La Palma La Isla Bonita

"Gun je brein vakantie!"

Under construction

De pagina is op dit moment under construction.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe pagina!

Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Hiermee ben je als eerste op de hoogte van onze nieuwe site en updates!

Busexcursies:

Sterrenkijk Tour:
La Palma staat in de top drie van helderste hemels ter wereld. De sterrenkijk tour biedt u de mogelijkheid om meer te leren en deze sterrenhemel te ontdekken. Al met al een geweldige kans om op een leuke manier wat te leren over de sterrenhemel. Vergeet u alstublieft niet een goede, warme jas mee te nemen!
Bustour Alleen op maandag. (Vanaf 20.00 uur)
Prijs: €42,00 p.p.

La Palma staat in de top drie van helderste hemels ter wereld. De sterrenkijk tour biedt u de mogelijkheid om meer te leren en deze sterrenhemel te ontdekken.

U wordt opgehaald en na een transferrit zult u aankomen in Los Llanos del Jable. Op een punt met een hoogte van 1200m zal onze “Starlight Guide” op uw wachten met een amateur telescoop.

Deze tour is een uitgebreide sterrenkijkactivitieit voor iedereen. We beginnen met een introductie over waarom La Palma zo populair is voor wetenschappers. Vervolgens zullen we met de telescoop naar de hemel kijken, waar we op een normale nacht duizende verschillende soorten sterren, sterrenstelsels en planeten kunnen ontdekken. Op een perfect heldere nacht kunt u zelfs met het blote oog de melkweg zien.

Al met al een geweldige kans om op een leuke manier wat te leren over de sterrenhemel. Vergeet u alstublieft niet een goede, warme jas mee te nemen!

Roque de Los Muchachos:
Roque de los Muchachos ligt op 2426 meter, hier zijn één van de meest complete telescopen van de wereld. Met ongeëvenaarde uitzichten in het Nationale Park Caldera de Taburiente, onze buureilanden Tenerife-La Gomera-El Hierro of over een spectaculaire wolkenzee met ruige bergspitzen. We brengen een bezoek aan de boerenmarkt van Puntagorda waar de lunchpauze wordt gehouden. U kunt genieten van de lokale producten en van de typische ambachten.Wij gaan genieten van het imposante uitzicht van Mirador El Time over het Aridane-dal en haar bananenfincas.
Bustour alleen op Zondag.
Prijs: €42,00 p.p.

We gaan via de oostzijde de bergen omhoog naar het hoogste punt van het eiland. We genieten van verschillende vegetatie tot 2000 meter waar het Canarische dennenbos stopt met groeien en plaats maakt voor de subalpine vegetatie van het eiland en de vele endemische planten.

Roque de los Muchachos ligt op 2426 meter, hier zijn één van de meest complete telescopen van de wereld. Met ongeëvenaarde uitzichten in het Nationale Park Caldera de Taburiente, onze buureilanden Tenerife-La Gomera-El Hierro of over een spectaculaire wolkenzee met ruige bergspitzen.

We brengen een bezoek aan de boerenmarkt van Puntagorda waar de lunchpauze wordt gehouden. U kunt genieten van de lokale producten en van de typische ambachten.

Wij gaan genieten van het imposante uitzicht van Mirador El Time over het Aridane-dal en haar bananenfincas.

Tot slot gaan we via Tazacorte weer terug naar onze hotels.

Het Botanische Noorden:
De ideale bustour voor de flora liefhebbers. We brengen een bezoek aan de kerk van Las Nieves. Vervolgens gaan we naar het Natuurgebied Los Tilos, het gebied staat bekend om zijn regenwoud-achtige uitstraling met varens en laurierbomen. Bij Charco Azul en Puerto Espindola gaan we onze lunchpauze houden. We sluiten de dag af met een wandeling in het liefelijke dorpje San Andres en nog een korte stop bij San Bartolo.
Bustour alleen op Dinsdag.
Prijs: €42,00

De ideale bustour voor de flora liefhebbers. We brengen een bezoek aan de kerk van Las Nieves. Vervolgens gaan we naar het Natuurgebied Los Tilos, het gebied staat bekend om zijn regenwoud-achtige uitstraling met varens en laurierbomen. Bij Charco Azul en Puerto Espindola gaan we onze lunchpauze houden.

We sluiten de dag af met een wandeling in het liefelijke dorpje San Andres en nog een korte stop bij San Bartolo.

Het kleurrijke zuiden:
De tocht begint bij het mooie uitkijkpunt La Cumbrecita dat een soort balkon vormt voor het Nationaal Park Caldera de Taburiente. Later stoppen we bij een klein kleurrijk parkje om daarna af te dalen naar het dorpje Puerto de Tazacorte aan de westkust voor de lunch ‘s middags brengen we een bezoek aan de vulkaan Antonio, alvorens we eindigen bij de zuidelijke vuurtorens met zijn zeezout pannen.
Bustour alleen op Donderdag.
Prijs: €42,00

Indrukwekkende contrasten en fascinerende landschappen van het zuiden.

We gaan naar het uitzichtpunt Cumbrecita, daar kunnen we een wandeling met onze gids maken of genieten van het uitzicht in het Nationale Park Caldera de Taburiente.

Vervolgens gaan we naar de Plaza la Glorieta, een kleurrijk plein van keramiek met prachtige gedetailleerde mozaïekmotieven, lava-gesteente en inheemse vegetatie, gemaakt door de palmeese kunstenaar en zinger Luis Morera.

In Puerto de Tazacorte heeft u tijd voor een lunchpauze, u kunt genieten van de restaurants en van de zon.

Na de lunchpauze gaan we naar het zuiden om de vulkaan San Antonio te bezoeken, een spectaculaire krater die in 1677 uitbrak en waarvan de hellingen de beste wijnbouwgebieden van het eiland zijn.

Vervolgens rijden we naar beneden naar de 2 vuurtorens en zien we hoe de lavastromen van de vulkaan Teneguía van 1971 contrasteren met het wit van de zeezout-mijnen.

Wandelroutes met Gids:

Caldera de Tauriente:
Deze wandeling begint op een hoogte van 1.100m. Het eerste deel biedt ons geweldige uitzichten en leidt naar onze pauzeplek aan het riviertje Taburiente. Daarna vervolgen we onze afdaling langs de “Heilige Rots” van Idafe naar de rivierbedding en de finish van de wandeling, maar niet voordat we eerst een bezoek gebracht hebben aan de Gekleurde Waterval.
Tour op Donderdag & Zondag
16 km, duur 6 uur.
+100m/+850m
Prijs: €50,00 p.p.

Het Nationaal Park van La Palma, hoewel in privé bezit, valt vrijwel het gehele gebied van de Caldera vanaf 1954 onder natuurbescherming. Zijnde één van de eerste Nationale Parken van heel Spanje. Een diepe reuzenkrater met zijn éénmalige flora, ondergrondse bronnen, watervallen en zijn historische plaatsen.

Via Barranco de las Angustias en over smalle wegen (tweerichtingsverkeer) komen we aan bij Mirador de los Brecitos op een hoogte van 1081 meter boven zeeniveau, waar we de wandeling beginnen.

Het eerste gedeelte gaat door een aangenaam en schaduwrijk bos, het is over een tapijt van pijnboomnaalden met spectaculaire uitzichten naar het zuidelijke gedeelte van de inmense krater.

Tegen de middag bereiken we Playa de Taburiente, de enige rivier van de Canarische Archipel gedurende het hele jaar. Wij zijn aangekomen in het hart van ons Nationale Park Caldera de Taburiente. We worden omhelst door indrukvolle verticale rotswanden waar alles lijkt te groeien. De perfecte rustplaats voor onze lunchpauze, u kunt genieten uw warm gelopen voeten te koelen in de uitgeslepen basaltbekkens, een rotsachtig landschap met diepe kloven, romantisch en idylisch.

We gaan via de Reventon dalen en komen langs de heilige Roque Idafe, de grote rots aan wiens voet de oerinwoners, de Benahoaritas, hun goden offers brachten. Na iets meer dan 1 km intensief dalen komen we aan op de bodem van de kloof.

We gaan naar één van de belangrijkste plekken van het Nationale Park, La Cascada de Colores, de gekleurde waterval. Gedurende de wandeling verandert het tafereel, de omgeving de rotsen, uitzichten en de vegetatie zijn anders.

Meerdere malen balanceren we met een wandelstok over de stenen in de rivierbedding. Door de erosie heeft het water hier indrukwekkende basaltformaties blootgelegd, kussenlava in verschillende scharkeringen, die miljoenen jaren geleden uit het binnenste van de aarde omhoog zijn gedrukt. We volgen de stroom totdat het water bij de Taburiente voegt, deze plek heet Dos Aguas, twee wateren, waar de twee rivieren tesamen komen. Hier hebben we de Barranco de las Angustias bereikt.

Daar waar de laatste druppels in de bodem verdwijnen, eindigen we deze indrukwekkende wandeling.

 

De grote Vulkaanroute:
Dit is dé klassieke wandeling op La Palma. Waar we ook maar kijken, zien we vulkaankraters en prachtige vergezichten van de buureilanden, als het weer het toelaat! Lavastromen en pyroclastische materialen begeleiden ons op onze weg richting het zuiden, die uiteindelijk voert in de richting van het meest zuidelijke dorp van het eiland Fuencaliente, waar tijd is om de heerlijke plaatselijke amandelkoekjes te proberen.
Tour is op donderdag.
17 km, duur 7 uur.
+500m/+1200M
Prijs: €45,00 p.p.

Deze wandeling is één van de onvergetelijke en essentiële voor goede wandelaars, omdat het perfect vulkanische landschappen combineert met een lange wandeling met veel hoogteverschillen. Het is een spectaculaire wandeling over de kam van de Cumbre Vieja door een bizarre lavalandschap, dat in de loop der tijd door ontelbare vulkanen gebouwd is.

Vulkaankraters waar we ook kijken en wanneer het weer toelaat, vergezichten naar onze buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro. Lavastromen en pyroclastische materialen begeleiden ons op weg richting het zuiden, die uiteindelijk voert in de richting van het meest zuidelijk dorpje van het eiland Los Canarios.

De wandeling begint bij Refugio El Pilar, een zeer popular recreatiegebied van de Palmeros wanneer zij een weekend met de familie erop uit trekken. Vanaf hier laten we de beschaving voor enkele uren achter ons. Plotseling gaat het wandelpad de berg omhoog en beginnen we te klimmen, de berg die we proberen te omsingelen is de berg van Birigoyo. De Birigoyo is een oude vulkanische berg die ons, terwijl we omhoog gaan, de mogelijkheid geeft te genieten van een panaroma uitzicht. Van Santa Cruz de La Palma naar Tenerife en La Gomera tot Puerto Naos, de gehele Aridane vallei en verder tot de Calderarand en de Cumbre Nueva, waar zich het fascinerende natuur schouwspel van de wolkenwaterval afspeelt.

Voor ons strekt zich het kale vulkaanlandschap van de Cumbre Vieja (oude bergkam) uit, geen toepasselijke naam omdat er nog altijd vulkanisme heerst en hierdoor het jongste deel van het eiland is tesamen met eindeloze vulkaanuitbarstingen die zich al vele duizenden jaren voorzet. De lavastroom van de Vulkaan San Juan van 1949, de voorlaaste vulkaanuitbraak van La Palma, is duidelijk te zien tot aan de kust van Puerto Naos.

Vlak voordat we de eeste vulkaan van de dag Hoyo Negro kunnen bereiken, zullen we een stevige klim hebben die begint bij het oversteken van een kleine houten brug, terwijl we stijgen lopen we naar de oostkant van de vulkaan. De vulkaan Hoyo Negro is gewoon spectaculair en vanaf daar kunnen we enkele van de volgende kraters zien die ons al in de verte aan het wachten zijn, dit is waar de ware wandeling van de vulkanen begint en waar we zekers veel foto’s zullen maken.

De vulkaan Deseada II (1949 meter) is de hoogste punt van onze wandeling, met gevarieerde kleuren van bruin, zwart, geel, rood en paars.

Nu gaan we het woestijnrijk binnen, we naderen de laatste vulkaan van de dag, de wonder mooie vulkaan San Martin, zijn vorm en kleuren maken het één van de mooiste van alle vulkanen die op het eiland hebben. Voor degenen die willen en het ook kunnen, krijgen de gelegenheid deze vulkaan te beklimmen om het uiterste zuiden van het eiland te zien. Met een fantastisch uitzicht op de zuidpunt en op de zoutmijnen.

Na al die kraters op en neer te zijn gelopen en waarschijnlijk voor velen het hoogtepunt van deze wandeling begint de wandeling te dalen door een diep veld van lava-as.

In het laatste deel van de vulkanenroute gaan we naar het Canarische dennenbos en langs wijnvelden bereiken we het dorpje Los Canarios in de gemeente van Fuencaliente. Na dit lange avontuur over vulkanen hebben we de mogelijkheid iets verfrissends te drinken in een plaatselijke bar.

De Waterbronnen:
Ons avontuur begint wanneer we slingerend en over een smalle stijgende zandweg  naar 1300 meter hoogte rijden. We hebben nog 45 minuten nodig om naar het startpunt van de wandeling te gaan. Het pad begint zich te vullen met vegetatie, langzaam beginnen de voertuigen zich een weg te banen door de dichte begroeing van laurierbomen, boomheide, lianen en varens.
Tour op Dinsdag
12,5 km, duur 5 uur.
+150m/+1000m
Prijs: €55,00

Beschouwd als één van de beste wandelroutes voor vele mensen en de plaatselijke bevolking, kunt u met deze prachtige wandeling de 13 watertunnels oversteken en afdalen naar het hart van het oorspronkelijke biosfeerreservaat. Het unieke landschap en de aanwezigheid en het geluid van het water maken het tot een prachtige en spectaculaire wandeling met grote contrasten en ravijnen, evenals een grote verscheidenheid aan flora en fauna die kenmerkend zijn voor het eiland. De route is vol verrassingen, paden verloren tussen de laurierbossen, tunnels, water, diepe ravijnen en rivierbeddingen met grote blokken.

Ons wandelpad begint bij Casa del Monte, gelegen in het bovenste gedeelte van las Lomadas. We krijgen een helm op en een zaklantaarn in de hand. Langs het oude waterkanaal en via 13 smalle en soms lage tunneltjes komen we uiteindelijk uit bij de waterbronnen van Marcos y Cordero.

Er zijn 13 tunnels, elk met zijn eigenaardigheden, waarvan nummer 12 de meest
opwindende is, het is namelijk de watertunnel. Er is geen manier om te voorkomen dat je nat wordt, een regenjas is essentieel. Dit gedeelte loopt langs een smal pad aan de rand van de afgrond, met oneindig uitzicht over de kloven bedekt met een intens groen. Na de laatste tunnel droog je een beetje, terwijl je naar de Nacientes kijkt, dat zijn de waterbronnen van Marcos y Cordero die uit de bergen komen.

Na de lunch beginnen we aan de steile afdaling van 1000 meter door de Barranco del Agua naar het Natuurgebied van Los Tilos. Het is een hele zware afdaling, we hebben dan nog 8 km te gaan. De ruige uitzichten, de geur van fris groen, de dennen en de varens zijn adembenemend. Dit is een perfecte route om de biodiversiteit en de ruige natuur van La Palma te leren kennen.

We eindigen in het Restaurant van Los Tilos waar we nog even blijven rusten.

La Palma

Vulkaan & Bodega:
Op een hoogte van 1.300m boven de Aridanevallei begint de wandeling gemoedelijk afdalend door klein fijn lavamateriaal, waarna we in het pijnbomenbos de lavastroom, behorende bij de uitbraak van San Juan in 1949, oversteken. Langzaam dalen we verder af door één van de beste wijngebieden van La Palma, naar de kleine, maar knusse familie bodega, waar heerlijke eiland tapas en wijn op ons wachten
Tour op Donderdag
9 km, duur 4 uur.
+50m/+650m
Prijs: €50,00 p.p.

Nog één van die wandelingen die perfect een week wandelen op het eiland aanvullen en vooral als je van vulkanen houdt, deze keer zullen we de lavastromen van de vulkaan San Juan bezoeken.

Op een hoogte van 1300 meter boven de Aridane vallei begint de wandeling gemoedelijk afdalend door een spectaculair lavalandschap, waarna we in het pijnbomenbos de lavastroom behorende bij de vulkaanuitbraak van San Juan, oversteken.

We hebben adembenemende uitzichten over de hele vallei van Valle de Aridane, van El Paso tot aan het bijzondere dorpje Tazacorte.

Plotseling wordt onze weg versperd door een brede gestolde lavastroom, het is een uitloper van de vulkaanuitbarting van San Juan van 1949. Deze lavastroom heeft grote delen van Las Manchas en San Nicolas onder zich begraven. Bijna aan de andere kant van de lavastroom waar de pahoehoe-lavas zijn maken we een pauze.

Ons pad gaat een paar minuten verder naast de lavastroom en dan verliezen we het lange tijd uit het oog, omdat we blijven dalen, en daar is waar de eerste wijnstokken beginnen te verschijnen tussen de dennenbomen. Dit wijngebied dat begint te verschijnen wordt Tamanca genoemd en is ongetwijfeld één van de meest traditionale wijnen van het eiland. Aan de wijnvelden van Las Manchas kunnen we zien hoe het ons zo vruchtbare land zich inmiddels heeft hersteld. De wijn van La Palma heeft een krachtige smaak, omdat de vulkanische bodem lang de warmte vasthoud.

Vlak voordat we de laatste keer over de lavastroom gaan en de Llano de Tamanca oversteken, komen we aan bij het dorpje San Nicolás waar onze wandeling eindigt.

In een oude wijnmakerij, familie bodega, van meer dan 100 jaar oud gemaakt van steen en rode dakpannen, zeer typisch op het eiland, wachten op ons enkele lokale tapas en natuurlijk goede wijn uit Las Manchas.

Dak van het Eiland 2426m:
Vandaag bereiken we via zo’n typische La Palma serpentine weg het hoogste punt van het eiland Roque de los Muchachos. Deze unieke wandeling voert langs de kraterrand van het Nationaal Park Caldera de Taburiente met vergezichten en spectaculaire blikken in de enorme krater. Eveneens zichtbaar is de wolkenzee aan de oostkant van het eiland, alsmede de verschillende telescopen van het Canarische Observatorium.
Tour Woensdag & Zaterdag
6 km
+150m/+300m
Prijs:€ 45,00 p.p.

De route toont interessante panoramische uitzichten naar verschillende gemeentes waaronder die van Santa Cruz en Las Breñas, Los Sauces en Barlovento.

Via een serpentine weg aan de oostzijde gaan we door verschillende vegetatiezones en stijgen tot boven de wolkengrens naar het hoogste punt van het eiland Roque de los Muchachos. De naam Roque de los Muchachos komt van de vorm ervan, omdat het een serie kleine bergen van ongeveer 3 meter hoog betreft, die op een groep jongens lijken.

Roque de los Muchachos ligt tussen de gemeentes El Paso en Garafía. Het heeft een hoogte van 2426 meter boven de zeespiegel bereikt, waardoor La Palma na Tenerife het op één na hoogste eiland van de archipel is.

Ver van de bewoonde wereld passeren we de grootste sterrenwacht van het noordelijk halfrond van vele europese landen: glanzende koepels, spiegels en telescopen. Het observatorium werd in 1985 ingewijd door de koningen van Spanje en behoort tot het Instituut voor Astrofysica van de Canarische Eilanden (IAC).

Vanwege de ligging van La Palma, de hoogte die boven de zeespiegel bereikt zijn, zijn er talloze telescopen gebouwd. De geografische ligging, in het midden van de Atlantische Oceaan, en het eigenaardige klimaat zorgen voor de vorming van wolken tussen 1000 en 2000 meter hoog die fungeren als een spiegel en voorkomen dat de lichtvervuiling van de kustbewoners het moeilijk maakt om de sterren te observeren.

De hoogste top is op de rand van het nationale park Caldera de Taburiente, één van de grootste erosiekraters van de wereld. Het nationale park opent wijd vanuit een vogelvluchtperspectief, de uitzichten zijn gewoonweg indrukwekkend en vol contrasten.

We gaan lopen langs deze bergkam met adembenemende uitzichten in ons national park Caldera de Taburiente en naar onze buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro. Aan de andere zijde is de Pico de Bejenado en daarachter bevindt zich de Cumbre Vieja, die zich met zijn vele vulkaankegels tot aan het zuiden van het eiland uitstrekt.

Deze wandeling heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad, voornamelijk vanwege de hoogte, aangezien we meer dan 2000 meter hoog lopen en hoewel er af en toe losse  stenen zijn, zou het geen probleem moeten zijn voor degenen die regelmatig wandelen.

Aan het einde van de wandeling, bij de Pico de la Cruz, maken we nog een pauze om te genieten van het spectaculaire landschap.

Teneguía Tour & Paella:
Door het geologisch jongste en nog altijd vulkanische zuiden van het eiland, lopen we in de richting van één van La Palma’s iconen, nl. Vulkaan Teneguía. Daarna vervolgen we onze weg verder naar het zuiden, waar de zeezoutpannen prachtig contrasteren met de zwarte lava omgeving. Na een korte onderbreking eindigen we met een heerlijke (vlees) paella en een goed glas wijn.
Tour op Dinsdag.
6 km, duur 3 uur.
+10m/+650m
Prijs: €50,00 p.p.

Eén van de spectaculairste natuurfenomenen die een mens beleven kan is een vulkaanuitbarsting.

Door het geologisch jongste en nog altijd vulkanische zuiden van het eiland lopen we in de richting van één van La Palma´s iconen, namelijk Vulkaan Teneguia.

We beginnen onze route aan de voet van de Vulkaan San Antonio, die zijn laatste uitbarsting maakte in het jaar 1677, een bijna perfecte vulkanische kegel, een plaats die we met de bustour “Het Kleurrijke Zuiden” bezoeken.

We wandelen tussen de wijngaarden, waar de wijnstokken staan op de zwarte hellingen van de vulkanen, georienteerd op de zonzijde van het westen. We genieten van een uniek uitzicht op de westkust van het eiland, bezaaid met rivieren van lava en enkele van de beste bananenplantages op het eiland. We zien hoe het vulkanisch gesteente onder onze voeten verandert, zand en hete gronden onder een indrukwekkend maanlandschap.

De vorming van de Teneguía vulkaan vond plaats in 1971. Op 20 oktober 1971 begon de aardbevingen waarvan de intensiteit toenam, waardoor de inwoners van Fuencaliente werden gewaarschuwd en de autoriteiten maatregelen voor civiele bescherming toepasten. De uitbarsting begon op 26 oktober 1971 en duurde tot 18 november van dat jaar. Het was een relatief korte uitbarsting, de korste van de historische Canarische Eilanden.

Het pad brengt ons vervolgens beetje bij beetje naar de zuidpunt van het eiland, waar we met een spectaculair uitzicht een glimp kunnen opvangen van het einde van de route. Daar waar de twee vuurtorens van Fuencaliente ons opwachten en de zeezoutpannen prachtig contrasteren met de zwarte lava.

Na een welverdiende rust gaan we met onze bussen naar het strand van Puntalarga en op een picknickplaats kunnen we de dag afsluiten met het eten van een (vlees) paella met wijn van La Palma en natuurlijk met het beste dessert, de Canarische banaan.

Sprookjesbos:
Het ochtenddeel voert door één van de best bewaard gebleven laurierbossen van Europa, waar enorme varens groeien in een eigen microklimaat. Uitkijkpunt Somada Alta biedt een fantastisch uitzicht over de oostkant van het eiland. Daarna volgt de afdaling richting het dorpje San Bartolo. Na de middag pauze kunt u kiezen voor een lichte of een zwaardere optie. Aan het einde van de dag komen beide groepen weer bij elkaar.
Tour op Maandag.
11 km, duur 5 uur.
+450m/+950m
Prijs: €45,00 p.p.

De wandeling van Cubo de La Galga is in het noordoosten van het eiland La Palma, is een mooie route om het Canarische Laurierwoud te leren kennen, waarvan de oorsprong meer dan 20 miljoen jaar geleden in de tertiaire tijdperk lag.

Wetenschappers zeggen dat dit bos in de loop der jaren zeer weinig evolutionale veranderingen heeft ondergaan, dus “het is een levend overblijfsel van plantformaties die een groot del van Europa bedekten tijdens het Tertiaire Tijdperk”.

Het is een mysterieus laurierbos, altijd met mist van de passaatwinden, hoge luchtvochtigheid, aangename temperaturen, reuzenvarens en prehistorische vegetatie die tot het biosfeerreservaat van Los Tilos behoort.

Uitkijkpunt La Somada Alta biedt een fantastisch uitzicht over de oostkant van het eiland. Daarna volgt de afdaling richting het dorpje San Bartolo waar we de lunchpauze houden.

Na de lunch moet je kiezen tussen degenen die op zoek zijn naar een beetje meer avontuur, afdalen in een diepe ravijn of een rustige wandeling langs de kust van San Andres en de natuurlijke zee-zwembaden van Charco Azul.

Ongeacht de optie die we kiezen, eindigen we allemaal bij het uitzichtpunt over het zandstrand van Nogales, één van de beste stranden in Spanje volgens vele gespecialiseerde tijdschriften.

Het wilde Noorden:
Deze tocht biedt u de kans om het gevoel te ervaren van het geïsoleerde noorden. Kleine kleurrijke huisjes met kleinschalige landbouw. Het bos links van ons en rechts zicht op de steile noordkust. Boven ons de blauwe lucht en onder onze voeten de oude koningsweg, die naar het dorpje Gallegos leidt. Hier bekruipt ons het gevoel alsof de tijd heeft stilgestaan.
Tour op Vrijdag.
6 km, duur 4,5 uur.
+300m/+550m
Prijs: €45,00 p.p.

Ervaar het gevoel van het geïsoleerde noorden, een landschap afgewisseld met bizarre barrancos en ruige bergkammen, kleine kleurrijke huisjes met kleinschalige landbouw zijn volledig onderworpen aan de wetten van weer en wind.

La Tosca ligt in het midden van en woud van drakenbomen, één van de grootste populaties van deze endemische boom van de Canarische Eilanden. Hier bekruipt ons het gevoel alsof de tijd heeft stil gestaan.

In La Tosca wonen weinig mensen, omringd door een land van gewassen en deze raadselachtige bomen die sinds de middeleeuwen de aandacht van Europeanen hebben getrokken, die een groot aantal legendes om hen heen hebben gecreëerd. Maar buiten de legendarische, vertelt de geschiedenis ons dat de inwoners van La Tosca en de nabij gelegen dorpen de vezel van hun bladeren gebruikten om touw te maken.

Onze wandeling begint over oude voetpaden met een indrukwekkend uitzicht over de noordkust en we kunnen al de eerste exemplaren van drakenbomen zien.

We steken verschillende kloven over, bereiken schilderachtige taferelen op de oude koningsweg die ons naar het dorpje Gallegos leidt.

One wandeling eindigt in de bar van Marleen in het dorpje Gallegos, waar we na een indrukwekkende wandeling kunnen genieten van een verfrissing.

Droompaden:
Deze wandeling neemt ons mee terug in de tijd naar de prehistorische grotten van Buracas. Voordat we daar arriveren bewonderen we de prachtige oeroude Drakenbomen, maar ook de terrassen die zijn aangeplant met allerhande fruit en groente. Uiteindelijk maken we na de wandeling een bezoek aan de boerenmarkt van Puntagorda, waar we van de lokale producten kunnen genieten.
Tour op Vrijdag.
6 km, duur 3 uur.
+100m/+400m
Prijs: €45,00 p.p.

Onze wandeling begint in het noordwesten van La Palma in het romantisch dorpje Las Tricias. Het ligt op een helling tussen ravijnen, omringd door amandelbomen. De bloei van de amandelbomen in de maanden januarie en februarie is een waar spektakel, evenals de gekleurde bloemenweiden in de lente en in de vroege zomermaanden. In de rest van het jaar hebben we verschillende fruitbomen.

Onze wandeling voert dwars door de natuur gezegende landstreek. Over geplaveide wegen en via oude dorsplaatsen, komen we voorbij aan idyllische plekjes met een voortdurende blik over de grote ocean.

Het trage leven van Las Tricias stelt je in staat om de architectuur in detail te bewonderen, waaronder prachtig landhuizen met houten balkons, donkere stenen muren bedekt met wit en bedekt met tegels. Pure Palmerostijl.

Onderweg biedt Acerina, een plaatselijke boerin, ons haar gebrande amandelen aan.

We brengen een bezoek aan Cuevas de Buracas, met rotsachtige locaties van groot archeologish belang en een magisch woud van drakenbomen, unieke plantensoorten die typerend zijn voor de Canarische Eilanden.

Aan het einde van de wandeling gaan we de boerenmarkt in Puntagorda bezoeken. Een breed scala aan voedingsproducten wordt rechtstreeks aangeboden: fruit, groenten, vlees, geitenkaas, honing, wijn, traditionele banketbakkerij, cakes, mojos (Palmeese saus), enz. Ook vind u een breed en kleurrijk assortiment van ambachtelijke producten.

Wandelroutes op eigen gelegenheid:

De grote Vulkaanroute:
Dit is de klassieke wandeling op La Palma. Vulkaankraters waar we ook kijken en, wanneer het weer het toelaat, vergezichten naar de buureilanden. Lavastromen en pyroclastische materialen begeleiden ons op onze weg richting het zuiden, die uiteindelijk voert in de richting van het meest zuidelijke dorp van het eiland, waar tijd is om de heerlijke plaatselijke amandelkoekjes te proberen.
Bustransfer is op donderdag.
17 km, duur 7 uur.
+500m/+1200M
Eventueel bustransfer v.a. € 15,00 p.p.

Deze wandeling is één van de onvergetelijke en essentiële voor goede wandelaars, omdat het perfect vulkanische landschappen combineert met een lange wandeling met veel hoogteverschillen. Het is een spectaculaire wandeling over de kam van de Cumbre Vieja door een bizarre lavalandschap, dat in de loop der tijd door ontelbare vulkanen gebouwd is.

Vulkaankraters waar we ook kijken en wanneer het weer toelaat, vergezichten naar onze buureilanden Tenerife, La Gomera en El Hierro. Lavastromen en pyroclastische materialen begeleiden ons op weg richting het zuiden, die uiteindelijk voert in de richting van het meest zuidelijk dorpje van het eiland Los Canarios.

De wandeling begint bij Refugio El Pilar, een zeer popular recreatiegebied van de Palmeros wanneer zij een weekend met de familie erop uit trekken. Vanaf hier laten we de beschaving voor enkele uren achter ons. Plotseling gaat het wandelpad de berg omhoog en beginnen we te klimmen, de berg die we proberen te omsingelen is de berg van Birigoyo. De Birigoyo is een oude vulkanische berg die ons, terwijl we omhoog gaan, de mogelijkheid geeft te genieten van een panaroma uitzicht. Van Santa Cruz de La Palma naar Tenerife en La Gomera tot Puerto Naos, de gehele Aridane vallei en verder tot de Calderarand en de Cumbre Nueva, waar zich het fascinerende natuur schouwspel van de wolkenwaterval afspeelt.

Voor ons strekt zich het kale vulkaanlandschap van de Cumbre Vieja (oude bergkam) uit, geen toepasselijke naam omdat er nog altijd vulkanisme heerst en hierdoor het jongste deel van het eiland is tesamen met eindeloze vulkaanuitbarstingen die zich al vele duizenden jaren voorzet. De lavastroom van de Vulkaan San Juan van 1949, de voorlaaste vulkaanuitbraak van La Palma, is duidelijk te zien tot aan de kust van Puerto Naos.

Vlak voordat we de eeste vulkaan van de dag Hoyo Negro kunnen bereiken, zullen we een stevige klim hebben die begint bij het oversteken van een kleine houten brug, terwijl we stijgen lopen we naar de oostkant van de vulkaan. De vulkaan Hoyo Negro is gewoon spectaculair en vanaf daar kunnen we enkele van de volgende kraters zien die ons al in de verte aan het wachten zijn, dit is waar de ware wandeling van de vulkanen begint en waar we zekers veel foto’s zullen maken.

De vulkaan Deseada II (1949 meter) is de hoogste punt van onze wandeling, met gevarieerde kleuren van bruin, zwart, geel, rood en paars.

Nu gaan we het woestijnrijk binnen, we naderen de laatste vulkaan van de dag, de wonder mooie vulkaan San Martin, zijn vorm en kleuren maken het één van de mooiste van alle vulkanen die op het eiland hebben. Voor degenen die willen en het ook kunnen, krijgen de gelegenheid deze vulkaan te beklimmen om het uiterste zuiden van het eiland te zien. Met een fantastisch uitzicht op de zuidpunt en op de zoutmijnen.

Na al die kraters op en neer te zijn gelopen en waarschijnlijk voor velen het hoogtepunt van deze wandeling begint de wandeling te dalen door een diep veld van lava-as.

In het laatste deel van de vulkanenroute gaan we naar het Canarische dennenbos en langs wijnvelden bereiken we het dorpje Los Canarios in de gemeente van Fuencaliente. Na dit lange avontuur over vulkanen hebben we de mogelijkheid iets verfrissends te drinken in een plaatselijke bar.

Deze tocht kan ook met een gids gelopen worden.

Dak van het Eiland 2426m:
Vandaag bereiken we via zo’n typische La Palma serpentine weg het hoogste punt van het eiland Roque de los Muchachos. Deze unieke wandeling voert langs de kraterrand van het Nationaal Park Caldera de Taburiente met vergezichten en spectaculaire blikken in de enorme krater. Eveneens zichtbaar is de wolkenzee aan de oostkant van het eiland, alsmede de verschillende telescopen van het Canarische Observatorium.
Bustransfer Woensdag & Zaterdag
12km / 18km / 24km
U kunt een slaapzak huren om een overnachting te maken in de berghut op 2000m.
Eventueel bustransfer v.a. € 15,00 p.p.

 
 

Boek La Palma individuele reis

Kies je accommodatie

Maak een keuze uit de verschillende accommodatie's (meerdere mogelijk).

Kies een vertrekdatum

Boek reis

Geef je voorkeuren aan voor een offerte.

La Palma

U kunt meerdere optie’s aanvinken als U op meerdere plekken wilt verblijven.
Voor meer specifieke wensen kunt U ze aangeven bij de reiswensen.
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.

Translate »
Scroll naar top