HEAVY METAL…..

What about, mist, rain, storm, sun, hot…… en schapen?

Wat een dag vandaag. Ik starte in Artenara, the people van de Hostel say to me, its not a good day for hiking. In the North, of in t zuiden is een wereld van verschil. Ik vertrok vanmorgen vroeg en na een paar kilometer moest ik de regenjas aan en gingen de temperaturen al snel bergafwaarts, en ik opwaarts……. twee truien en een regenjas, jammer genoeg geen handschoenen meegenomen. De tocht staat bekend om de mooie uitzichten, maar helaas……..


uitzicht

Nada…
Op t eiland heb je t noorden, en t zuiden, het keerpunt is op gran canaria het middelgebergte! Noorden koud, nat, zuiden droog en zon. Het keerpunt was na Tejeda!
Een mannetje probeerde mij zelfgebreide truien aan te smeren voor de kou, en noordpoolmutsen!!!
Handschoenen had ik wel gewild ??, maar na ongeveer 2 kilometer begon t wat open te trekken en was ik waarschijnlijk aan de achterkant van het gebergte…….. Als eerste ging de regenjas uit, toen een trui, toen nog een trui, daarna de lange broek uit, en zowaar een korte broek aan een een hempje…….

Eindelijk kreeg ik zicht en de wolken, mist verdwenen achter mij….

boven de bewolking
Opklaringen

Blij dat ik was met meer aangenaam weer, werd mijn pad versperd door een kudde schapen…. Ik mocht er niet door!!

Wegversperring

Volgens de GPS was ik bijna aan de top en kon ik beginnen aan t afdalen. Dat was een pittige!!! Naar beneden kijken heb ik maar niet gedaan. Wat wel fijn was, was het zonnetje……. korte broek en hempje aan, zoals t hoort!

Afdaling

Maar nu afdalen……… dat is best pittig en je geconcentreerd! Haarspeld bochtjes naar beneden met een afgrond erlang is niet mijn favoriete hobby.

Ik dacht dat ik vandaag iets sneller klaar was dan gisteren, maar dat was niet zo, rond 17.00 kwam ik na een hele lange afdaling aan in San Barthelomé, het eindpunt van de etappe. Vanuit daar wilde ik of een bus of een taxi pakken naar Agathe waar ik een overnachting had. Maar er was niets, geen taxi, geen bus.

Over the TOP

Wat nu……ik weet uit ervaring dat alles een oplossing heeft. Gewoon wachten bij een busstation en je lift vinger omhoog houden.
Na een kwartier stopte er een auto en op mijn beste Engels vroeg ik of ze richting Agathe reden. Do you speak dutch vroeg de vrouw die langs haar man zat? Natuurlijk speak ik dutch!!! Ze waren op de terugweg naar Meloneras het zuiden van Gran Canaria en wilden me graag afzetten in El Molino de Agua. Wat was ik blij want het was een pokke end!!

En warempel, wat een mooie locatie was dit, eentje voor herhaling!!!!!! FINCA EL MOLINO DEL AGUA…….

Nogmaal FINCA EL MOLINO DEL AGUA……voor nu ligt alles plat op bed, BUENOS NOCHES!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »