GR131 Fuerteventura Tefia Betancuria

ON THE ROAD AGAIN……


Facebook


Youtube


Pinterest


Wat een WEER weer!!…… 19 kmVanmorgen werd ik wakker in alle stilte in de Rural casa Benidicta(buitenhuis). De Italiaanse surfdude…. die heel verlegen was, had een ontbijtje klaar gemaakt. Cake met ei?.In de bergen was het erg bewolkt en ik kreeg al zo’n donkerbruin vermoeden.De eerste paar kilometers waren saai…. niks te zien, zelfs geen dieren! Ow ja toch…. een paar geiten! Af en toe al wat lichte regen. Ik kom een dorpje binnen gelopen en dacht aan een kop koffie, maar hier moet je het bij denken laten…… er is niks! Het begon ook al weer te regenen, maar gelukkig zijn het buien en liep ik tussen de buien door.En dan plotseling…. kom je in een dorp met drie huizen en hebben ze daar 2 restaurantjes waar de locals zitten. Allemaal van die oude mannetjes die geen tanden meer in de mond hebben. Dus toch een kopje koffie voor mij? Ik zag op mijn GPS dat ik vanaf nu flink moest gaan klimmen, en dat was ook zo…… ons moederke liet me weten dat de weg ophield!!!……. ja dat wist ik al, ik liep al op een soort pad…….De beklimming was een pittige maar wel goed te doen, mits je conditie goed is!!Eindelijk boven botste ik tegen twee gigantische kerels op!!!! Ik had ze al gezien op foto’s met een mooie blauwe lucht.Ik had de pech dat het keihard regende…… de wolken dreven langs mij heen en met mijn plastic regenzak liep ik maar vlug door. Op naar Betancuria.
 En ja hoor…. weer een die in de top 10 mag…. Casa rural Princess AmindaWat een leuk dorp en wat een leuk onderkomen. Een 600 jaar oude finca die ze omgebouwd hebben tot restaurant en het verhuren van kamers. Overdag erg touristisch met af en aanvoer van touristen, maar na vier uur stil en authentiek. De eigenaar en zijn vrouw  waren super aardig en ik krijg een rondleiding in hun casa….. Flesje wijn en wat tapas voor weinig geld.  En zo raak in gesprek met de enige twee gasten van dezeRural, twee Engelsen, die 25 jaar getrouwd zijn en op het eiland wonen. Samen met de Engelsen hebben we een fantastische avond gehad, alleen in de grote verbouwde Historische Finca (Rural) Het 25 jaar getrouwde echtpaar heeft een kerk in Caleta de Fuste en gaan voor me bidden….? En na dat cakeje van vanmorgen smaakte het eten goed!.Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.