Het kontje van Europa, ook wel El Hierro!

gettyimages-1189731246-640x640

El Hierro, het eerste zelfvoorzienende eiland ter wereld.

El Hierro (Ferro), “The island with a soul” is het kleinste eiland van de Canarische archipel. Van de zeven (acht) is het het meest zuidwestelijk eiland, met hetzelfde klimaat als de andere eilanden. een paradijsje in het midden van de Atlantische Oceaan. Het leven is hier anders, het is speciaal, het is uniek, het is een eiland om van te genieten, de landschappen te ontdekken en zijn rust te voelen.
Tot 1885 was de Punta de Orchilla beschouwd als de meridiaan 0, dus steeds een van de meest gebruikte op de kaarten van de zestiende en zeventiende eeuw. Het staat zelfs vandaag de dag bekend als El Hierro Eiland van de Meridiaan.

Mirador van La Peña
Dit juweel van de beroemde Canarische kunstenaar César Manrique biedt een prachtig uitzicht op de vallei van El Golfo en de kliffen meer dan een kilometer hoog. 

El Hierro, Spain – June 26, 2009: People enjoying the breathtaking panorama from the Mirador de la Pena, located 700 feet tall, from where, haze permitting, you can enjoy spectacular views throughout the El Golfo area. This is one of the most visited places on El Hierro and one of its the most scenographic landmarks.


El Hierro is een eiland met een ziel.
Dit eiland wordt in de wandeltochten opgenomen samen met La Palma. De laatste twee eilanden van de zeven die we lopen. We zijn uit het massatoerisme en genieten van de kleinschaligheid van deze twee eilanden. De start van deze reis is voorjaar 2021. Een 10 Daagse wandelreis over allebei de eilanden. Een afstand van ongeveer 110 km in totaal. Heb je interesse in deze reis, houdt dan de berichten in de gaten, of schrijf je alvast kosteloos in. de reis is met een select groepje van maximaal 10 personen zodat we als groep in leuke knusse accomodaties kunnen verblijven.
Voor meer info kan je terecht op https://wandeltochten-canarische-eilanden.nl/eilanden/la-palma-el-hierro/

Het eiland heeft een ziel wat veel te vertellen heeft. Het eiland is bekend om zijn vele namen, Ombrion, Capararia, Pluvialia, eseró, Ferro of Hero. Echter de naam Meridian Isle verbergt het meest beroemde verhaal. Hierover een andere keer.

El Hierro 100% duurzaam!
De economische ontwikkeling van El Hierro is een ingewikkelde balans tussen modernisering en conservering. Het eiland is in 2000 door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat vanwege de bijzondere ecologische en culturele aspecten. Een biosfeerreservaat geeft een natuurgebied een speciale status, omdat menselijke activiteiten zijn toegestaan met behoud van het ecosysteem.
De transitie naar windenergie betekent dat de 9000 eilandbewoners per jaar zo’n 18.000 ton CO2 minder uitstoten. De naam ‘Gorona del Viento’ verwijst naar de karakteristieke stenen muurtjes die de boeren op het eiland gebruiken om hun gewassen tegen de altijd aanwezige wind te beschermen.
Het project is meer dan alleen een windpark. Het eiland kreeg de beschikking over een waterkrachtcentrale met een pompstation.
Een energieopslagsysteem met behulp van waterkracht zorgt voor een stabiele energievoorziening. Op dagen dat er veel wind staat en de elektriciteitsproductie hoog is, wordt zeewater omhoog gepompt en opgeslagen in twee reservoirs. Op windstille dagen vallen de eilanders terug op de waterkrachtcentrale. Blijft er nog steeds energie over, dan gaat die naar de ontziltingsinstallatie die de inwoners van drinkwater voorziet. De lokale overheid tekende verder een overeenkomst met het energieconcern Endesa en een samenwerkingsverband van Renault en Nissan om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren. De raad hoopt dat El Hierro als voorbeeld kan dienen voor de andere Canarische eilanden.

wandeltochten-canarische-eilanden.nl probeert hierin een steentje bij te dragen en iedereen die mee gaat krijgt een rvs drinkfles om het plastic afval tegen te gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

1 reactie op “Het kontje van Europa, ook wel El Hierro!”

Geef een reactie

Over mij

Hi, ik ben Jeanne. Ik ben een actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen, fietsen, wandelen en hiken! Mijn hart ligt op de Canarische Eilanden.

Ik hoop van harte dat ik mensen kan laten genieten. Kijk gerust rond op de site, en lees de blogs van de verschillende avonturen op de Canarische Eilanden.

Translate »