GR131 Lanzarote Orzola Ye

hiking - lsJsaERGu4c- Wandelen Canarische Eilanden 11

DUURBETAALDE RUGZAKKEN IN HET RUIM……..


Facebook


Youtube


Pinterest

Orzola naar Yé,
Donderdag 13.00 uur vertrek vanaf Eindhoven AirPort naar Lanzarote. Alles gaat zoals gewoonlijk op tijd bij Ryanair . Een rustige vlucht en de rugzakken in t duurbetaalde ruim.

Aangekomen op Lanzarote was het een lekker temperatuurtje. Ik ging naar de informatiebalie om te informeren over de bus naar Orzola.

De alleraardigste man vertelde dat de laatste bus vanuit Arrecife naar Orzola om 17.00 uur zou vertrekken , het was al 16.45 uur. Haasje repje om in een taxi te springen om zo de bus te halen!
Ook dat liep gelukkig voorspoedig. De bus stond er nog en na een rit van een uur, kwamen we rond 18.00 uur aan in het rustige Orzola. We besloten om meteen een hapje te eten, want we moesten nog een wandeling van 5 km maken. En wel in het donker! Dat hapje werd een flinke hap en na nog een lekker glaasje honingrum begonnen we onze tocht berg op , pikkedonker met een headlight.
Een bepakking van 12 kilo, maar toch nog even een fles wijn, stokbrood, kaas en een fles water inslaan voor de avond en t ontbijt. Daarna op naar ons goedkoop huisje van €26,00.

De tocht was saai, je zag niks, en t was alleen maar omhoog. Onze ruggen bogen steeds dieper onder het gewicht en het stokbrood knakte spontaan doormidden. We bevonden ons in the middle of nowhere. Eindelijk kwamen we aan bij  ons adres El Cortillo. En blij dat we die zware rugzak af konden….. op mijn beste Spaans vroeg ik reservado de dos personas!

De eigenaar nam me mee naar een riante boerderij woonkamer, en vertelde mij dat alles was volgeboekt op dit stukje van zijn land. Hij had voor ons een mooie Finca een km verderop! Ik zei tegen hem dat ik echt geen km meer ging lopen in het donker, we waren kapot! Ik zei tegen hem, dat hij mijn rugzak eens moest voelen!! Deze man begon gelijk te vertellen dat de Finca muy bien was……. en ik dacht …jaja zal wel! Maar ik ging toch zeker niet meer lopen! Hij belde de eigenaar van de Finca en hij was meer dan bereid om ons even te komen halen met zijn verouderde bestelwagentje! 10 minuten en hij was er!

Claudia was ondertussen al aan t genieten van de Finca waar we nu waren en zag zich al zitten op het mooie aangeklede terras.  Maar we moesten naar die andere…..
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »