Lanzarote

Heb je al een verblijf op het eiland?

Wandelexcursies

Laat je verrassen door fascinerende plekken en ontdek de schoonheid van het eiland en de rijke natuur. Onze wandelingen zijn bedoeld voor mensen met verschillende niveaus van lichamelijke condities, van lichte tot zware wandelingen. Deze worden begeleid door een officiële gids.

  • Verblijf je al op het eiland?
  • Wandeltochten Canarische eilanden heeft ook alleen wandeltochten en busexcursies.
  • Vul de gegevens in en betaal na de bevestiging gemakkelijk met Ideal  

Alles op een plek! Boek direct.

  • Vertrekplaatsen worden in onderling overleg afgesproken.
  • Heb je andere wensen? Laat het ons weten en wij gaan het direct regelen.
  • Ook voor grotere groepen kunnen wij reizen op maat aanbieden. Neem hiervoor contact op en geef uw wensen aan.
  • Heb je een accommodatie nodig kijk dan even bij onze zeer zorgvuldig uitgekozen “Fincas, Casas, Casas Rurals”

Wandelroutes met Gids:

Vulkaan wandeling (Dinsdag & Vrijdag)

Loop tussen vulkanen en lavastromen in een van de meest indrukwekkende vulkanische landschappen op aarde. Een plek om nooit te vergeten!

Verzamelpunt: 
6,5 km, duur 4.5 uur
+235m/-235
Prijs: €40,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Laag

Volcanisch begeleide wandeling
In de 18e eeuw leed het eiland Lanzarote aan een van de grootste uitbarstingen van de laatste 500 jaar van de mensheid. Het duurde bijna 6 jaar en bijna 200 vierkante kilometer werd verwoest door vulkanen, lavastromen en regenachtige vulkanische materialen die een van de meest verbazingwekkende landschappen op aarde vormden.

Tijdens deze aangename begeleide wandeling tussen vulkanen en lava’s ontdekken we de reden voor het visuele landschap en krijgen we ook de kans om de wedergeboorte van het leven in dit extreme ecosysteem te observeren.

La Graciosa (Vrijdag)
La Graciosa is de verborgen parel van de Canarische Eilanden, bezaaid met prachtige stranden en prachtige vulkanen

Verzamelpunt: 
12,5 km, duur 8 uur
+160m/-160m
Prijs: €65,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium

La Graciosa begeleide wandeling
La Graciosa is de verborgen parel van de Canarische Eilanden. Deze prachtige plek bezaaid met ongerepte stranden en prachtige vulkanen is een plek die je niet mag missen.

Kort na onze aankomst in Caleta de Sebo, zullen we richting het noorden wandelen langs het kustpad tot we aankomen bij Pedro Barba, de eerste nederzetting van het eiland, een charmant dorp dat de traditionele architectuur van La Graciosa behoudt. Het tweede hoogtepunt van de dag is het strand van La Lambra met zijn uitnodigende blauwe wateren.

Dichtbij is er nog een fantastische plek, de basaltbogen van Los Hervideros en vanaf dit punt lopen we helemaal naar het strand La Conchas dat wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Spanje. Vanaf hier nemen we een 4 × 4 naar het startpunt: Caleta de Sebo.

Het eiland La Graciosa en de noordelijke eilandjes maken deel uit van het belangrijkste land-mariene reservaat van Spanje en zijn de thuisbasis van enkele vogels, zoals Cory’s pijlstormvogel, visarenden en vele anderen. Voor de flora liefhebbers is er de unieke kans om een ​​inheemse plant te zien en te zien: Jopo de La Graciosa
Een fantastisch dagje uit

La Geria (Woensdag)
Loop met ons mee en ontdek het ‘wonder’ dat een landbouwrevolutie op Lanzarote betekende

Verzamelpunt: 
8,2 km, duur 4,5uur
+436m/-436m
Prijs: €40,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Laag/Medium

La Geria begeleide wandeling
Ondanks het chronische gebrek aan regen en de nabijheid van de Afrikaanse hitte is Lanzarote begaafd voor de wijnbouw.

Tijdens deze begeleide wandeling door de donkere asvelden, zul je ontdekken hoe de boeren erin geslaagd waren om de vulkanische ramp met veel moeite en opoffering te overwinnen en een van de meest bewonderde landschappen van het eiland achter te laten. Uniek in de wereld is de manier waarop de boeren van Lanzarote deze zwartzandige, uitgedroogde landen bewerken om deze sappige vruchten te verkrijgen.

Loop met ons mee en ontdek het ‘wonder’ dat een landbouwrevolutie betekende in Lanzarote, een van de droogste plekken op aarde, een eiland met dezelfde regenvalniveaus als de Sahara.

Trouwens, als de wind het toelaat, is een van de hoogtepunten van de wandeling de klim naar het op twee na hoogste punt van het eiland, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt op het Timanfaya National Park en de omliggende gebieden.

En natuurlijk zou het hier een zonde zijn om de plaats te verlaten zonder de wereldberoemde witte wijnen van Lanzarote te proberen, verkregen van een inheemse druif !!

Noordelijke Valleien (Zaterdag)
Deze wandeling voert ons door de valleien, ravijnen en kliffen in het noorden van het eiland terwijl u geniet van adembenemende uitzichten

Verzamelpunt: 
10,5 km, duur 4,5 uur
+502m/-502m
Prijs: €40,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Medium

Begeleide wandeling door de noordelijke valleien
Vertrekkend van het dorp Maguez voert deze wandeling ons door valleien zoals de prachtige One Thousand Palm Tree Valley en het charmante dorpje Haria, kleurrijke weiden en graslanden of langs de adembenemende 500 meter hoge kliffen van Famara. Spectaculaire uitzichten zijn helemaal gegarandeerd.

Ondanks het gebrek aan regen en de slechte vegetatie van het eiland, herbergt dit deel van Lanzarote een van de belangrijkste inheemse plantengemeenschappen van Europa met meer dan 15 verschillende soorten (het tapijt van wilde bloemen in de lente is een genot) en het is niet minder belangrijk voor vogelliefhebbers omdat we vogels zoals de Egyptische gier, de Barbarijse valk of de visarend kunnen zien die de steile kliffen van Lanzarote en de eilanden van de archipel Chinijo tot hun thuis maken.

We wandelen graag op zaterdag omdat in het traditionele dorp Haria de enige ambachtelijke markt van het eiland plaatsvindt waar u onze beroemde zelfgemaakte kaas, de traditionele Canarische sauzen of “mojos”, wat traditioneel handwerk kunt kopen of gewoon een pauze kunt nemen om van te genieten de leuke sfeer van de plaats.

Het gezicht van het zuiden (Donderdag)
Het natuurlijke monument van Los Ajaches verbergt enkele van de meest boeiende wandelingen op Lanzarote.

Verzamelpunt: 
11,5 km, duur 5 uur
+436m/-436m
Prijs: €40,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: High

Lanzarote South Face Walk
Het natuurmonument van Los Ajaches is een van de oudste geologische gebieden van de Canarische Eilanden.

Dit kale, ruige en solitaire zuidelijke bergmassief van Lanzarote verbergt enkele van de beste wandelingen van het eiland. Het landschap is doorsneden door ravijnen en verborgen valleien en het is onwaarschijnlijk dat je een andere ziel zult zien, behalve een geitenhoeder. Door de zeer schaarse menselijke aanwezigheid is het een goede plek om gieren, valken, raven en nog meer vogelskruiden te spotten.

Wandelen over indrukwekkende ravijnen zoals Barranco del Fraile en Barranco del Higueral of het bereiken van de top van Pico Naos op 422 meter boven zeeniveau zijn enkele van de hoogtepunten van de wandeling, die samen met de altijd aanwezige oceaan ons beloont met een spectaculair uitzicht in dit landschap van dramatische schoonheid.

witte dorpjes
Traditionele boerendorpen en prachtige uitzichten wachten op ons in dit mooie wandelgebied in het centrale deel van het eiland

Verzamelpunt: 
11,3 km, duur 4,5 uur
+239m/-239m
Prijs: €40,00 p.p. (minimaal 2 personen)
Moeilijkheid: Laag

Witte dorpen lopen
Het centrale deel van Lanzarote is een soort vergeten plek voor wandelaars en toch zijn er zeer interessante wandelingen. Vóór de komst van het toerisme was de economie van het eiland nauw verbonden met landbouw en dorpen zoals Tiagua, beschouw de graanschuur van Lanzarote, was het epicentrum van deze activiteit en ook een zeer belangrijke handelsplaats voor de inwoners van elke hoek van Lanzarote.

Als we door de schilderachtige traditionele witte dorpjes van Lanzarote lopen, zullen we ontdekken hoe de boeren erin slaagden om hun gewassen uit dit dorstige land te halen op de meest uiteenlopende manieren en terug te stappen in de fascinerende geschiedenis van het eiland.

Een interessante en ontspannende wandeling naar het verleden van Lanzarote terwijl we genieten van enkele van de mooiste uitzichten van het eiland.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Offerte voor een wandelexcursie

Na de offerte aanvraag, krijgt U bericht of de door U opgegeven datum beschikbaar is. U betaald per Ideal voor definitieve bevestiging en krijgt een voucher voor de door U gekozen tour(s).

Lanzarote
De voorwaarden zijn hier te lezen.
Geen zorgen, de voorwaarden openen in een nieuw tabblad.