Het bloemrijke Vallebrón met zijn verborgen waterbron.
752AC4FB-C28C-4713-B499-27580DD8452D

Vallebrón behoort tot de meest pure dorpjes op Fuerteventura. Het geluid van kippen, geitenbellen, blaffende honden en wat zoemende bijen is eigenlijk het enige wat je hoort in dit dorpje. Vallebrón heeft geen bar, restaurant of winkel. Een piepklein kerkje is alles wat het te bieden heeft. Een samenleving in de puurste vorm.

De reden van het bezoek is de waterbron (Fuente de Tababaire), die net buiten het dorpje te vinden is. Deze waterbron is niet makkelijk te vinden, Google maps en andere kaarten geven een verkeerde route aan! Deze waterbron is te vinden achter de berg. De eerste kolonisten van dit eiland zetten hun nederzetting rondom deze bron, om zichzelf en het vee van water te voorzien. Ze brachten hun tijd door met het maken van rotstekeningen, door middel van geometrische figuren.

Wil je op de hoogte blijven over “The secrets of Fuerteventura”?
Meld je aan voor de Blog.

Vallebrón

Jeanne

Jeanne

Oprichtster Canary-Hiking

Astrid

Astrid

Organizing Canary-Hiking

Geef een reactie

Over mij

Wie zijn wij:
Ik ben Jeanne. Samen met mijn partner Astrid rijden we in een Camper over de Canarische eilanden. Alle eilanden worden bezocht. In de Blogs proberen we een zo goed mogelijk beeld te laten zien van de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp
%d bloggers liken dit: