagse reis naar Lanzarote lopen we door dit gebied. Voor meer info ga naar https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl/eilanden/lanzarote/

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.