Helemaal kapot……

Start Santiago vroeg in de ochtend…

Gisteren afscheid van een grote groep mensen…. iedereen gaat richting huis!

Vincenzo had een steen gevonden waar iedereen zijn naam op heeft gezet, zodat hij dat als aandenken mee kon nemen.

Na aankomst Gisteren in Santiago, ben ik vanmorgen vertrokken naar Fisterra…. de volgende korte Camino. Voor mij nu als de zwaarste etappe van 33 km voornamelijk berg op! Ik begon vanmorgen al voor 8.00 uur aan mijn etappe, dacht dat ik t goed had voorbereid maar ik liep meteen verkeerd! Na wat gezoek kom je dan toch weer op je route. Alle camino’s komen bij elkaar in Santiago. Heel veel Pelgrims overal vandaan. De meesten kiezen ervoor om naar huis te gaan, maar sommige lopen door! Waaronder ik…… Je krijgt nu een totaal andere tocht! Andere mensen, andere routes gelopen, en dat alles loopt nu op deze Camino naar Fisterra. Ik zie koppeltjes lopen. Man en vrouw, de man draagt de grote backpack de vrouw de kleine, het water zit bij de man zoals het hoort denk ik! Dan zie je de mannen alleen, allemaal baarden gekregen, onverzorgd en bijna allemaal een kleine rugzak! Dan zijn er de vrouwen die alleen lopen, grote rugzakken, gevuld met water en niemand die iets voor ze draagt, ze doen het zelf, hebben geen baard van een paar weken en de meesten lopen pittig vooruit! Bijna dansend zoals ik ze zie……??

Ik behoor tot de categorie oudere vrouwen die gewoon doorgaan zonder hulp. Flinke rugzak gevuld met water en door stappen in een pittig tempo! Maar ohhh wat was het zwaar vandaag.

Die plek op mijn hak is geen blaar of zo…. maar een drukpunt wat 33 km heeft gedrukt…. zeer pijnlijk en duurt een paar uur voordat de pijn wat wegtrekt!

Ik was er zo klaar mee vandaag….. vooral de pijn was niet uit te houden!!! Dan ben je in zo’n dorp wat dezelfde naam heeft als je verblijf. Dan blijkt ook nog dat je verblijf 8 km verderop ligt. Dan is het verstand op nul en stappen!! Ik vloek niet gauw, maar vandaag heb ik echt wel gegodvert….. potverdorie nog!

Ik vertrok vanmorgen met geen wolkje aan de lucht…. zou het dan toch goed worden? Het begon al best warm en tijdens het kijken naar mijn accomodatie blijkt dat ik een zwembad heb…..?

Maar al vlug kwam er weer bewolking en was het maar net 23 gr of zo……. geen zwembad weer…?

Onderweg kwam ik door dorpjes, stukken bos en een mooie rivier.

In het restaurantje langs mijn herberg heb ik een broodje gegeten, met een glaasje welbekende Rioja uit de buurt en een kopje koffie. Mijn sokken gewassen voor de volgende dag!

Weer een flink eindje…… Nog twee dagen en dan…. “it comes to an End!!!”

  • En zo ontstaan er nu al herinneringen van de Camino Portugees, coastalrute, en spirituale rute…..
  • Camino Fisterre is in de maak

Het was een pittige dag en lig eigenlijk al de hele avond plat, wat niks voor mij is!!!

Waar lig ik nu eigenlijk? Op een begraafplaats, letterlijk en figuurlijk….. langs mijn kamer liggen de doden in de muur!

Seey you tomorrow……….

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »