En dan hebben we nog een eiland, Gran Canaria!

Gran CanariaWandelenCanarischeEilanden11

Gran Canaria, het derde eiland waar ik dit jaar met een groep van noord naar Zuid al wandelend overheen ga. Van de drie eilanden die dit jaar gepland staan is dit het eiland met de meeste hoogte meters. Weg van de toeristische plaatsen in het zuiden heeft dit eiland prachtige natuur met spectaculaire uitzichten. We lopen vanaf Ageate via een berghelling door het Tamadaba natuurgebied naar boven, waar we al meteen schitterende uitzichten krijgen. We lopen door het centrale gedeelte richting het zuiden.
De 8 Daagse wandelreis naar Gran Canaria gaat vertrekken op 25 juni en 22 oktober 2020.
Mocht je meer informatie willen over deze reis, kijk dan even op de website https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl/eilanden/gran-canaria/ of stuur me een bericht. Ben je in de gelegenheid om naar de Fiets&Wandelbeurs te komen, dan ben ik daar aanwezig met leuke aanbiedingen, en kan ik je persoonlijk wat meer vertellen over een van de eilanden.

Gran Canaria is als eiland erg gevarieerd. Het noorden doet je denken aan de alpen. In het centrale tot zuidelijke gedeelte van het eiland hebben prachtig uitgesleten dalen en kloven het uitzicht van een Amerikaans Canyon gebied. In het westen vind je het stuwmeer gebied. In het oosten zijn prachtige kloven en valleien met roofvogels. En dan het zuiden met de duinen waar je je waant in de woestijn.

Tamadaba

Ik heb dit eiland in Januari 2019 gelopen waar het aan de Noordkant extreem koud en regenachtig was. Het Tamadaba gebied was een beetje spooky. Ik liep alleen door dit gigantisch grote natuurgebied, waar de mist tussen de met mos bekleedde bomen hing. Veel regen en koude wind waren voor mij de spelbreker. Ik liep letterlijk in de wolken!

Mijn slaapplek was in een grot bij Artenara, met een fantastisch uitzicht vanuit de grot.

En plotseling verdwijnt het wolkendek als je eenmaal het hoogste punt bereikt hebt, en kan je genieten van een zonnetje.
Drie Eilanden en elk eiland uniek. Lanzarote met de vulkanische atmosfeer, Fuerteventura met het zand, en dan Gran Canaria met zijn grilligheid. Heb je ook zin om deze Camino mee te lopen, en niet weet welk eiland je moet kiezen, dan zou ik zeggen, begin bij het begin…….. Op YouTube staan wat korte filmpjes van de eilanden en de routes die ik gelopen heb. Soms is t leuk om beeldmateriaal te zien in plaats van een foto.

En toen kwam de zon……

Wil je meer beeldmateriaal zien dan staan er korte filmpjes van de reizen op mijn kanaal.
Filmpjes wandeltocht Lanzarote, wandeltocht Fuerteventura, en wandeltocht La Gomera, Los Lobos en Gran Canaria.
https://www.youtube.com/channel/UCqzJl7dviNv8fCmMyZ7Naag?view_as=subscriber

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.