Vanaf vandaag beschikbaar om te boeken.

Wandel de GR-131 Fuertaventura 2019

Met een select groepje van ongeveer 15 personen gaan we over een periode van 8 dagen lopen van Noord naar Zuid. De lengte is in totaliteit ongeveer 160 km lang. Voor deze route moet je een goede conditie hebben om deze te lopen. Er is voldoende tijd om rustig rond te kijken en te genieten van het landschap.
De GR-131 laat ons de meest fantastische uitzichten zien, en de mooiste landschappen die je je voor kan stellen van het eiland.

Los Lobos Eiland                               8 km
Corralejo – La Oliva                           25 km
La Oliva – Tefia                                   18 km
Tefia – Betancuria                              19 km
Betancuria – Pajara                            17 km
Pajara – Le Pared.                               26 km
Le Pared- Morro Jable                       17 km
Morro Jable – Punto de Jandia          21 km

Fuertaventura is het grootste eiland en het meest droog. Het eiland bestaat grotendeels uit zand. Als je bijvoorbeeld La Gomera kent, dan is dit het tegenovergestelde! Een eiland dat voornamelijk uit Beige tinten bestaat, met hier en daar wat groen.
We beginnen de route op het kleine Eilandje Los Lobos, wat bij Fuertaventura hoort. Een prachtig mooi onbewoond eiland wat een doorsnee van 4 km heeft.
De route gaat verder op Fuertaventura Corralejo naar La Oliva. Om te beginnen is deze eerste route op Fuertaventura lang maar niet al te zwaar. Het Betancuria gebergte is nog ver weg. La Oliva is een klein schattig dorpje met een leuke kern waar je nog een route kan lopen met historische bezienswaardigheden. Vanuit daar vertrekken we naar Tefia. Een niet al te lange afstand en meer richting het gebergte. Tefia is vooral heerlijk rustig zonder toerisme. Vanuit hier vertrekken we de volgende dag naar Betancuria. Een best pittige route met al wat beklimmingen, waar je plotseling uitkomt bij twee immens grote beelden. Betancuria is een toeristische trekpleister tot 16 uur in de middag. Daarna is het dorp van de mensen die er dan zijn. Absoluut een mooi dorpje……De volgende route is het begin van het Betancuria gebergte. Meteen gaat het omhoog. Dit is een route met mooie stille valleien waar je alleen de vogels en roofvogels hoort en ziet. Prachtig moment om er even van te genieten, zo mooi!! Door veel stijgingen en dalen is deze behoorlijk pittig, vooral als de zon flink schijnt. De warmte kan een boosdoener zijn. Uiteindelijk kom je aan in Pajara. De stop voor de zwaarste etappe die hierna komt. Paraja naar Le Pared,
Een lange tocht met flinke beklimmingen. Een lange tocht tot je aan komt in Le Pared, een surfplaatsje en tevens een fijn rustpunt om je op te laden voor de volgende dag. De zevende dag is de route naar Morro Jable, waar je het grootste stuk door The Desert loopt en uitkomt op het mooiste strand van Fuertaventura. Risco del Paso. Hier kan je eindelijk even het zand van je lichaam spoelen, om daarna nog een zevental kilometers naar Morro Jable te lopen. De toeristen zijn hier erg aanwezig, en je moet weer wennen aan de drukte en herrie. Gelukkig komt er nog een laatste dag aan die langs de zee afloopt richting Punto de Jandia. Een lange route met stiekem veel op en af.

Doe met ons mee en schrijf je nu in!

Ik ben Jeanne van den Reek 53 jaar en ik ben jullie gids voor de GR-131. Door mijn vele bezoeken aan het eiland, kan ik veel vertellen over Fuertaventura. Ik heb veel gewandeld op dit prachtige eiland.Waaronder de GR-131 Graag wil ik jullie kennis laten maken met Fuertaventura, zoals Fuertaventura is!

Jeanne van den Reek

Tour gids voor de GR131

HOE KUNT U BOEKEN.

U kunt het Boekingsformulier invullen, U kunt informatie opvragen via Contact, of U kunt een email sturen naar mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl.
De prijs is berekend per persoon, bij het delen van een tweepersoonskamer/appartement.

Deze reis is inclusief overnachtingen met ontbijt, gids, transport bagage, transfer naar luchthaven. De totale kosten van de reis zijn €625,00 per persoon. Vertrek is nader te bepalen. Vliegreis is niet inbegrepen.
Voor vragen of meer informatie neem gerust contact op via het contactformulier of mail: mail@wandeltochten-canarische-eilanden.nl

GR-131 Camino Naturales

Nader te bepalen.

Wilt U meer weten over het eiland Lanzarote, en over de route, dan kan je deze VIDEO bekijken.

Bij aankomst op vliegveld , wordt U opgehaald met een busje en rijden we naar Corralejo Fuertaventura, We verzamelen  bij de haven, waar we de eerste dag eerst een oversteek naar Los Lobos maken, om daar de eerste route te lopen. De oversteek gaat met een klein rubber speedbootje. Zorg ervoor dat U een vroege vlucht boekt of een dag eerder. De route naar Los Lobos is extra, en niet verplicht voor mensen die een late vlucht hebben.
De eerste overnachting is in Corralejo.
Zorg voor goede wandelschoenen en kleding. De bedoeling is dat we met een klein rugzakje lopen, en de grotere spullen worden vervoerd naar de plaats van bestemming
Zorg voor goede wandelschoenen en kleding. Een kleine conditie is wel nodig. De bedoeling is dat we met een klein rugzakje lopen, en de grotere spullen worden vervoerd naar de plaats van bestemming.

Bij onvoldoende deelname wordt de reis geannuleerd en wordt er een andere datum geprikt.

[ninja_form id=6]

Graag horen we van U......

10-Daagse reis:

totale afstand 155 km.

INCLUSIEF:

-Overnachtingen (9), met ontbijt.
-Gids.
-Transport bagage.
-Transport naar luchthaven.
-Oversteek Los Lobos
-Excl. vlucht.

TOTALE KOSTEN:

-€625,00 P.P.
-Vertrek 1 Mei 2019

Bij aankomst op vliegveld , wordt U opgehaald met een busje en rijden we naar Corralejo Fuertaventura, We verzamelen  bij de haven, waar we de eerste dag eerst een oversteek naar Los Lobos maken, om daar de eerste route te lopen. De oversteek gaat met een klein rubber speedbootje. Zorg ervoor dat U een vroege vlucht boekt of een dag eerder. De route naar Los Lobos is extra, en niet verplicht voor mensen die een late vlucht hebben.
De eerste overnachting is in Corralejo.
Zorg voor goede wandelschoenen en kleding. De bedoeling is dat we met een klein rugzakje lopen, en de grotere spullen worden vervoerd naar de plaats van bestemming.

Bij onvoldoende deelname wordt de reis geannuleerd en wordt er een andere datum geprikt.

[ninja_form id=6]