El Hierro

Heb je al een verblijf op het eiland?

Wandelexcursies

Laat je verrassen door fascinerende plekken en ontdek de schoonheid van het eiland en de rijke natuur. Onze wandelingen zijn bedoeld voor mensen met verschillende niveaus van lichamelijke condities, van lichte tot zware wandelingen. Deze worden begeleid door een officiële gids.

Tour met privébus

Ontdek ons eiland met een gids, je leert veel over de tradities, de bevolking en de geschiedenis van El Hierro en krijgt de meest unieke en prachtige plekjes te zien.

Wandelen eigen gelegenheid

Maak gebruik van onze transfers om naar de plaats van je favoriete wandeling te gaan, als je het eiland in je eigen tempo wilt ontdekken. De routes eindigen altijd ergens in de buurt van openbaar vervoer. Zo kan je op een makkelijke mannier naar je hotel terugkeren.

  • Verblijf je al op het eiland?
  • Wandeltochten Canarische eilanden heeft ook alleen wandeltochten en busexcursies.
  • Vul de gegevens in en betaal na de bevestiging gemakkelijk met Ideal  

Alles op een plek! Boek direct.

  • Vertrekplaatsen worden in onderling overleg afgesproken.
  • Heb je andere wensen? Laat het ons weten en wij gaan het direct regelen.
  • Ook voor grotere groepen kunnen wij reizen op maat aanbieden. Neem hiervoor contact op en geef uw wensen aan.
  • Heb je een accommodatie nodig kijk dan even bij onze zeer zorgvuldig uitgekozen “Fincas, Casas, Casas Rurals”

(Privé)excursies: Alle excursies zijn op aanvraag en vanaf 2 personen.

Panoramische route: (Hele dag) 2/6 pers.
Door de vergezichten op grote hoogte krijg je een mooi beeld van het eiland. Deze tour brengt je naar de meest symbolische plaatsen die de tradities en natuur van El Hierro weerspiegelen: Mirador de la Peña, Punta Grande, La Maceta, El Sabinar, La Restinga, Mirador de Las Playas. Deze excursie met privébus duurt een hele dag. Je wordt opgehaald en weer teruggebracht bij je accommodatie. 

Tour is met een privébus. 
€90,00 p.p. op basis van 2 pers.
€60,00 p.p. op basis van 3 pers.
€45,00 p.p. op basis van 4/6 pers.

 

Noord tour: (Hele dag) 2/6 pers.
Een volledige dag om het noordelijke deel van het eiland te verkennen met een gemakkelijke, mooie wandeling door het “Laurisilva” -bos en de ontdekking van de kustlijn van El Golfo met zijn natuurlijke zwembaden en het Hotel Punta Grande, het kleinste ter wereld. Deze excursie met privébus duurt een hele dag. Je wordt opgehaald en weer teruggebracht bij je accommodatie. 

Tour is met een privé bus.
€90,00 p.p. op basis van 2 pers.
€60,00 p.p. op basis van 3 pers.
€45,00 p.p. op basis van 4/6 pers.

Het einde van de wereld: (Halve dag) 2/6 pers.
Excursie van een halve dag naar de meest extreme en karakteristieke plekken van het eiland! Van de ‘Sabinas’ die door de passaatwinden zijn gevormd, tot de Orchilla-vuurtoren en de Mar de las Calmas. We zullen een blik werpen op de geologische evolutie van El Hierro door een bezoek aan zijn recente en spectaculaire lavastromen. Deze excursie met privébus duurt een halve dag. Je wordt opgehaald en weer teruggebracht bij je accommodatie. 

Tour is met een privé bus.
€70,00 p.p. op basis van 2 pers.
€50,00 p.p. op basis van 3 pers.
€35,00 p.p. op basis van 4/6 pers.

Wandelroutes met Gids:

Route van het water:
Verleden, heden en toekomst van het water op het eiland El Hierro. Van San Andrés, langs El Garoé en zijn watertanks, het bos van Valverde, de Hidro-Eolic Plant, tot aan de aankomst in “La Villa”. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: Valverde 9.00 uur
9 km, duur 3 uur
+150m/-500m
Prijs: €38,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Laag

Route “Los Sabinas”:
Jeneverbesbomen met ongelooflijke vormen gevormd door de passaatwinden. Lopend van Sabinosa, via de Mirador de Bascos en het betoverde bos van Sabinar, tot de aankomst bij het uitkijkpunt Lomo Negro. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: Tigaday 9.00 uur
9 km, duur 4 uur
+550m/-500m
Prijs: €38,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium

Route van de Vulkanen:
Een geologische route die loopt tussen de vulkanen die de lavastromen van “Lajiales” vormen; een van de belangrijkste natuurlijke landschappen van het jongste eiland van de archipel. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: Valverde 9.00 uur
7 km, duur 3 uur
+100m/-450m
Prijs: €43,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Laag

Route van Malpaso:
Een wandeling tussen El Morcillo Hoya en Hoya del Pino, door Canarische dennenbos, Fayal Brezal en over de hoogste top van het eiland: de Malpaso. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: Valverde 9.00 uur
10 km, duur 4 uur
+550m/-450m
Prijs: €43,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium

Route van de Meridian:
De zuidwestelijke punt van het eiland ontdekken: recente lavastromen en vulkanen, de geschiedenis van de Prime Meridian en de Orchilla Lighthouse en het bezoek aan een vulkanische buis!

Verzamelpunt: Tigaday 9.00 uur
7 km, duur 4 uur
+150m/-450m
Prijs: €43,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Laag

Route van “Las Mudadas”:
Vanuit San Andrés, het hoogste dorp op het eiland op 1050 meter, steken we het prachtige Nisdafe-plateau over door “the land that sounds” en komen  aan bij het uitkijkpunt Jinama, waar we onze afdaling beginnen. We wandelen door het Laurisilva-bos en maken kennis met de geschiedenis van de traditionele “Mudadas”. We brengen tenslotte een bezoek aan de kerk van La Candelaria in El Golfo. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: Valverde 9.00 uur
7,5 km, duur 4 uur
+200m/-885m
Prijs: €38,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium

Route van ‘Las Pastores’:
Volg de voetsporen van de herders op de zuidwestelijke helling van het eiland met zijn geweldige uitzichten en de mysterieuze geschiedenis van Los Letreros, eindigend bij het heiligdom van de Virgen de Los Reyes. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: El Pinar 9.00 uur
9 km, duur 4 uur
+350m/-430m
Prijs: €43,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium

De betekenis van bewust wandelen:
Bewust lopen; meer dan een ontspanningsoefening. Deze wandeling is bedoeld om verbinding te maken met het huidige moment. Je bewust zijn van je hele wezen; ontdek de rust in jezelf.

Verzamelpunt: Valverde 9.00 uur
4,5 km, duur 3 uur
Prijs: €38,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Laag

Door je bewust te zijn van je hele wezen en wat er om je heen is in het ‘hier’ en ‘nu’, kom je in een bewustzijnsstaat die je fysieke lichaam en de andere dimensies van je wezen herstelt. Je kunt niet alleen ontspannen en daardoor de effecten van stress, angst en zorgen bestrijden, maar geleidelijk zullen je geest en je lichaam een diep gevoel van vrede ervaren. 

Als we in de natuur wandelen, richten we onze aandacht naar binnen door beweging en ademhalingsbewustzijn terwijl we niets proberen te veranderen omdat we de externe omgeving niet kunnen beheersen, maar we kunnen de gaven van de aarde absorberen. 

Bewust lopen in combinatie met basisyoga-houdingen bouwt het vermogen van aandacht op, activeert en ontspant het lichaam en kalmeert de geest. Je zult het eiland op een andere manier ontdekken en ervan genieten, opladen met de energie van een ongerepte natuur, losgekoppeld van het dagelijks leven om gemakkelijker verbinding te maken met het huidige moment. 

Elke sessie is beschikbaar in verschillende natuurlijke omgevingen, Fayal-Heath bossen, dennenbossen of kust, afhankelijk van het weer en duurt ongeveer 3 uur, zodat er ruimte overblijft om de ervaring te delen en te bespreken.

Route van berg tot zee:
Van het kleine gehucht Tiñor omgeven door groene bossen tot San Andrés en de weilanden van het Nisdafe-plateau. Vervolgens afdalen langs de lavastromen van de Chamuscada naar het gehucht en het strand van Timijiraque. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: Valverde 9.00 uur
10,5 km, duur 4 uur
+200m/-1050m
Prijs: €38,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium/High

Route van de kolenmannen:
Ondergedompeld in de betoverende bossen van Laurisilva waar je nog steeds de echo’s van de oude heksen hoort, de route van “Coalmen” van La Llanía naar de Tigaday wijngaarden en de Candelaria kerk. 

Verzamelpunt: Tigaday 9.00 uur
9 km, duur 5 uur
+200m/-1100m
Prijs: €43,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium/High

Noordroute:
Een pad aan de noordkant van het eiland. Van het kleine gehucht El Mocanal, naar Echedo omringd door wijngaarden, door de lavastromen van de Treasure Mountain, naar het kustdorp en het badgebied van Tamaduste. Een privébus brengt je weer terug naar het beginpunt.

Verzamelpunt: Valverde 9.00 uur
8 km, duur 5 uur
+100m/-500m
Prijs: €38,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium/High

Wandelroutes op eigen gelegenheid:

Camino de Jinama:
Vanaf het begin bij de Candelaria-kerk tot het einde bij de Ermita de la Caridad heeft de Camino de Jinama veel hoogteverschillen. Een wandelroute tussen de gemeenten Valverde en La Frontera in het noorden van het eiland El Hierro. Het heeft twee verschillende delen, het eerste deel is de beklimming van de klif en is daarom steiler. Het tweede deel gaat over een weidelandschap en is vlakker.

Afstand: 4,3 km
Hoogteverschil: 885m

Camino de Jinama:
Camino de Jinama loopt voornamelijk door Frontera Rural Park, is 3,4 kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 815 meter. Vroeger was dit de route die de binnenlanders gebruikten om El Golfo te bereiken. Deze ‘bewegingen’ werden tweemaal per jaar gemaakt: één in de zomer en één in de winter. Het is een opmerkelijk landschap vanwege de geologische waarde en het botanische belang van flora die het kenmerkt.

Trekking langs een oud pad.

Camino de la Virgen gaat door het centrum van El Hierro langs oude routes die de herders aflegden met hun vee. Het loopt over de belangrijkste toppen van het eiland en biedt een panoramisch uitzicht op La Dehesa, El Julan, El Golfo, El Pinar en Nisdafe. Een pad dat verschillende bossen doorkruist en u de verscheidenheid aan bossen op het eiland laat zien: jeneverbesbossen, dennenbossen en laurisilva.

28 km, duur 10 uur
Hoogteverschil: 914m
Moeilijkheidsgraad: High

Klim naar het plafond van El Hierro

De noordoostkust van het eiland vormt het decor voor deze route. Een lange maar niet erg steile klim begint bij het heiligdom voor de Maagd der Koningen. Onderweg zijn de paden aan één kant open en hebben ze het groen van Mencáfete aan de andere kant.

Afstand: 19km
Hoogteverschil: 1500m
Linear

Isora:
Route met uitzicht op Bonanza Rock
Dit pad ligt tussen Las Playas en Timijiraque, aan de oostkust. Het wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk uitzicht op de kliffen aan de kust en de groene gebieden.

Afstand: 10 km
Hoogteverschil: 1100m
Linear

Een bezoek aan de jeneverbessenboom

We verlaten het dorp Frontera en klimmen omhoog door het beschermde gebied Mencáfete, een groen gebied bedekt met jeneverbessen en laurisilva. Daarna dalen we weer af naar Sabinosa, waar de route moeilijker wordt en scherp naar de top klimt. Daar zullen we genieten van een prachtig uitzicht op de vulkanen en de kustlijn tot aan de vuurtoren van Orchilla.

Er zijn paden die je helemaal naar het uitkijkpunt bij de jeneverbessenboom kunt lopen. Een magische plek badend in een uniek licht dat een prachtig panoramisch uitzicht biedt. Vanaf hier gaat de route door een open landschap tot het einde bij het Heiligdom voor de Maagd de Koningen.

Deze route vormt de eerste helft van de Meridian Marathon.

Afstand: 23 km
Hoogteverschil: 1300m
Linear

Ontdek alle landschappen van El Hierro

Je hebt maar twee uur nodig om de landschappelijke contrasten te ontdekken die El Hierro kenmerken. La Llanía is een van de bekendste routes in het noordoosten van het eiland, in Valverde. 7 kilometer heen en terug die een boeiend landschap onthullen. Van El Brezal – een dik, vochtig bos – tot meer eenzame landen, tot de zwarte zandkalenders en de prachtige El Golfo.

Afstand: 7 km
Hoogteverschil: 94m
Circulair

 

Offerte voor een wandelexcursie

Na de offerte aanvraag, krijgt U bericht of de door U opgegeven datum beschikbaar is. U betaald per Ideal voor definitieve bevestiging en krijgt een voucher voor de door U gekozen tour(s).

El Hierro

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Translate »