The secret of Fuerteventura

Sterren kijken op Fuerteventura:

Full moon vulkaan wandeling Calderon Hondo Lajares.

Observeer de zonsondergang en de volle maan vanaf een onwaarschijnlijke locatie

De Volle Maan is een wonder om met het blote oog te observeren en wat is een betere plek dan de top van een vulkaan! Fuerteventura heeft een ongelooflijk landschap en kan het beste vanaf een hoogte worden gewaardeerd! Vertrek Calderon Hondo: €15,00

Voor reserveren van deze excursie stuur een mail via het contactformulier. Transport is mogelijk.

Stel je voor dat je langzaam de vulkaan beklimt in het zonlicht van de middag, terwijl je leert over het steeds groter wordende uitzicht. Praten over de flora en fauna, de geschiedenis en cultuur van het eiland, inclusief mysterieuze oude astro-archeologische vindplaatsen. Terwijl de zon ondergaat, verplaatsen we onze aandacht naar het oosten om de opkomst van de volle maan te observeren. Als we geluk hebben, begint ze aan een mooie sinaasappel en verandert ze langzaam van wit als ze opkomt. Terwijl de duisternis begint te kruipen, beginnen we onze afdaling met de helderste sterren die aan de hemel beginnen te verschijnen.

Dit is een geweldige manier om in contact te komen met de natuur! Het grootste deel van de ervaring is gemakkelijk te voet, maar er zijn een paar gebieden waar het wat steiler is. Dit is geen moeilijke wandeling en de uitzichten zijn verbluffend! U moet sportschoenen of wandelschoenen dragen. Slippers worden niet aangeraden! We bieden elke persoon een hoofdlamp en een verrekijker en een zoeklamp zijn ook aanwezig.

We vertrekken anderhalf uur voordat de zonsondergang ondergaat en de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. U kunt ervoor kiezen om u op te halen op uw adres of u kunt ons ontmoeten op de parkeerplaats van de Caldera Hondo-vulkaan, Lajares (ongeveer 1,5 uur voor zonsondergang).

 

Stargazing (Sterrenkijken)

Het eiland Fuerteventura bestaat uit oude vulkanen en spectaculaire stranden, maar er is nog een verborgen schat om te ontdekken! De nachtelijke hemel is een wonder om te observeren. Elke avond een andere kant van haar immense schoonheid delen! Met de fasen van de maan, de beweging van de sterrenbeelden, de Melkweg en de constante dans van de planeten rond onze zon, om er maar een paar te noemen. En hier op Fuerteventura hebben we uitstekende omstandigheden om de nachtelijke hemel te observeren, omringd door het ontzagwekkende landschap!

Ervaar het wonder van de nachtelijke hemel onder begeleiding van onze gepassioneerde sterrengids of astronoom en maak verbinding met de natuur!

Prijs inclusief vervoer: 47 € per volwassene / 37 € voor een kind onder de 12 jaar
Prijs exclusief vervoer: 33 € per volwassene / 23 € voor een kind onder de 12 jaar

Voor reserveren van deze excursie stuur een mail via het contactformulier.

Ontdek de schoonheid van de nachtelijke hemel met onze “Star Guide”

Verlaat het lawaai en het licht van de stad en ervaar de ongelooflijke schoonheid en kalmerende effecten van de nachtelijke hemel. We halen je op bij je accommodatie of je kunt ons op een bepaalde locatie ontmoeten. De maan en andere hemelse activiteiten zullen bepalen waar we de waarneming op een bepaalde nacht doen, maar we streven ernaar om voornamelijk op wilde en donkere locaties te observeren. Op het observatiepunt zal de Star Guide de telescoop beklimmen terwijl de groep zich op zijn gemak voelt met vloerkleden en dekens. Leun achterover en kijk omhoog naar het immense universum hierboven terwijl je luistert naar onze gepassioneerde Sterrengids die ons kennis laat maken met deze ongelooflijke ruimte! Observeer de beweging van onze planeet door de beweging van de sterren en andere hemellichamen door de nachtelijke hemel, observeer de details van de maan, of zelfs andere planeten en verre melkwegstelsels!

De waarneming is 1,5 uur met telescoop en laserpointer. Je hebt geen voorkennis van astronomie nodig om van deze avond te genieten. Onze Star Guide laat de objecten zien die die nacht in de lucht zichtbaar zijn. Wij bieden tapijten en dekens.

GROEPSOBSERVATIE 2 observaties per week, ophalingen in de gebieden Corralejo en Caleta, min. 4 max. 12 personen (individuele boekingen zijn welkom).

 

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Translate »