Final day….
IMG_9238 2

En dan is het toch daar….de laatste dag. Het leek erop dat ik een rustige dag zou hebben. Op mijn gemak de boot terug naar Lanzarote, nog even naar de zee, en een kadootje halen voor de kerst, en mijn koffer opnieuw rangschikken. Wat was het vandaag weer een lekkere warme dag. De temperatuur was 27 graden met veel zon.

Mijn gedachte was, dat als ik op Lanzarote ben, daar naar de welbekende Cesar Manrique winkel te gaan. Maar de meeste van deze winkels zijn jammer genoeg dicht. Cesar was een bekende kunstenaar van het eiland Lanzarote. Iedereen kent hem op het eiland. Omdat ik wat nerveus ben om terug te gaan naar Nederland en of alles wel in een koffer zou passen, wat ik thuis in Nederland aantref, was ik een “twijfelgeval” vandaag. Wel naar het strand? Of toch niet? Eerst naar een Manrique shop, of later? Of toch eerst naar het huisje boven op de berg? Je had me moeten zien lopen heen en weer. Het was zelfs zo erg dat ik mijn tas en handdoek had gepakt, om naar het strand in Playa Blanca te gaan. Bij het stand en ben ik weer omgedraaid, toch maar niet! Eerst naar een Manrique shop. Ik wist dat er een klein winkeltje in Yaiza zat. Eerst maar dat doen, dan kan ik het afstrepen. In het winkeltje vroeg ik naar Manrique spulletjes, maar ze had er niets van. In Playa Blanca zit een winkeltje vertelde ze mij……..Daar kwam ik net vandaan……dus weer terug! Ik zocht me rot naar dat winkeltje. Het informatie punt vertelde me dat het winkeltje er niet meer was, alleen in Tequise en bij de Fundation in Tahice.

Oké!! dan maar naar het huisje op de berg, en van daaruit even wat bellen en denken. Ik merk dat het denken me moeilijk afgaat en ben echt een twijfelgevalletje.
Boven op de berg ging ik bellen naar een Manrique shop om er zeker van te zijn dat ik niet weer voor niets reed. Ondertussen probeerde ik mijn spullen in een koffertje te proppen….. Dat lukte me voor geen meter. Ook dat nog! Ryanair mocht ik twee stuks aan handbagage mee aan board. Terug ga ik met Transavia waar ik maar één stuk handbagage mag meenemen. Deze rustige dag werd echt een gedoe dag….!

De koffer liet ik even voor wat het was en besloot 20 kilometer verderop naar de Foundation van Manrique te rijden. Ze waren open! Als een gehaaste gek liet ik me van de berg afrijden om via de snelweg naar die winkel te gaan. Vlug vlug, ik was er bijna, nog een laatste rotonde om van de snelweg te gaan en ik was er!
Door mijn gehaast deze dag rij ik recht op een auto in!! Ik zie het in een film nog voor mijn ogen. Mijn schuld, en ik had een aanrijding veroorzaakt. Doordat ik op een rotonde zat en de kluts kwijt was, reed ik eigenlijk nog een leuk rondje rotonde. Tot ik besefte wat er gebeurd was. Daar stond ik met een Spaanse dame op de drukke rotonde. Allebei de auto’s flink beschadigd.
Wat nu? Gelukkig waren we allebei ongedeerd maar de auto’s zaten flink in elkaar. De politie moest ingeschakeld worden en er was lichtelijke paniek. Een grote drukte op deze rotonde met toeterende auto’s. Daar stond ik dan met mijn gehaast naar een winkeltje.

De Guardian Civil kwam eraan. Nou ik had graag weg willen lopen van deze mannen. Ze hadden geen sympathie en waren erg onaardig. Na de eerste schrik kwam een van die bullebakken me vertellen dat ik een ticket kreeg. Geen idee wat hij bedoelde, maar wat ik nu weet is dat ik misbruik had gemaakt van de regels van het eiland, waardoor ik een ongeluk had veroorzaakt. Hier krijg je dus een bekeuring voor! Het was of ik een misdadiger was zoals hij me toesprak. Dit gedoe kostte me twee uur in totaal voordat ik na het betalen van de boete weer kon rijden. Dat ging nog net want de hele voorkant zit in elkaar. De zijkant is ontwricht en de deur kan niet meer open.
Met de schrik in mijn benen ben ik nog net op tijd in dat winkeltje en loop nog half verdoofd rond.
Maar tjonge jonge wat een rare ontwikkeling van deze dag.
Mijn koffer moet nog aan gewerkt worden want hij gaat niet dicht!
Voor nu wens ik iedereen een hele fijne kerst en een gezond 2020.

En mocht je meer informatie over de reizen willen, aarzel dan niet en stuur me een bericht. Ik zie erg uit naar deze reizen!
Wil je graag mee? Tot eind januari zit er een vroegboekkorting op de reizen.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: