GR131 Lanzarote Haria Tequise

Hola, buenos noches……


Facebook


Youtube


Pinterest

Haria naar Tequise,
Dag 3 was een hel!! Na een nacht van bijna tot  niet slapen! Het had de hele nacht geregend, maar het zonnetje scheen en eindelijk was het goed weer. We besloten om met de bus terug te gaan naar Haría, om zo de Camino Natural verder te lopen. Rugzak weer om!!! Ik viel er bijna bij om, zo zwaar. Qua evenwicht is t niet handig, want je valt neer waar de rugzak naar toe gaat?

We liepen naar t plaatsje verderop (Arrieta) en warempel hadden we geluk dat onze bus gelijk kwam. Maar moet je voorstellen dat je een bus in moet met een Spaanse chauffeur die haast heeft, en je gaat instappen met een zeer zware rugzak die eigenlijk niet eens door de deur past! Je moet betalen, je krijgt een hoop klein geld, en je hebt je zak……je komt niet fatsoenlijk door dat gangpad, want dat is te smal voor je zak! Maar uiteindelijk omdat meneer de chauffeur aanrijdt, vallen we ergens neer.

In Haría stappen we uit en gaan verder met onze route. Korte broek, hemdje, zak aan en lopen maar. Poeh…… het was warm…….gelukkig!

Na 2 km begon het wat te betrekken en we zagen voor onze neus een gordijn van regen, dat rap onze kant uitkwam. En ja hoor……..vlug regenjas aan, regenhoes om die zak, en daar liepen we weer…….koud en regen, bah… Voor ons kwam een helse beklimming naar het hoogste punt van Lanzarote. In plaats van een paar km doorlopen, liepen we ipv voorruit naar boven, en die kilometers werden er niet bijgeteld! Uiteindelijk kwamen we aan de top met een uitkijkpunt, tevens restaurant. We dronken lekkere cappuccino en aten een stukje brood.

Eenmaal weer op pas ging de weg nog steeds omhoog. Het weer werd slechter en slechter, ook omdat we hoger kwamen werd t kouder. Regenbuien kwamen aan en af, harde wind….. het was nog erger dan Nederland. Mucho Frio!! En we liepen vrolijk in een korte broek, optimistisch als we waren. Er kwam werkelijk waar geen eind aan de wind, regen en kou. We liepen zelfs door en boven de bewolking.

Vooral ik was moe, doordat ik al begon met een te lage suiker. De nacht ervoor had ik nauwelijks geslapen, dus dat stukje had ik t behoorlijk zwaar.  Eindelijk gingen we dalen door een gevaarlijk pad met losliggende stenen, op naar Teguise waar we even bij konden komen. De laatste kilometer deed pijn aan benen, tenen en nog meer. We moesten kiezen: of stoppen met de route van deze dag of nog een stukje door. We zouden vandaag immers in een tentje slapen??

We liepen langs een kudde schapen af naar beneden, met wind slagregen en kou, en spontaan zakte ik door mijn benen, en viel neer. Gelukkig niks aan de hand, maar ik moest weer opstaan met die klote rugzak, en dat viel niet mee,…..ik was vermoeid, kwam ik achter.

Maar na een paar km bereikten we Teguise om daar neer te vallen met een cerveza en wat hapjes van het huis: reuze olijven….Nu moesten we plannen maken voor de overnachting! In een tentje? Met dit hondenweer? We waren door en door koud dus gingen we kijken voor een alternatief.

We keken op booking.com en we zagen dat alles vol zat, niks vrij….. dan maar voor een laatste keer kijken bij Airbnb . En jawel, sinds gisteren was er wat vrij voor één nacht. In Teguise ook nog!

Wij blij en meteen geboekt!

We kwamen terecht bij Beate (Duitse) en Kevin (Iers) op een slaapkamer met een aparte zithoek. Ook daarbinnen bleek de herberg koud en zoals Beate al zei: the houses on Lanzarote aren’t made for this weather, terwijl ze naar de vuilniszak wees onder het raam die ze had neergehangen om lekkage te voorkomen.

We hebben een gezamenlijke badkamer en toen we gingen douchen:

–    viel er een deur uit de douchecabine;

–    Viel de sproeikop eraf en hadden we een stortdouche gecreëerd;

–    Was het warme water na 7 minuten op ?.

Het is zo koud hier in t noorden, dat we al vroeg in t bed liggen om t warm te krijgen. Morgen een lange etappe zodat we meer zuidelijk van t eiland komen, wat ook warmer is.

Hasta luego?

 

 Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »

Kom bij deze gezellige Club!

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten, en leuke verhalen.