GR131 Fuertaventura Corralejo

De eerste dag is de start in Corralejo,


Facebook


Youtube


Pinterest

Start in Corraléjo,
en eindigt in La Oliva. Ik heb omdat ik s’avonds pas aankom in Corralejo iets buiten de stad een klein appartementje geboekt, zodat ik de eerste paar kilometers al gedaan heb.
Goed voorbereid deze keer begin ik al heel vroeg in de ochtend aan deze reis. Een vlucht naar Lanzarote om daar de bus te pakken naar het zuiden, en vanuit daar de boot naar Fuertaventura.  Mijn allerliefste dochter zegt op het allerlaatste moment tegen me dat er geen bussen rijden! Ik…..blind vertrouwen in mijn dochter, boek meteen een auto, anders kom ik niet in het zuiden buiten een dure taxi!

Vol zelfvertrouwen sta ik na de vlucht in de rij om de geboekte auto op te halen…..DIE IS ER NIET!
Alle auto’s waren op!
Daar ging mijn alles van te voren goed geregeld gedoe! Dan toch maar een dure taxi……ik moest zo vlug mogelijk mijn boot halen omdat ik het eerste stukje tijd wilde lopen, anders moest ik morgen een hele lange afstand. Bij de haven bleek dat er alleen een boot ging om 16.30 uur.?ZONDAG VANDAAG!!

Niet dat ik me niet vermaakt heb hoor, het haasten was er even vanaf…..
Ik kon hierdoor niet op tijd vertrekken aan de wandeltocht. Het enige wat ik kon doen was de kortste route naar mijn verblijf, omdat het al vroeg donker wordt hier.
Navigatie aan…..✔️ en lopen maar…. weg uit die drukte van toerisme en genieten van de natuur!
Ja hoor!!!………de weg is de weg waar ik behoor te lopen. Ze zijn er een snelweg aan het maken! 
Zo zie je maar….. dit kan je niet voorbereid doen!! Er is altijd iets wat niet volgens het boekje gaat!
Uiteindelijk tegen de donker kom ik aan in een dorpje waar ik mijn eerste onderkomen geboekt had. 
En ja…..dit is het eerste wat wel goed ging vandaag. In de buitenwijk Tamaragua heb ik geboekt bij Villa Orquidea.

Hoe gaat het met mij? Op zich wel goed getraind. Ik ben diabeet, dat is waar ik het meeste last van heb met zulke uitdagingen. Ik raak uit mijn dagelijks ritme en dat gaat meteen mis!! Insulinepomp die op hol slaat, hoge en lage suikers die ik weer stabiel moet proberen te krijgen!

Vol zelfvertrouwen sta ik na de vlucht in de rij om de geboekte auto op te halen…..DIE IS ER NIET!
Alle auto’s waren op!
Daar ging mijn alles van te voren goed geregeld gedoe! Dan toch maar een dure taxi……ik moest zo vlug mogelijk mijn boot halen omdat ik het eerste stukje tijd wilde lopen, anders moest ik morgen een hele lange afstand. Bij de haven bleek dat er alleen een boot ging om 16.30 uur.? ZONDAG VANDAAG!!

Niet dat ik me niet vermaakt heb hoor, het haasten was er even vanaf…..
Ik kon hierdoor niet op tijd vertrekken aan de wandeltocht. Het enige wat ik kon doen was de kortste route naar mijn verblijf, omdat het al vroeg donker wordt hier.
Navigatie aan…..✔️ en lopen maar…. weg uit die drukte van toerisme en genieten van de natuur!
Ja hoor!!!………de weg is de weg waar ik behoor te lopen. Ze zijn er een snelweg aan het maken! 
Zo zie je maar….. dit kan je niet voorbereid doen!! Er is altijd iets wat niet volgens het boekje gaat!
Uiteindelijk tegen de donker kom ik aan in een dorpje waar ik mijn eerste onderkomen geboekt had. 
En ja…..dit is het eerste wat wel goed ging vandaag. In de buitenwijk Tamaragua heb ik geboekt bij Villa Orquidea.




Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.