Gran Canaria on the road……….
IMG_3869

Vergeleken met Nederland is het nu echt vakantie op Gran Canaria. Alle Spaanse families trekken erop uit met of zonder camper en genieten volop van het voorjaarsweer. Weliswaar anders dan in Nederland maar we merken de lente hier ook! Vlinders fladderen in het rond, bloemen staan in bloei, en zelfs de hooikoorts is aanwezig. We niezen wat af in deze bloemenzee.

Agaete is the place to be……. een ontzettend leuk Canarisch vissersdorp, met lokale bevolking en volgelopen restaurantjes in de middag. Ook wij waren een deel van deze cultuur.

We hebben een druk programma gehad. Afgelopen week zijn we in Teror, Firgas, Arugas en Charco Azul geweest. Leuke plaatsjes in het Noorden van Gran Canaria. Dit hebben we ook geweten met onze camper. Bergop gaat redelijk goed, maar bergaf is iets lastiger door de grote hoeveelheid aan kilo’s. We remden onze camper als een gek, maar wat we niet wisten was dat de remmen zo snel oververhit konden raken! Deze remmen stonden letterlijk in de fik waardoor de rem niet meer wilde remmen. Een goede leerschool voor de andere eilanden met deze hoogtemeters!

Vanuit Agaete (noordwest) via Charco Azul zijn we naar Puerto Mogan gereden. Een weg langs de westkust van Gran Canaria, die wonderbaarlijk mooi is.

Als eerste even Puerto Mogan! Dit is klein Venetië, met de bloemen en kanaaltjes door het dorpje. Weliswaar een toeristisch dorp maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Voor de Camperhouder is dit de enige plaats op het eiland die rekening houdt met campers! Een stukje grond voor alleen campers, en niemand anders! Voor ons een ideale plek om hier te verblijven.

Maar we moeten verder…… En daar was het toeristische zuiden. Maspalomas. Het verschil met de andere eilanden is dat je hier nergens je camper mag parkeren langs de zee. Gelukkig ben ik bekend op het eiland waardoor ik toch wel de plekjes wist om met de camper te overnachten. Natuurlijk maken we ook gebruik van de terrasjes en het strand. Het is tenslotte pasen!!

Tenslotte hebben we erg mooie gesprekken gehad met de lokale partijen. Een grote keuze aan activiteiten die zowel avontuurlijk als leuk zijn. Deze komen binnenkort allemaal op de website. Vergeet Gran Canaria als alleen een zon zee strand bestemming en kijk via ons wat voor mogelijkheden er nog meer zijn.

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: