Lanzarote

Bouwstenen

Flexibel met bouwstenen

Stel je reis flexibel samen met deze bouwstenen van Lanzarote. Combineer arrangementen met bouwstenen of bouw je reis met alleen bouwstenen. Mocht je vragen hebben; we helpen je graag!

8 Dagen Lanzarote & Graciosa

v.a. € 695,00 P.P. (op basis van 2 pers.)

Een 8-daagse individuele reis, met 6 dagen wandelen (eerste dag begeleid). 
De eerste dag is een begeleide wandeling om het eiland te begrijpen en om alle goede tips voor uw vakantie te krijgen. Je steekt het beschermde gebied van het natuurpark van de vulkanen over. De routes, de accommodaties en het eten stellen u in staat om Lanzarote met al uw zintuigen te leven.

 

* Vertrekken wanneer U wilt.
* Transfer van en naar het vliegveld.
* Bagagevervoer
* Boot naar La Graciosa
* Incl. accommodaties met ontbijt.
* Begeleide dagtocht met een officiële gids
* Beschrijving van alle wandelingen, informatie van het eiland, mobiele app en een topo kaart 1/50000

 

 Het programma:

Het Nationaal Park Timanfaya is zonder twijfel het meest unieke landschap dat we op Lanzarote kunnen waarderen. Tijdens de uitbarstingen van de 18e eeuw werd een kwart van het eiland volledig overspoeld door een zee van lava.

Dag 1: Aankomst
Vlucht naar Arrecife, Lanzarote. Transfer naar de accommodatie in Playa Blanca, ten zuiden van het eiland. Appartement, 10 minuten lopen van het strand en het centrum van dit toeristenoord.

Dag 2: In het hart van de vulkanen
Om het meest recente vulkanisme, het landschap van de uitbarstingen van Timanfaya (1730-1736 en 1824) te ontdekken, stellen we u een begeleide wandeling voor om het eiland te begrijpen en alle goede tips voor uw vakantie te krijgen. Je steekt het beschermde gebied van het natuurpark van de vulkanen over.
Door uitzonderlijke klimaatomstandigheden is de staat van instandhouding van het vulkanische landschap intact gebleven. We hebben: kraters, vulkanische buizen en kanalen, zeeën van lava enz.
Picknick gemaakt van lokale producten inbegrepen.
We sluiten de dag af met een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya. Inclusief busrit (extra toegangsprijs niet inbegrepen: 10 euro)

Afstand: 12 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 300 omlaag

Dag 3: Los Ajaches, van Playa Blanca tot Yaiza
Wandeling in het hart van de Ajaches, deze oude vulkaanketen is het eerste deel van het eiland. Je begint vanaf Playa Planca naar het dorpje Femes. Die een geweldig uitzicht biedt over Playa Blanca en Fuerteventura. Vervolgens omhoog naar La Atalaya de Femes, een van de hoogste top van het eiland (609 m). Via het prachtige pad op de top, met een geweldig uitzicht over het zuiden van het eiland en het nationale park, daal je af naar Yaiza.

Afstand: 14 km
Hoogteverschil: 500 omhoog / 350 omlaag

Dag 4: De vallei van La Geria, de wijngaard, van Yaiza tot La Florida
Vandaag nog een uniek landschap van Lanzarote.
Eerst ga je van Yaiza naar Uga en dan kom je in de vallei van LaGeria. U bevindt zich in het hart van de landbouw van Lanzarote om de atypische technieken te begrijpen.
Er is de mogelijkheid om de Guardilama-berg te beklimmen, in het midden van de vallei. Ongelofelijk zicht, niet alleen over de wijngaarden, maar ook over het hele eiland. Als u de wijngaarden oversteekt, gaat u naar de wijndorpen La Asomada en Masdache om Florida te bereiken. Er zijn mogelijkheden voor wijnproeverijen tijdens de wandeling. Overnachting in een landelijk hotel.

Afstand: 17 km
Hoogteverschil: 300 omhoog / 250 omlaag

Dag 5: Het centrum, de oude hoofdstad, het hoogste punt, van La Florida tot Haria.
Het eerste deel van de wandeling vandaag gaat door een woestijn genaamd El Jable. Landschap bedekt met zand om Teguise de oude hoofdstad van het eiland te bereiken. Een dorp met 600 jaar geschiedenis.
Vanaf Teguise ga je naar La Peña del Chache, het hoogste punt van het eiland, op de top van de Famara-klif, met een geweldig panoramisch uitzicht. Je eindigt de dag met een afdaling naar het mooie dorpje Haria, in de vallei van de 1000 palmbomen. Overnachting in landelijk huis.

Afstand: 20 km (mogelijkheid om ’s ochtends een transfer te hebben om het een beetje korter te maken)
Hoogteverschil:250 omhoog / 20 omlaag

Dag 6: Het noorden, van Haria tot Orzola en dan La Graciosa
Prachtige wandeling in het meest vochtige deel van het eiland. De vulkaan La Corona ligt op de hoogten van de Famara-kliffen. Altijd aanwezig, het wordt je kameraad van de dag. Je passeert het dorp Maguez, loopt langs La Corona en La Quemada en daalt af naar Orzola. Het noordelijke dorp Lanzarote, waar je de boot naar La Graciosa neemt. Overnachting in een studio / appartement tegenover de kleine haven van La Graciosa.

Afstand: 13 km
Hoogteverschil: 500 omhoog / 550 omlaag

La Graciosa is een heel vreemde plek waar de tijd stopt, waar mensen leven volgens het ritme van de getijden.
Je kunt kiezen uit twee routes. Beide geweldig met een verscheidenheid aan zandgebieden, kustpaden en idyllische stranden. En waarom niet het snorkelen en de vissen ontdekken (snorkeluitrusting meegeleverd). Het noorden of het zuiden van het eilandje.

Afstand: 21 km of 9 km
Hoogteverschil: 200 omhoog/ 200 omlaag

Dag 8: Terug naar de luchthaven

3 Elements Hike

v.a. € 695,00 P.P. (op basis van 2 pers.)

North to South
79 km / 2900 total ascent

*Three Highest Picks of the Island
*Crossing Five Natural Protected Areas
Volcanoes, Cliffs, Canyons, Vineyards
*History, Traditions, Fauna & Flora
*Wine & Cheese tasting

* Vertrekken wanneer U wilt.
* Transfer van en naar het vliegveld.
* Bagagevervoer
* Incl. 7 nachten in een leuke accommodatie.
* Alle tochten met een begeleide officiële gids.
* Éen dag vrij met een optionele wandeling op La Graciosa

 

DAG 1 ÓRZOLA – HARIA
Vertrekkend vanuit het noordelijke dorp van Lanzarote, Orzola, slingeren we ons een weg door het Famara-massief (in de winter is dit het meest weelderige gebied van Lanzarote) totdat we aankomen in het charmante dorpje Haria, gelegen in de One Thousand Palm Tree Valley.

We zullen door diepe ravijnen, weelderige valleien en een ruig lappendeken van gecultiveerde velden lopen en genieten van fantastische panoramische uitzichten terwijl de imposante kraters van de La Corona-vulkaan (we beklimmen hem !!) en La Quemada ons gezelschap zullen houden.

18,76 Km
(5/6 hours +transfers)
grade 2-3
876m ascend
611m accummulated descend
Max. Altitude 553m

DAG 2 HARIA – TEGUISE
Haria en Teguise zijn waarschijnlijk de twee belangrijkste dorpen in de geschiedenis van het eiland. Onze dagen beginnen in de mooie nederzetting Haria en lopen recht omhoog naar het hoogste punt van Lanzarote, waar we genieten van adembenemende luchtfoto’s van het eiland La Graciosa en de Chinijo-archipel, een van de belangrijkste natuurparken in Europa. We zullen langs de kliffen blijven lopen op onze weg naar de oude hoofdstad van het eiland, Teguise.

16 km
(6/7 hours + transfers)
grade 2-3
822 m ascent
770 accumulated descent
Max. altitude 640m

DAG 3
TEGUISE – EL CUERVO VULKAAN
Dit is de langste wandeling van de week en brengt ons naar het buitengewone Park of the Volcanoes, een plek van dramatische schoonheid.

Vanuit Teguise zullen we binnenkort een van de unieke landschappen van Lanzarote doorkruisen: El Jable. Dit halfwoestijnachtige gebied is al eeuwenlang met succes gecultiveerd door de boeren van Lanzarote, en het is de thuisbasis van de inheemse vogel Canarische Hubara (Chlamydotis undulata fuertaventurae).

Nadat we het dorp Tiagua, de voormalige economische hoofdstad van Lanzarote, zijn doorkruist, beginnen we met het spotten van de buitenwijken van het natuurpark van de vulkanen, het resultaat van de uitbarstingen die bijna een kwart van het oppervlak van Lanzarote verwoestten en een van de mooiste vulkanische landschappen op aarde.

19.5km
(7/8 hours + transfers)
grade 2-3
240m ascent
137m descent
Max. altitude 370m

DAG 4
EL CUERVO – FEMES
Vandaag wacht ons een uniek agrarisch landschap: de wijngaarden van La Geria. Nadat we vertrokken zijn vanuit de omgeving van de vulkaan El Cuervo, komen we aan in het wijndistrict waar de boeren van Lanzarote met veel opoffering en moeite een van de hoogtepunten van het eiland achterlieten, een plek die je niet mag missen.

Gedurende onze dag wandelen we (afhankelijk van het weer) het derde hoogste punt van Lanzarote op, vanwaar we zullen genieten van enkele van de beste uitzichten van het eiland. Na te hebben genoten van een welverdiende pauze in het dorp Uga, beginnen we aan onze klim naar het natuurmonument van Los Ajaches en komen we aan op het laatste punt van de dag, het dorp Femes.

16.77 km
(5/6 hours + transfers)
grade 2-3
657m ascent
606m descent
Max. altitude 604m

DAG 5
FEMÉS – PAPAGAYO-STRAND
De laatste dag van Walk the Rock. Vandaag wandelen we tussen de kale en ruige bergen van het natuurmonument van Los Ajaches, een van de oudste geologische gebieden van de Canarische Eilanden, waar het onwaarschijnlijk is dat je een andere ziel zult zien behalve een geitenhoeder.

Indrukwekkende uitzichten op de Atlantische Oceaan en ons buureiland Fuerteventura zullen ons vergezellen tot onze aankomst op het prachtige Papagayo-strand.

15 km
(5/6 hours + transfers)
grade 2-3
284m ascent
627m descent
Max. altitude 488m

In the heat of the Vulcano's

Tour is op dinsdag & vrijdag € 40,00

Wandel tussen de vulkanen & lava stromen op de meest unieke vulkanisch gebied ter wereld. Ga met onze gids naar dit fascinerende landschap, een plek wat altijd in je herinneringen zal blijven bestaan.

In de 18e eeuw leed het eiland Lanzarote een van de grootste uitbarstingen in de afgelopen 500 jaar van de mensheid. Het duurde bijna 6 jaar en bijna 200 vierkante kilometer werd verwoest door vulkanen, lavastromen en regenend vulkanisch materiaal dat vorm gaf aan een van de meest verbazingwekkende landschappen op aarde.

Tijdens deze aangename begeleide wandeling tussen vulkanen en lava’s ontdekken we de reden voor het visuele landschap en krijgen we ook de kans om de wedergeboorte van het leven in dit extreme ecosysteem te observeren.

* Dinsdag & Vrijdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 6,5 km lange tocht met 175 hoogtemeters

De valleien in het noorden

Tour is op zaterdag € 40,00 P.P. .

Fantastische uitzichten, adembenemende kliffen, fauna, flora en de leukste markt van het eiland die ligt tussen de ravijnen en valleien. Deze markt is alleen op zaterdag waardoor we deze dag de tour doen.

Vertrekkend vanuit het dorp Maguez voert deze wandeling ons door valleien zoals de prachtige One Thousand Palm Tree Valley en het charmante dorpje Haria, kleurrijke weiden en graslanden of langs de adembenemende 500 meter hoge kliffen van Famara. Spectaculaire uitzichten zijn gegarandeerd.
We wandelen graag op zaterdag, want in het traditionele dorp Haria vindt de enige ambachtelijke markt van het eiland plaats waar u onze beroemde zelfgemaakte kaas, de traditionele Canarische sauzen of “mojo’s”, wat traditioneel handwerk kunt kopen of gewoon even kunt genieten de leuke sfeer van de plek.

* zaterdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 10,5 km lange tocht met 556 hoogtemeters

Het gezicht van het zuiden

Tour is op donderdag € 40,00

De “Natural Monument” is een van de oudste geologischegebieden van de Canarische Eilanden. Dit ruwe en dorre bergmassief is een plek van dramatische schoonheid en buitengewoon mooi vergezichten. in dit gebied zijn de mooiste verborgen wandelingen.

Het natuurmonument van Los Ajaches is een van de oudste geologische gebieden van de Canarische Eilanden.

Dit kale, ruige en solitaire zuidelijke bergmassief van Lanzarote verbergt enkele van de beste wandelingen van het eiland. Het landschap wordt doorsneden door ravijnen en verborgen valleien en het is onwaarschijnlijk dat je een andere ziel zult zien, behalve een geitenhoeder. Door de zeer schaarse menselijke aanwezigheid is het een goede plek om gieren, valken, raven en andere vogelspecerijen te spotten.

Wandelen over indrukwekkende ravijnen zoals Barranco del Fraile en Barranco del Higueral of het bereiken van de top van Pico Naos op 422 meter boven zeeniveau zijn enkele van de hoogtepunten van de wandeling, die samen met de altijd aanwezige oceaan ons beloont met zeer spectaculaire uitzichten in deze landschap van dramatische schoonheid.

* Donderdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 11,8 km lange tocht met 502hoogtemeters

Wijnvelden & Bodegas

Tour is op woensdag € 40,00 P.P. .

Fantastische uitzichten, Ontdek een onvergelijkbaar agrarisch landschap ter wereld. De boeren van Lanzarote in hun onevenwichtige strijd tegen de wilde natuur van het eiland en het gebrek aan water vormden een ongelooflijke plek, een unieke manier om wijnstokken te cultiveren.

Ondanks het chronische gebrek aan regenval en de nabijheid van de Afrikaanse hitte is Lanzarote geschonken aan de wijnbouw.

Tijdens deze begeleide wandeling door de donkere asvelden, zul je ontdekken hoe de boeren erin geslaagd waren om de vulkanische catastrofe met veel moeite en opoffering te boven te komen en een van de meest bewonderde landschappen van het eiland achter te laten. De manier waarop de boeren van Lanzarote deze zwarte zandgronden cultiveren om deze sappige vruchten te verkrijgen, is uniek in de wereld.

Loop met ons mee en ontdek het “wonder” dat een landbouwrevolutie betekende in Lanzarote, een van de droogste plekken op aarde, een eiland met dezelfde neerslagniveaus als de Sahara.

Trouwens, als de wind het toelaat, is een van de hoogtepunten van de wandeling de klim naar het derde hoogste punt van het eiland, vanwaar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het Timanfaya National Park en de omliggende gebieden.

En als je hier eenmaal bent, zou het natuurlijk zonde zijn om de plaats te verlaten zonder de wereldberoemde witte wijnen van Lanzarote te proeven, verkregen van een inheemse druif !!

* woensdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 8,25 km lange tocht met 604 hoogtemeters

De witte dorpjes

Tour is op donderdag € 40,00

Het centrale deel van het eiland zijn de meest charmante dorpjes van lanzarote. Tradities en lokale architectuur gaan samen in deze mooie wandeling tussen enkele van de mooiste verborgen hoekjes van het eiland.

Witte dorpen 
Het centrale deel van Lanzarote is een soort van vergeten plek voor wandelaars en toch heeft het zeer interessante wandelingen. Vóór de komst van het toerisme was de economie van het eiland nauw verbonden met landbouw en dorpen zoals Tiagua, denk aan de graanschuur van Lanzarote, was het epicentrum van deze activiteit en ook een zeer belangrijke handelsplaats voor de inwoners van elke hoek van Lanzarote.

Wandelend door de schilderachtige traditionele witte dorpen van Lanzarote zullen we ontdekken hoe de boeren erin slaagden hun gewassen uit deze dorstige landen te halen op de meest uiteenlopende manieren, waarbij we teruggaan in de fascinerende geschiedenis van het eiland.

Een interessante en ontspannende wandeling naar het verleden van Lanzarote terwijl we genieten van enkele van de mooiste uitzichten van het eiland.

* donderdag
* Transfer
* Gids met kleine snacks
* 11,3 km lange tocht met 309 hoogtemeters

La Graciosa

Tour is op vrijdag € 65,00 P.P. .

Graciosa is een eiland dat tot op de dag van vandaag de oude smaak heeft weten te behouden met geografie bezaaid met ongerepte stranden en prachtige vulkanen

Wandeling met gids door La Graciosa
La Graciosa is de verborgen parel van de Canarische Eilanden. Deze prachtige plek bezaaid met ongerepte stranden en prachtige vulkanen is een plek die je niet mag missen.

Kort na onze aankomst in Caleta de Sebo, zullen we richting het noorden wandelen langs het kustpad tot we Pedro Barba bereiken, de eerste nederzetting van het eiland, een charmant dorp dat de traditionele architectuur van La Graciosa heeft behouden. Het tweede hoogtepunt van de dag is het strand van La Lambra met zijn uitnodigende turkooisblauwe water.

Dichtbij is er nog een fantastische plek, de basaltbogen van Los Hervideros en vanaf dit punt lopen we helemaal naar het strand van La Conchas dat wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Spanje. Vanaf hier nemen we een 4 × 4 naar het startpunt: Caleta de Sebo.

Het eiland La Graciosa en de noordelijke eilandjes maken deel uit van het belangrijkste terrestrische-zeereservaat van Spanje en herbergen enkele vogels zoals Cory’s pijlstormvogel, Visarenden, en vele anderen. Voor de flora-liefhebbers is er de unieke kans om een ​​endemische plant te zien: Jopo de La Graciosa
Een fantastisch dagje uit

* vrijdag
* Transfer en overtocht
* Gids met kleine snacks
* 12,5 km lange tocht met 154 hoogtemeters

Translate »
Scroll naar top