Een stukje Lanzarote op La palma
La Palma

Ik moet bekennen dat de GR131 niet helemaal gelopen is. De laatste 6 km ging naar de vuurtoren Fuencaliente. Omdat we met een taxi terug moesten naar onze camper was het heel handig om te stoppen op de plek waar we een taxi konden krijgen. Het laatste stukje wilde ik persé gelopen hebben. De vulkaanroute naar de vuurtoren, het uiterste zuidelijke puntje van La Palma. Dat heb ik gisteren gedaan!

Weliswaar helemaal alleen, omdat Astrid verkoos om een dorpje te bezoeken. Maar wat heb ik genoten van deze korte tocht. De vulkaanroute, en een stukje Lanzarote op La Palma.

Ik liep over de vulkaan San Juan en vulkaan Teneguia die de laatste uitbarsting in 1974 had, richting de vuurtoren. Wat een verschil met Lanzarote! Je loopt hier werkelijk door een stukje ongerepte natuur. De seismografische paaltjes staan in de grond te wachten op de volgende vulkaanuitbarsting. Met een beetje een raar gevoel loop je door dit gebied, bedenkend of het begint te trillen. Puur natuur tegenover Lanzarote, waar ze het vulkanische gebied helemaal toeristisch hebben gemaakt. Je betaald om in een stoet per bus door het Timanfaya gebergte te gaan. Een grote kermisattractie. Niet dat het niet mooi is, want dat is het zeker! Maar toch, als je in een ellenlange rij moet staan om een stukje natuur te zien, dan vraag je je af wat er nu natuur is!

Zulke taferelen zijn op La Palma niet bekend. Je leeft hier met de bevolking! Op de terrasjes en in de Kiosko`s zit je tussen de Palmeros aan je koffie of je glaasje wijn van het eiland. Of je gaat de ongerepte natuur in. Los Muchasos met de hoogste top, het midden rif van het eiland, de vulkaanroute of je bezoekt het mooie noorden met de watervallen en laurierbos, en de kust met de Piratenbaai! Allemaal ongerept zonder een er een kermisattractie van te maken.

La Palma, ongerept, zonder attracties, puur, tussen de lokale bevolking, genieten van de bodegas, sigaren, gekleurde huisjes, rust, een eiland wat alleenstaand is op de Canarische eilanden. Wij bieden verschillende activiteiten aan, zijn voor jullie op zoek naar de meest bijzondere overnachtingen, en bieden pakketreizen aan zodat je niets meer hoeft te regelen op La Palma.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “Een stukje Lanzarote op La palma”

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: