Ontdek wandelen op De Canarische Eilanden

Waarom wandelen op de Canarische Eilanden?​

Mijn eerste kennismaking met deze prachtige eilanden heb ik als kind mogen ervaren. In eerste instantie zoals velen bezoek je de Canarische eilanden voor zon, zee, strand, het hele jaar door. De eilanden hebben een subtropisch klimaat. Voor alle eilanden geldt dat de zomers erg lang en droog zijn en de winters zacht.

Waarom de Canarische eilanden me zo aanspreekt is de prachtige natuur. Ieder eiland is uniek en heeft zijn eigen charme. Lanzarote is voornamelijk zwart en zeer vulkanisch, Fuerteventura is volledig beige gekleurd en vol zand. Gran Canaria is bergachtig, groen aan de noordkant, ruw en droog aan de zuidkant. Je waant je zelfs in Oostenrijk op sommige stukken. Zo heb je Tenerife met de hoogste berg van Spanje, “de Teide”, waar je in de wintermaanden de sneeuw kan ontdekken. La Gomera, La Palma en El Hierro de wat kleinere eilanden zijn wandeleilanden bij uitstek. Prachtige natuur met veel groen.

Je hebt natuurlijk de toeristische kustplaatsjes . Maar deze eilanden omvatten zoveel meer. Het authentieke van de eilanden is zo mooi, de Spaanse taal, het temperament, de kleine visrestaurantjes en de hartelijkheid van de mensen….

Dit alles is de reden waarom ik jullie graag meeneem op dit fantastisch wandelavontuur.

Ga mee op pad.

Wandel over oude wandelpaden, bedwing bergen, ervaar mysterieuze bossen en groene valleien en beleef de spectaculaire vergezichten langs de kliffen en ruige kusten. Een wandelvakantie op de Canarische Eilanden: een unieke ervaring.