GR131 Fuerteventura La Oliva Tefia

ON THE ROAD AGAIN.


Facebook


Youtube


Pinterest


On the road Again….. 18 kmVandaag etappe nr. 2. Van La Oliva naar Tefia. Op zich een vrij makkelijke route. 17 km ongeveer en met een zonnetje en een briesje ging ik op pad vandaag. zoals ik al de kleur BEIGE had genoemd, was vandaag niet anders. Grote brede zand-kiezel paden, uitzicht op zee en de vlaktes waar je geen mens tegenkomt. FaceTime met mijn moedertje die het allemaal wel spannend vind, en zich zorgen maakt over mij….. Ik besluit wat muziek op te zetten…..On the road again……(love is a fact) en meteen gaat het wandelen stevig door.  Tindaya een klein dorpje, wat heel schattig in een vallei ligt, had een klein restaurantje waar ik stopte voor een cappuccino. Ik dacht, zal ik nu water enzo meenemen? Het kan zo maar zijn dat ze in Tefia niets hebben! Maar och….. het zal wel meevallen dacht ik! De kilometer vlogen voorbij en het ging beter als gisteren. Af en toe wat geiten en een blaffende hond, was  alles wat ik tegen ben gekomen. Een verlaten tuincentrum waar warempel een boot in het zand gestrand was!! TEFIA dan……… tja!! Een dorp kleiner als klein, en je raad het al, geen supermarkt, plaatselijk restaurant dicht…..dat wordt wat! Ik belde de eigenaar van de accommodatie, hij zou me oppikken bij een Parking van een Ecomuseo. daar wachtte ik op hem. Omdat ik geen eten en water meer had, vertelde ik de eigenaar van mijn trip, en probeerde te kijken wat deze voor mij kon doen!Mijn onderkomen is werkelijk weer eentje voor de top 10. In the middel of nowhere…een 100 jaar oude finca omgebouwd als hotel/hostel. Casa Benédicta. De eigenaar(een Italiaanse surfdude) heeft me wat wijn gegeven en maakt eten voor mij. Ik was al bang dat ik moest leven van het stukje oud brood en water wat ik in mijn rugzak had zitten. En zo zat ik in zijn tuintje te genieten van een lekker glas wijn en een zeer mooi uitzicht! Fantastisch lekker eten had hij gemaakt! .Voor morgen staat er een flinke etappe op het programma. Flink klimmen, naar het Betancuria gebergte. Daar heb ik mondeling een overnachting  afgesproken. Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: