Dilemma…. Ga je op vakantie of ga je op reis?
El Hierro-17kopie

Wat is nu eigenlijk vakantie? Vandaag waren we bij het 10-jarig jubileum van #VvKR. (Vereniging van kleine reisorganisaties)
Tijdens dit jubileum waren er sprekers die mij weer inspireerden voor deze blog.

Als ik praat over mezelf gingen we altijd op vakantie! Een groot middenstand gezin, 6 kinderen, en wij gingen op vakantie naar Tormolinos. Ik praat nu over de jaren rond 1975. Wij gingen met het vliegtuig op vakantie. Wat een luxe….. vliegen was mondain, je kreeg maaltijden met echt bestek en porseleinen borden. En we vlogen met een DC10 van de KLM! In die tijd was het uniek als je als gezin met een vliegtuig op vakantie ging. Al mijn vrienden gingen niet verder dan de camping 50 km verder dan de woonplaats.
Wij gingen op vakantie, naar een appartement, zwembad, de Spaanse Costa waar we 14 dagen verbleven zonder ook maar iets te zien van de omgeving. We genoten van het Spaanse drankje Sangria, wat toen nog echt Sangria was. Ik als oudste van het gezin mocht lekker meegenieten van dit drankje. (Mijn leeftijd zeg ik er maar niet bij haha..)

Iedereen riep prettige vakantie en kom uitgerust terug. Maar was dat nu het ultieme vakantiegevoel? Voor velen onder ons was en is dat inderdaad, lekker even niets, zwemmen, happy hour, eten, drinken en vooral niets doen!
Is vakantie dan een ander woord voor rust?

Langzaam kwam er toch een verandering in de reiswereld. Een opsplitsing in de naam vakantie. De vakantiegangers zijn en blijven er nog steeds, maar men wilde ook graag meer gaan zien van de planeet aarde. Er kwamen verre reizen die alleen voor de rijkere mensen weggelegd waren. De backpackers zagen hun kans om toch de wereld over te reizen met hun huis op de rug. Ze gingen op reis, met een rugzak en zorgden voor hun geld door locale baantjes te doen.

Iets zien van de landen in onze wereld, weg uit de stres situatie van werk, studie of huis. Steeds meer mensen wilden de wereld gaan zien, en geen 14 dagen durende badplaats met een bierpull.Een bepaalde groepering kwam tot inzicht dat het begrip vakantie meer het begrip reizen moest zijn. 

Dit onderwerp beschrijf ik omdat ik van de generatie ben die“op vakantie” ging. De generatie nu, en dan praat ik over mijn eigen dochter, gaat echt niet met een vliegtuig naar Tormolinos. Dat komt nog niet eens op in haar gedachte. Ze gaat reizen!
Iets zien van de wereld. Mijn eigen dochter heeft al meer van de wereld gezien in haar korte leven dan ik in mijn lange leven. 

Ik ging op vakantie, mijn dochter gaat op reis!

Nu hedendaags heb ik mijn vakantie omgezet in reizen.

Steeds meer is er de behoefte om iets te zien van de wereld. Hoe leeft de bevolking in dat land, wat zijn de kenmerken, welke kunsten zijn afkomstig van dat land enz…. 

“Weg uit de stress en leren hoe een ander land zich in op deze aarde staande houdt”.

Na de hele periode van vakantie houden, ben ik gaan leren om te gaan reizen. Omgang met de bevolking, kijken naar de mooie plekjes ipv. strand en zwembad. Mijn eerste reis was een wandeltocht op lanzarote van Noord naar Zuid Lanzarote. een wandeltocht van 80km die ik in 5 dagen liep. Het dilemma vakantie of reis is hier echt aan de orde! Het gevoel wat je overhoud na deze 8 daagse reis is zoveel anders dan een weekje vakantie! Ik besefte dat een vakantie mij niet zoveel opleverde als een reis. Binnenkomen bij families die hartstochtelijk hun verhaal vertellen, de passie van de plaatselijke bewoners en hun gidsen! Zien hoe rijk je jezelf kan voelen om dit allemaal te mogen zien! Zo kwamen we per toeval bij een koffieplantage op gran Canaria waar we de bonen mochten plukken, branden, proeven, en malen voor het kopje koffie met een likeurtje van dat gebied. 
Is dit het vakantiegevoel?

Steeds meer besef ik dat “het wereldse” van alles veel meer een vakantiegevoel geeft dan de vakantie zoals we die allemaal kennen.

We kennen allemaal de Canarische eilanden. De resorts en de vakantie oorden die we zien als een rustoord. Maar deze eilanden zijn totaal anders als je gaat reizen.
Met ons ga je reizen! Met de grote organisaties ga je op vakantie. 

Het is maar net waar je voor kiest toch?

Wil jij je vakantie graag omzetten in reizen, en totaal relaxed terugkomen in de Nederlandse maatschappij? Kijk dan eens op onze website. Bijzondere overnachtingen, activiteiten, groepsreizen en op maat samengestelde pakketreizen. Deze 4 elementen zorgen voor een leuke reis!

Wij Canary-Hiking bieden de Canarische eilanden aan zoals niemand het doet. Of je nu een rustige reis wilt of je wilt met je eigen ogen zien wat deze eilanden zijn…..
Intussen mag ik zeggen dat we experts zijn over deze eilanden. We werken samen met de bevolking, en proberen zoveel mogelijk met hun samen te werken, zodat het geld niet naar de grote investeerders gaat.

Reizen op de Canarische eilanden. Ons aanbod is:
Bijzondere overnachtingen, groepsreizen, leuke activiteiten en excursies en mooie samengestelde voorbeeld pakketreizen.

 

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: