El Hierro

Een eiland met een ziel!

Under construction

De pagina is op dit moment under construction.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe pagina!

Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Hiermee ben je als eerste op de hoogte van onze nieuwe site en updates!

El Hierro

Individueel en groepen

Voor deze individuele reis kunt u zelf kiezen uit de volgende opties. U kiest Uw accommodatie, U kiest uw wandelingen en excursies. Zo kunt U via het keuzemenu Uw reis samenstellen met een accommodatie naar keuze met een excursie en/of wandeling met of zonder gids. Ook is er de mogelijkheid om ter plaatse een eigen wandeling te doen. Mocht U meer willen weten over de bustransfers dan kunt U informatie vragen op mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl of via het contactformulier.
Wandeltochten-canarische-eilanden werkt één op één samen met een officiële touroperator van het eiland La Palma en officiële gecertificeerde gidsen. 

Hebt U al een accommodatie en wilt U alleen een excursie of wandeling boeken, dan is dat ook mogelijk. U kunt een bericht sturen of het formulier onder invullen en aanvinken over welke wandelingen/excursies het gaat. Bij alleen een excursie worden geen extra kosten gerekend.

Wij adviseren geschikte, comfortabele en robuuste kleding. Het is ook raadzaam om voldoende eten en drinken mee te nemen, naast zonnebrandcrème, een hoed of een pet, een zonnebril, wind- of regenbeschermingsjack en warme kleding, vooral in de wintermaanden.

El Hierro, het eiland met een ziel!

El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Van de zeven eilanden is het het meest westelijke, en heeft hetzelfde klimaat als de rest. Een paradijsje midden in de Atlantische oceaan.

Het leven in El Hierro is anders. Het is speciaal, het is uniek, het is een eiland met vijf zintuigen. Het is een eiland om te ontdekken en de rust te voelen.El Hierro, het eerste zelfvoorzienend eiland ter wereld!

La Palma

Inclusief
 • Officiele gids
 • Reisgarantie via STO
 • Aangesloten bij VvKR
Exclusief
 • Reis en annuleringsverzekering
 • €20 boekingskosten
 • Eventuele eenpersoons kamertoeslag
Omschrijving
 • Avontuur
 • Adembenemend mooi
 • Gezond voor lichaam en geest
 • Sportief
 • Spiritueel / Cultureel / Educatief
 • Fijn klimaat het hele jaar door
 • Wandelingen los te boeken

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Wandelroutes op eigen gelegenheid:

Camino de Jinama:
Vanaf het begin bij de Candelaria-kerk tot het einde bij de Caridad-schrijn heeft de Camino de Jinama veel hoogteverschillen. Een wandelroute tussen de gemeenten Valverde en La Frontera in het noorden van het eiland El Hierro. Het heeft twee verschillende delen, de eerste klimt de klif op en is daarom steiler, en de tweede is vlakker en steekt een weide over.

Afstand: 4,3 km
Hoogteverschil: 885m
Linear

Camino de Jinama:
Vanaf het begin bij de Candelaria-kerk tot het einde bij de Caridad-schrijn heeft de Camino de Jinama veel hoogteverschillen. Een wandelroute tussen de gemeenten Valverde en La Frontera in het noorden van het eiland El Hierro. Het heeft twee verschillende delen, de eerste klimt de klif op en is daarom steiler, en de tweede is vlakker en steekt een weide over.

Een pad dat werd gebruikt voor ‘moves’

Camino de Jinama loopt voornamelijk door Frontera Rural Park, is 3,4 kilometer lang en heeft een hoogtevariantie van 815 meter. Vroeger was dit de route die de binnenlanders gebruikten om El Golfo te bereiken. Deze ‘bewegingen’ werden tweemaal per jaar gemaakt: één in de zomer en één in de winter. Het is opmerkelijk vanwege de geologische waarde en het botanische belang vanwege de flora die het kenmerkt.

Trekking langs een oud pad

Camino de la Virgen gaat door het centrum van El Hierro langs oude routes die de herders kruisten met hun vee. Het loopt over de belangrijkste toppen van het eiland en biedt een panoramisch uitzicht op La Dehesa, El Julan, El Golfo, El Pinar en Nisdafe. Een pad dat verschillende bossen doorkruist en u de verscheidenheid aan bossen op het eiland laat zien: jeneverbessenbossen, dennenbossen en laurisilva.

Afstand: 27km
Hoogteverschil: 914m
Linear

Klim naar het plafond van El Hierro

De noordoostkust van het eiland vormt het decor voor deze route. Een lange maar niet erg steile klim begint bij het heiligdom voor de Maagd der Koningen. Onderweg zijn de paden aan één kant open en hebben ze het groen van Mencáfete aan de andere kant.

Afstand: 19km
Hoogteverschil: 1500m
Linear

Isora:
Route met uitzicht op Bonanza Rock
Dit pad ligt tussen Las Playas en Timijiraque, aan de oostkust. Het wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk uitzicht op de kliffen aan de kust en de groene gebieden.

Afstand: 10 km
Hoogteverschil: 1100m
Linear

Een bezoek aan de jeneverbessenboom

We verlaten het dorp Frontera en klimmen omhoog door het beschermde gebied Mencáfete, een groen gebied bedekt met jeneverbessen en laurisilva. Daarna dalen we weer af naar Sabinosa, waar de route moeilijker wordt en scherp naar de top klimt. Daar zullen we genieten van een prachtig uitzicht op de vulkanen en de kustlijn tot aan de vuurtoren van Orchilla.

Er zijn paden die je helemaal naar het uitkijkpunt bij de jeneverbessenboom kunt lopen. Een magische plek badend in een uniek licht dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt. Vanaf hier gaat de route door een open landschap tot het einde bij het Heiligdom voor de Maagd de Koningen.

Deze route vormt de eerste helft van de Meridian Marathon.

Afstand: 23 km
Hoogteverschil: 1300m
Linear

Ontdek alle landschappen van El Hierro

Je hebt maar twee uur nodig om de landschappelijke contrasten te ontdekken die El Hierro kenmerken. La Llanía is een van de bekendste routes in het noordoosten van het eiland, in Valverde. 7 kilometer heen en terug die een boeiend landschap onthullen. Van El Brezal – een dik, vochtig bos – tot meer eenzame landen, tot de zwarte zandkalenders en de prachtige El Golfo.

Afstand: 7 km
Hoogteverschil: 94m
Circulair

 

Boek El Hierro individuele reis

Kies je accommodatie

Maak een keuze uit de verschillende accommodatie's (meerdere mogelijk).

Kies een vertrekdatum

Boek reis

Geef je voorkeuren aan voor een offerte.

El Hierro

U kunt meerdere optie’s aanvinken als U op meerdere plekken wilt verblijven.
Voor meer specifieke wensen kunt U ze aangeven bij de reiswensen.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Reisinspiratie

Translate »