GR131 Fuerteventura Pajára Le Pared

A Hell Of a Day…… 26 km


Facebook


Youtube


Pinterest

A Hell Of a Day…… 26 km

Ik wist dat dit een verre etappe zou zijn, maar niet dat deze zo zwaar was. De eerste paar km gingen vlot, en ik heb echt genoten van de omgeving.

Het ging hoger en hoger, totdat ik bij een topje kwam wat vol stond met berggeiten. Ik dacht….. dat kan toch niet dat ik daardoor moet? Het was gewoon eng!! Maar erop is makkelijker dan eraf. Ik durfde niet, liep weer terug…. maar ik moest! Er was geen andere uitweg dan mezelf in de afgrond laten glijden. Verschrikkelijk als je hoogtvrees hebt en bang bent voor dieptes.Ik liet mezelf cm voor cm zakken en zoekend naar houwvast heb ik me af laten glijden naar een verdieping lager!Maar toen…. moest ik weer omhoog, mijn benen bibberde van de krampachtige houding. Omhoog omlaag omhoog omlaag…. alles was slecht aangegeven, dus raakte de weg kwijt…. 

Vanmiddag postte ik een foto dat de top was bereikt….. echt niet!! 

Wat een ellende en wat voelde ik me ellendig. Ik moest zo ver vandaag en het schoot niet op. Volgens de bewoners was ik in een militair gebied waar ze vaak oefeningen doen. Uiteindelijk zag ik een bord en wist ik dat ik goed zat……. maar ik was er nog lang niet! Ik zakte steeds door mijn benen, mijn rugzak deed pijn, mijn tenen was ik kapot aan het lopen….. Maar ik moest door, ik liep door zandpaadjes waar geen taxi stopte, anders was ik ingestapt? Ik nader het dorpje Cardon, waar een klein restaurantje was, ik besluit door te lopen, omdat ik nog te ver moest! Uiteindelijk laat ik het gebergte wat achter me en loop ik richting Le Pared.Het duurde en duurde, ik was echt helemaal kapot. Onderweg kwam ik twee fietsers tegen, die me aanspraken wat ik aan het doen was. Ik vertelde ze van mijn tocht, en dat ik naar Le Pared moest. De twee fietsers ook! Tegen 17 uur kwam ik aan en ging naar mijn onderkomen. Hostel dacht ik…… Het was nog erger als een uitgeleefd studentenhuis! Ik mocht een viezig matras pakken en daar op gaan liggen, in een open gebouw! DAT GING ME NET TE VER!Er lag  een chic net afgebouwd hotel (La Pared Sporthotel) in de buurt, en vroeg of ze een kamer vrij hadden. En plotseling spreekt een sportieve trainer van een loopgroepje me aan…. hij was een van de fietsers, en tevens sportcoach van het hotel! Hij vertelde de receptioniste van het hotel wat ik deed.  GELUKKIG…. er was iets vrij. Dan maar wat meer betalen en gelukkig een warme douche, na 2 dagen een koude douche gehad te hebben. Maar ondanks de ontberingen was het wel heel mooi! Aanrader voor iedereen??Voor nu ga ik de route voor morgen eens bekijken want die is wel heel erg lang.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »