GR131 Tenerife Deel 3 Wat een mooie tocht!
Tenerife

December 2016 was ik begonnen aan de Camino Naturales. Een tocht van ongeveer 600km over de Canarische Eilanden. Deze tocht heb ik vooral alleen ondernomen en het laatste jaar met Astrid. Tenerife was de laatste die nog gelopen moest worden. En ik zag er tegenop!! Het eiland Tenerife sprak me helemaal niet aan, ook de GR131 daar niet. Maar toch hoort deze erbij en ging ik deze week met Astrid deze tocht doen.
Hoe negatief kun je over een eiland of route denken, en hoe positief denk je ergens over als je iets werkelijk gedaan hebt! Een 5 daagse hiking expeditie van ongeveer 87 km lang, over de Teide naar het zuiden.

De 7 gelopen eilanden

Lanzarote 2016
Fuerteventura 2018
La Gomera 2019
Gran Canaria 2019
La Palma 2021
Tenerife 2021
El Hierro 2021

Dag 4
De tocht over El Teide naar Vilaflor. Een werkelijk spectaculaire mooie tocht is dit. Start boven op de Teide naar Villaflor 24 km. Een zware tocht maar de uitzichten maakten alles goed. Onze tocht begon lekker warm en het werd zelfs heet. Volle zon en in de verte zagen we beneden in het dal de bewolking hangen. We wisten dat daar ergens Vilaflor zou zijn. Moe en voldaan kwamen we aan in Vilaflor, waar we onze camper hadden geparkeerd.

Als je boven de bewolking loopt, boven de boomgrens en de felle zon op je gezicht, dan moet er op voorbereid zijn dat je behoorlijk kunt verbranden. Er is geen beschutting tegen de zon. Waar je ook loopt zie je El Teide in je gezichtsveld. Schitterend mooi en je hebt het gevoel van rust. Maar, in dat ruige gebied ga je op en af wat de tocht best zwaar heeft gemaakt. Maar zeker de moeite waard!

Dag 5
Was de laatste dag, merendeels bergaf, over rotsen en stenen, soms steil, soms langs afgronden, en soms door barrancos. Maar we hebben het natuurlijk voor elkaar gekregen om stapje voor stapje naar het eindpunt te lopen. Ik vertelde net hoe ik ertegenop zag, maar ik trek mijn woorden terug. Tenerife heeft een van de mooiste, leukste en meest afwisselende GR131. Hoe gelukkig kun je jezelf voelen als je in een niemandsland bent en bergen bedwongen hebt. Slapen in de meest leuke refugio, mensen die zo aardig en enthusiast zijn! Afdalend door de bewolking naar je volgende bestemming. WE MADE IT! En ik ben bijna klaar. Één etappe wil ik nog doen! De laatste etappe van La Gomera…. deze heeft een speciale betekenis voor mij. En dan heb ik alles gelopen en mag ik me wel een “GR131-expert” noemen 😉.

Nog even over vandaag…..we waren moe van gisteren, pijntjes overal, en we begonnen meteen weer met een beklimming. We hebben weliswaar het hoogste punt gehad, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer hoeft te klimmen! Zo dachten we dat we met deze 18 km redelijk optijd zouden finishen in Arona. Nee dus! Te veel obstakels op het pad waardoor we pas rond 15 uur in Arona waren.
HET IS WEER GELUKT… ZONDER EEN BEEN TE BREKEN…

Je krijgt van ons een mooie door ons ontworpen Buff van de GR131 die je mag gaan dragen!

Heb jij ook eens zin om met ons mee te gaan in een kleine groep van max. 10 personen? Laat ons weten welk eiland jou aanspreekt. Heb je zelf een groep dan kan er gekozen worden voor een datum. Ben je alleen dan kan je je aanmelden voor de datums die op de website staan.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

2 reacties op “GR131 Tenerife Deel 3 Wat een mooie tocht!”

  1. Wat een geslaagde missie! Succes met jullie komende tochten! Hopelijk zijn er veel mensen op zoek naar jullie als reisleidsters. Onze ontmoeting was heel gezellig op La Palma!
    Groetjes uit het frisse Nederland.

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Chat openen
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: