Gran Canaria

"Bij mijn wandelingen ga je jezelf rijk voelen. Daar kan geen geld tegenop."

Gran Canaria Camino Naturales GR131

8-daagse wandelvakantie – €695,00
Vertrekdatums

Met een select groepje van ongeveer 10 personen wandelen we in 5 dagen dwars over het eiland. Van Noordwest naar Zuid, van Puerto del las Nieves naar Maspalomas. De route is
ongeveer 80 kilometer lang en is ook voor minder ervaren wandelaars goed te doen. Enige
conditie is echter wel aan te raden. Dit eiland is uniek, vanwege het grote bosgebied, de mist aan de noordkant, het hoge ruwe gebergte. Stilte en weg van het toerisme.

De 8-daagse reis bestaat uit zorgvuldig uitgekozen accommodaties, op basis van een tweepersoonskamer, en een meestal een eigen badkamer, met ontbijt. Uiteraard is er de
mogelijkheid om tegen een toeslag een eenpersoonskamer te krijgen.

Vind je het leuk om avontuurlijke wandelreizen te maken, en spreekt dit eiland je aan? Ga
dan dit jaar met ons mee!

Als je niet graag met een groep meegaat, dan is er uiteraard de mogelijkheid om op eigen gelegenheid te lopen. Deze is terug te vinden bij de individuele reizen.

Gran Canaria, is het derde eiland. Officieel valt dit eiland niet onder de GR-131 route. Om een onverklaarbare reden zijn op dit eiland zelfstandig routes uitgestippeld met hun eigen markeringen. Hoewel Gran Canaria vanwege haar diversiteit, eigenlijk het beste eiland voor de GR-131 zou zijn.

Diversiteit bestaat uit de duinen van Maspalomas, het overgewaaide zand vanuit de Sahara, en het ruwe landschap, wat je doet denken aan de Grand Canyon. Rocque Nublo en Morro de la Agujereada, het hoogste punt in het midden van het eiland met als hoogte 1956 meter, en de palmbomen in de dalen bij Fataga, authentieke oude stadjes. De temperatuurverschillen zijn enorm, in het zuiden de meeste zon met de hogere temperaturen, in het noorden de bewolking met lagere temperaturen. Kortom een eiland met grote verschillen. Een geweldig eiland om te wandelen.

Het programma

1 | Aankomst in Las Palmas

Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door ons. We rijden dan naar Agaete wat ligt aan de Noordwest kust van Gran Canaria. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je shirt en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf het vissersplaatsje Puerto de las Nieves.

2 | Vertrek Puerto de las Nieves naar Artenara - 20 km

Vanuit de haven vertrekken we naar Artenara via het Tamada natuurgebied. Een gebied dat door de Unesco tot Biosfeerreservaat verklaard is. Jullie zien de fabuleuze natuurlijke inheemse Canarische dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen van de bijna ontoegankelijke kust en de rijke biodiversiteit van de ravijnen. We stijgen vandaag naar 1300 meter. De eerste 8 km gaan naar 1200 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven, om zo richting Artenara te lopen. Artenara is een klein bergdorp. Hier vind je meerdere tot op heden bewoonde grotwoningen en de in een grot aangelegde kapel ter ere van de Virgen de la Cuevita. Wij gaan logeren in een grot met een uitzicht over het middelste punt van Gran Canaria. Dit is een unieke ervaring! Laten jullie jezelf verrassen.

 

3 | Vertrek van Artenara naar San Bartolomé de Tirajana - 21km

We lopen verder naar het hoogste punt van de tocht. Het plaatsje Tejeda ligt op de route, waar we even kunnen pauzeren. 

Het mooiste deel van de tocht van Gran Canaria. De omslag van het weer, de schapen die overal lopen, de stilte, en de spectaculaire uitzichten. Een pittige tocht maar een hele mooie! Als we de top bereikt hebben begint de afdaling naar San Bartolomé de Tirajana. Van 1700 meter naar 900 meter. Na de overnachting in de grot worden we nu getrakteerd met een heerlijk hotel, waar we heerlijk kunnen rusten na de beklimmingen. 

4 | Vertrek San Bartolomé de Tirajana naar Ayagaures - 15 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit San Bartolomé. De eerste paar kilometers zijn rustig, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt, volgt een hele lange afdaling tot aan Ayagaures. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. Korte haarspeldbochten, dichtgegroeide kleine paadjes, afgebrokkelde stenen van een rotswand, zo gaan we 800 meter dalen tot we het grote stuwmeer van Ayagaures zien. Hier bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken.

5 | Vertrek naar Ayagaures naar Maspalomas - 18 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Maspalomas. Onderweg hebben we een mooi uitzicht op het grote park Palmitos. Een lange afdalende weg, met weer wat meer bedrijvigheid onderweg passeren we kleine dorpjes waar we wat kunnen eten en drinken, om weer verder af te dalen naar Maspalomas. Het eindpunt van deze route ligt bij de vuurtoren, in Maspalomas midden in het bruisende toerisme. Hier wacht een leuke accommodatie waar we nog 2 dagen kunnen verblijven en te relaxen.

Informatie over de terugreis

Mocht je een 8-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Maspalomas een busverbinding naar het vliegveld van Las Palmas. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Gran Canaria

8-daagse wandelvakantie
€ 695,00

Vertrekdatums
Inclusief
Exclusief
Reisdetails

Details
Gemiddelde afstand 18,5 km 
Hoogste Punt 1956 meter
Categorie: middelmatig

Omschrijving

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boek Gran Canaria

Kies je reis

Maak een keuze uit de groepsreizen.

Kies een vertrekdatum

Selecteer een van de beschikbare vertrekdata.

Boek reis

Binnen drie werkdagen ontvang je antwoord.

Boekingsformulier

Groepsreis naar Gran Canaria

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp