GR131 Gran Canaria voorbereiding

voorbereiding van gran canaria.


Facebook


Youtube


Pinterest

De voorbereiding voor de Camino GR131 is in volle gang. A.S. 20 januari begin ik aan deze tocht. Op zich geen lange tocht. Ongeveer 80 km van Noordwest naar zuid. Wat de moeilijkheid  van deze tocht is? Dat de route eigenlijk niet over dit eiland loopt en de wegmarkering nauwelijks is aangegeven. Hierbij komt ook de hoogte…… Gran Canaria is 1949 meter hoog. La Gomera was al hoog, maar was ten opzichte van Gran Canaria 1487 meter hoog, Fuertaventura is 807 meter hoog. Ik denk dat de diversiteit van het eiland  het verschil met de andere eilanden is. Ruw, hoog, temperatuursverschillen, groen in het noorden, droog in het zuiden. 
Het is nu Januari en het is de koudste maand van het jaar. Toch wordt de gemiddelde temperatuur als 20gr aangegeven. Dat zal op bijna 2km hoogte waarschijnlijk niet zo zijn. Ook is het afwachten of het warm of koel zal zijn.
De route heb ik uit moeten zetten via een programma zodat ik deze digitaal bij me heb. Overnachtingen zijn inmiddels geboekt. Dit  was op zich al een hele klus. De meeste accomodaties zijn voor 2 of 3 dagen te boeken, voor 1 nacht is het te duur. Toch heb ik met veel gepuzzel dit stuk geregeld. De eerste dag van de wandeltocht loop ik 2 etappes, omdat ik anders in een verlaten bos slaap, waar ik niet zoveel zin in heb in mijn eentje!! Als je op het kaartje kijkt loop ik de eerste dag naar vlaggetje 3 Artenara wat op 1270 meter hoogte ligt.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.