El Hierro

Een eiland met een ziel!

El Hierro

El Hierro, het eiland met een ziel!

El Hierro is het meest westelijke en kleinste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden. Een authentiek gebleven paradijsje midden in de Atlantische oceaan. Door de slechte bereikbaarheid is er relatief weinig toerisme. Door het subtropisch klimaat, met in de winter een gemiddelde temperatuur van 18 graden en in de zomer 23 graden, is het een ideale bestemming voor jou als je houdt van een actieve vakantie in een ongerepte veelzijdige natuur. 

Het eiland is puur, ruig en ongerept. Het bestaat uit een zeer bergachtig, vulkanisch landschap met als hoogste punt de Pico de Malpaso op1500m. Op de vulkaanhellingen vind je unieke jeneverbesbossen in opmerkelijke door de wind gedraaide vormen, dennenbossen, evenals lavavelden, droge en ruige landschappen. Via hoge kliffen en natuurlijke zwembaden gaat het eiland over in de zee.

Het leven in El Hierro is authentiek en uniek. Het telt slechts 11.150 inwoners (2019) die op een oppervlakte van 268 m2 vooral werkzaam zijn in de landbouw, visserij en oude ambachten. De mensen leven er nog in het ritme van de natuur waardoor de ziel van het eiland, in termen van tradities en cultuur, in stand is gehouden. Er is geen grote industrie. Het eiland draait voor 65% op groene energie. Sinds het jaar 2000 staat het eiland op de UNESCO werelderfgoed lijst vanwege de bijzondere behouden gebleven natuur en cultuur.

El Hierro staat ook bekend om de unieke onderwaterwereld. Er zijn meer dan 25 duikzones met een zicht tot 40 meter diepte, die leiden naar grotten, scheepswrakken en lavatunnels.

Het is een eiland om te ontdekken en de rust te voelen.

Meerdaagse wandelreizen 

Voor individuele reizigers die graag wandelen zijn complete pakketten samengesteld met meerdaagse wandelingen. Alles wordt voor je geregeld; van accommodatie tot vervoer.

Zelf je reis samenstellen

Via het keuzemenu zelf je reis samenstellen door te kiezen uit de volgende opties: accommodatie, wandelingen en excursies met of zonder gids of vervoer.  

Heb je al een accommodatie en wil je alleen een excursie of wandeling boeken, dan is dat ook mogelijk. Bij alleen een excursie worden geen boekingskosten gerekend. Hieronder zijn tevens beschrijvingen beschikbaar gesteld voor wandeltochten om op eigen gelegenheid te doen.

Wandeltochten-Canarische-Eilanden werkt één op één samen met een officiële touroperator van het eiland El Hierro en officiële gecertificeerde gidsen. 

Op maat gesneden vragen kunnen gesteld worden via het contactformulier of via mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl.

El Hierro

Inclusief
 • Officiele gids
 • Reisgarantie via STO
 • Aangesloten bij VvKR
Exclusief
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Vliegreis
 • Eventuele eenpersoons kamertoeslag​
 • €20 boekingskosten
Omschrijving
 • Avontuur
 • Adembenemend mooi
 • Gezond voor lichaam en geest
 • Sportief
 • Spiritueel / Cultureel / Educatief
 • Fijn klimaat het hele jaar door
 • Wandelingen los te boeken
Niet te vergeten

Wij adviseren geschikte, comfortabele en robuuste kleding, een hoed of een pet, een zonnebril, wind- of regenbeschermingsjack en warme kleding, vooral in de wintermaanden. Het is ook raadzaam om voldoende eten en drinken mee te nemen, naast zonnebrandcrème.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Accommodaties

Finca's Casas Rurales en hotels

Meerdaagse wandelreizen

Trektochten El Hierro

Wandelen met gids

Vanaf 2 personen te boeken

(Privé) Excursie

Met vervoer en het eiland rond

Diverse Excursies

Vanaf 2 personen te boeken

Zelf wandelen

Informatie over wandelingen.

Bouw je reis voor El Hierro

Wil je een individuele reis op maat? Vraag een offerte aan met je wensen.

Kies je accommodatie

Maak een keuze uit de verschillende accommodatie's (meerdere mogelijk).

Kies een vertrekdatum

Boek reis

Geef je voorkeuren aan voor een offerte.

El Hierro

U kunt meerdere optie’s aanvinken als U op meerdere plekken wilt verblijven.
Voor meer specifieke wensen kunt U ze aangeven bij de reiswensen.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Translate »