Griló in t teken van de kerk

Vanochtend vertrok ik vanuit Saõ Joaõ naar de volgende herberg in Griló. Een tocht van 19 km met voornamelijk weg en auto’s die veel te hard rijden. Het begin was lopen in de mist!

Deze dag was wat saai…..ik was aan t klungelen met schoenen en/of sandalen, waardoor ik blaren kreeg. Onderweg kwam ik wat pelgimlopers tegen die ik de vorige dag ook al had gezien. Ik ontdekte een leuke markt waar ze echte rommel verkochten en dronk een kopje koffie,

Al vrij vroeg kwam ik aan in de enige albergue voor Porto. De herberg is echt leuk, rustig, en een klein groepje pelgrimlopers uit Sicilië, Italië, Spanje, Frankrijk en Kroatië. Iedereen doet gemoedelijk zijn wasje en zijn Siesta. Het dorpje staat helemaal in het leven van de kerk.

Als ik t mag geloven is er vanavond een Fiesta, en elke pelgrim lacht er een beetje vermoeid bij….. ze willen zitten en slapen!

Maar door deze Fiesta is er niets open, geen restaurant supermarkt niks……een kerkelijk dorpsfeest met eten voor t dorp. Omdat ik alleen vanmorgen gegeten heb ben ik naar de Fiesta gegaan….. dat was een soort foodfestival waar je lokale lekkernijen kan proeven.

Vooral de wijn was lekker………

Morgen vertek ik weer richting Porto om de stad te bekijken. Het zal een korte afstand zijn van 15 km, dus vroeg daar om wat van de stad te zien!

Wat ik vind in deze Camino is niet het geloof! Ik geloof in mezelf en de connecties in het leven. Ik loop voor mezelf en wat ik belangrijk vind.

Wat me opvalt is de connectie van de pelgrim. Iedereen heeft zijn eigen doel, en bewustwording van het leven.

Langzaam begin ik te ontdekken dat ik mijn doel moet aangeven op deze Camino. Go with the flow….. Now!! Go How you want….. Al meteen de eerste dag zat ik met iemand opgescheept en wilde dit niet. Normaal zou ik meegelopen zijn……. Nu niet, dat is wat ik leer!!

Morgen wordt een leuke korte wandeldag, maar ook een schakeldag met veel Camino lopers!

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: