GR131 Lanzarote Etappe 1
Etappe 1 Lanzarote GR131 Orzola Haria-24

Hola a todos……..

Met perfect wandelweer zijn we  met onze groep van start gegaan met de GR131 op Lanzarote. Een leuk klein groepje van vijf personen. En hoe verdeelt kan het zijn, we hebben een Achterhoekse ex commando René, een Fries Groningse dame Tjitske, een dame uit Amsterdam Christel en twee gezusters uit Limburg Anita en Nicole. De laatste twee met een longziekte, maar ze kennen geen NEE!! 

 

Nadat we iedereen gisteren  hebben opgehaald van de luchthaven zijn we meteen doorgereden naar onze startplek Orzola, waar we na wat eten en een welkomstdrankje zijn gaan slapen om vanmorgen fris aan de start te staan.

We hebben er zin in…….!!

Hoe anders is dit landschap vergeleken met Fuerteventura! We zien groen, we zien lava we zien landbouw en we zien druivenranken met kleine druifjes die in augustus geplukt gaan worden voor de wijnen van Lanzarote. De immens grote cactussen die nu in bloei staan om hun cactusvijgen te laten rijpen. Licht stijgend en dalend lopen we richting Haria, en we besloten een beetje af te wijken van de route.  Wat een zonde zou het zijn als we niet richting de westkust zouden lopen om uit te kijken op het eiland la Graciosa. Voor iedereen een leuke verassing van de route.

 

We lachten met elkaar, we spraken met elkaar en wachtten op elkaar. En zo marcheerden we verder met onze Commando  met alleen maar vrouwen naar Haria, ons eindpunt van deze dag! Diegene die naar het Museum van Cesar Manrique wilden gaan konden dat doen, waar we daarna met zijn allen in het centrum van Haria onze wandeltocht afsloten met een drankje. Wat hebben we vandaag een mooie en leuke tocht gehad!

We reden iedereen naar ons verblijf in het midden van het eiland, en bij iedereen de mond openviel van onze accommodatie die we voor de aankomende vier dagen geboekt hebben. Wat gaat het morgen worden? weer een afslag op de bestaande route?

Hasta Mañana…..

 

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “GR131 Lanzarote Etappe 1”

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: