Goed nieuws vanuit de regering
615ada143fdbc377_vendor_60fe93819b5af8.57310882

Aanpassing beleid rondom reizen binnen EU

Maandag 26 juli 2021

Graag informeren we jullie over de aanstaande wijzigingen in het beleid rondom reizen. Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen.

Er zijn drie belangrijke ontwikkelingen:
(1) Meer dan de helft van de volwassenen in Europa is inmiddels volledig gevaccineerd.
(2) De druk op de ziekenhuizen en IC’s is ondanks het aantal besmettingen beheersbaar.
(3) Sinds 1 juli zijn er Europese afspraken gemaakt over het coronabewijs (DCC) om reizen binnen de EU mogelijk te maken.

De volgende wijzigingen zijn belangrijk voor jullie:

  • De overheid ontraadt reizen binnen de EU/EER niet meer. Dit wordt alleen nog gedaan voor landen met een zorgwekkende variant. Dit betekent dat er geen oranje reisadviezen meer binnen de EU/EER worden afgegeven, op basis van de epidemiologische situatie, alleen nog voor landen met een zorgwekkende variant. Op dit moment zijn er binnen de EU/EER geen landen met een zorgwekkende virusvariant. Het VK valt niet onder de EU/ EER en behoudt dus de oranje kleurcodering. 
  • Op 27 juli (morgen) worden de reisadviezen die nu oranje zijn binnen de EU (Spanje, Andorra, vasteland Portugal en Cyprus) geel. Reizigers uit deze hoog risico gebieden moeten wel nog steeds een DCC (dus een test-, vaccinatie- of herstelbewijs) laten zien voordat ze naar Nederland mogen reizen.
  • Er worden per direct geen landen meer op oranje gezet binnen de EU, alleen nog als er een zorgwekkende variant opduikt. Tot 8 augustus worden er ook geen andere landen aangewezen als hoogrisicogebied.
  • Vanaf 8 augustus moeten alle reizigers uit geel gebied een coronabewijs laten zien voordat ze naar NL terug mogen keren. Dit heeft vooral effect op reizigers die nog niet volledig gevaccineerd zijn. Zij moeten dan in hun land van vertrek een test laten doen voordat ze naar Nederland mogen reizen.
  • Reizigers van buiten de EU moeten een vaccinatie- of testbewijs laten zien. Dit geldt dus ook voor reizigers uit landen die op de EU-veilige landenlijst staan.
  • De quarantaineplicht wordt binnen de EU alleen opgelegd voor landen met een zorgwekkende variant, en dus niet voor landen met een hoge incidentie.
  • De geldigheidsduur van de NAAT(PCR)-test verandert vanaf 8 augustus naar maximaal 48 uur voor vertrek. De geldigheidsduur van de antigeentest verandert dan naar 24 uur. Voor gebieden met een zorgwekkende variant van het virus geldt vanaf 8 augustus weer een dubbele testverplichting: een NAAT(PCR)-test van maximaal 48 uur voor vertrek én een sneltest van maximaal 24 uur.
Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: