GR131 El Hierro
El Hierro

Vandaag zijn we gestart met de GR131 Camino Naturales op El Hierro. Inmiddels zijn we al veel meer informatie rijker aan deze tocht. Genaamd “Camino de la Virgin”.
Camino de la Virgin is een katholiek feest wat heel erg belangrijk is op dit eiland. Hier komt later wat meer informatie over. Nu is het gewoon het laatste eiland waar de GR131 tot einde komt.

Wow… dachten we gisteren, het weer is erg goed, we hebben een volle maan en heel veel sterren. De camino is gepland, en we gaan deze 2-daagse tocht vol goede moed starten. Voor we verdergaan met dit verhaal, is er ook iets met onze camper aan de hand. jawel….. weer!!! Blijkbaar is volgends de mannen van het eiland onze startmotor kapot. De Camper start niet meer, behalve als we onze camper op een weg naar beneden laten afrollen en zo de motor kunnen starten! Dat wetende dat de camper op een berg afwaarts moet staan, zijn we vanmorgen gestart aan de Camino de la Virgin.

Hebben wij deze dag goed uitgekozen? Het is koud, er is bewolking, en er zijn nieuwsgierige raven die ons continue achtervolgen. Ter vergelijking met La Palma is dit een erg leuke tocht die door iedereen te lopen is. De aantal kilometers zijn niet veel, 30 km in totaal en je zou deze tocht in één keer kunnen lopen.

Wij doen het in 2 dagen omdat onze camper gemaakt moet worden. En het is wel zo relaxed!

We kwamen op het hoogste punt aan. Malpaso op 1501 meter hoog. Koude wind en een jas extra. Om te bedenken dat 20 km verderop naar de kust de temperatuur rond 30 gr. ligt! Maar qua wandelweer is dit nu goed. In de bewolking zonder uitzichten, en leuke wolkenluchten. 

Dus…..vandaag hebben wij een leuke tocht gelopen, weliswaar met bewolking en kou, waar we na een korte wandeling van 15 km bij onze camper kwamen. En weer starte dat ding niet! We moesten wat mensen bij elkaar verzamelen om dat oude ding de berg af te duwen zodat die ging starten. We hebben ons met de camper de berg af laten rollen naar de eerste garage die we tegen kwamen. en gelukkig kunnen we onze oude dame daar morgen achter laten en verdergaan met onze wandeling.

Deze Camino is een echte leuke relaxte Camino zonder veel te zware beklimmingen. Ook heeft deze Camino de la Virgin hier op het eiland een grote betekenis, Bajada de la Virgin! Voor een select groepje mensen die interesse gaat hebben in deze tocht die eens in de 4 jaar plaatsvindt gaan wij volgend jaar dit event organiseren. Hierover later meer.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: