En maar wachten…..

Zoals ik had verteld ben ik vanuit Porto met de trein zo’n 60 km naar t zuiden afgereisd om daar te starten vanuit Alveiro.

Zoals altijd als je ergens voor t eerst bent heb je oriëntatie nodig hoe alles werkt in dit land

Taal is geen Spaans, verstond er niks van? Porto, Aveiro, metro, trein, bus….. hectiek!

Ik had al vrij vlug in de gaten dat ik niet vanuit Aveiro moest gaan vertrekken. Het ligt totaal niet op de route. En zoals ze dan zeggen als Caminoloper, volg je pad en wijk af van het bekende…..

Dat deed ik dus maar, relaxed even bezinnen wat ik ging doen. Via een toeristic Office had ik me laten vertellen dat de bus naar Albergaria om 14.00 s’middags zou vertrekken. Dat was een dorp dat op de route van de Camino ligt. Via een plattegrond had de leuke man van dat kantoor precies aangewezen waar ik heen moest…… en dat deed ik braaf!!!

Ondertussen bij de bushalte bleef ik braaf wachten tot 15.00 uur. “Er klopt iets niet” dacht ik……en ik ging navraag doen bij een taxichauffeur. Hij vertelde me dat er helemaal geen bus komt, ik moest naar een centrale bushalte die net gebouwd was!!!!

Al bij al vertrok ik tegen 15.30 uur naar de Camino….. en tijdens t wachten ook maar even een Albergue(herberg) geboekt. Na een kleine wandeltocht van 6 km kwam ik aan en was ik de enige die er vandaag zou zijn. Onlythelonely in een groot hostel.

De eigenaar kwam met een delicatesse die voor velen best lekker zal zijn… Varkensvlees met aardappel en een soort schelp….? Ik had gelukkig nog een stukje brood over van vanmorgen??

Vanaf morgenvroeg start mijn wandeltocht echt en ga ik eindelijk genieten in plaats van de hectiek van vandaag.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: