Tenerife & La Gomera

Camino Naturales GR131 wandeltocht

Programma

1 | Aankomst Tenerife 

Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie in La Esperanza op Tenerife, waar je twee nachten verblijft.

2 | La Esperanza - El Gaitero (16km)

Na een stevig ontbijt begin je de wandelweek. De eerste etappe van de GR131 heeft een totale afstand is 16 km. Een geleidelijk oplopende weg, met een venijnig laatste stukje. Je loopt door het bos langzaam omhoog, beschermd voor de wind. De tocht gaat merendeels door de bossen, veel schaduw en weinig vergezichten tot nu toe. Je wordt teruggebracht naar de accommodatie.

3 | El Gaitero - La Caldera (20km)

De tweede etappe van de GR131. Stap voor stap stijg je richting het Teide gebied. Het enige geluid is het geluid van je schoenen die door de stenen stappen! Wegspringende krekels, zoemende vliegen, bijen en wespen kom je tegen in het groots geurende dennenbos. Er lijkt geen eind aan te komen. Dan plotseling kom je in een halloweenachtig bos met baardmos in elke boom wat lijkt op wapperende halloween-achtige slierten. Met mist zou het een perfect decor zijn voor een griezelfilm.

Je bedwingt flinke hoogtemeters en vaak zijn de uitzichten echt spectaculair mooi. Aan het eind van de dag kom je aan in onze Refugio waar je in de watten worden gelegd. Het restaurant is echt wel een Michelin ster waard! Wat een goede kok, en wat een leuke accommodatie.  En meer vertel ik hier niet over. Laat je verrassen!

4 | La Caldera - Las Cañadas del Teide (15km)

Klaar voor een nieuwe dag. Je verlaat deze fijne accommodatie. Maar niet getreurd, het wordt een hele mooie dag. Je loopt  verder omhoog naar het Teide gebied.

Vanaf de startplek zie je in de verte al waar je naartoe gaat vandaag. Het aantal kilometers is niet zoveel, maar het zit ‘m in de hoogtemeters. Je klimt door het bos omhoog, totdat je aan de boomgrens komt en volledig in de zon loopt. Met een voldaan gevoel kom je aan bij een bergrestaurant op de Cañadas del Teide waar je een heerlijke pot bier kunt drinken met een heerlijke tapa. Nadat je weer op krachten bent gekomen, brengt een transfer je naar het Parador hotel.

5 | Parador - Vilaflor (16km)

In de ochtend mag je de zonsopgang niet missen! Een bijzonder moment om dit te mogen aanschouwen! Het hoogste punt is bereikt en we dalen vandaag naar Villaflor. Na een laatste kleine stijging, kom je op een punt, waarop je je nog één keer omdraait om te kijken naar El Teide. Je ziet de verharde lavastromen en gaat in gedachten terug in de tijd. Als je verder loopt betreed je een van het mooiste afwisselende natuurgebieden van Tenerife waar je alleen te voet kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komen we weer langzaam onder de boomgrens en lopen we naar de accommodatie. Vilaflor is het hoogstgelegen dorp van Spanje, op 1400 meter. In het knusse Spa-Hotelletje met zwembad komt je helemaal tot rust. Door de eigenaresse wordt je helemaal in de watten gelegd.

6 | Vilaflor - Arona - ferry San Sebastián de La Gomera (19km)

De laatste dag van deze GR131 op Tenerife is alweer aangebroken. Vanuit Vilaflor loop je bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkel je je weg naar beneden. De tocht op Tenerife is volbracht! Vanaf hier word je naar Los Cristianos gebracht om deze avond nog met de veerboot naar La Gomera te vertrekken. In San Sebastián, de hoofdstad en voornaamste havenplaats van La Gomera, kun je in de avond rondstruinen door een gezellig autovrij centrum met winkeltjes en vele gezellige restaurantjes en barretjes. Ons verblijf ligt midden in het centrum aan het park “Torre del Conde”

7 | San Sebastián - Rustdag

8 | San Sebastián - Bergopwaarts (8km)

Na de ontspannen rustdag start je gelijk weer met een eerste pittige etappe. Van zeespiegel naar 940mt hoogte. Je moet fors klimmen, vandaar dat je deze dag niet veel kilometers maakt. Als je op hoogte bent aangekomen, kun je jezelf bij het restaurant trakteren op een verkoelend drankje. Daarna word je teruggebracht naar San Sebastián. 

9 | Het middengebergte (17km)

In de ochtend ga je na het verlaten van je accommodatie met een transfer naar de plek waar je geëindigd bent. Je vervolgt de tocht over een heel mooi deel van de GR131 op La Gomera. Vergeet je camera niet!  We lopen naar het hoogste punt Alto Garajonay. Bij helder weer gaan we La Palma, El Hierro, Tenerife en misschien Gran Canaria zien. In de middag kom je aan in Chipude. Een klein dorp met een heus berghotelletje. 

10 | De mooie vallei (16km)

Het eerste deel gaat afwisselend op en af. Totdat je het Garajonay natuurgebied binnenloopt in het midden van het eiland. Vanaf dan voert het pad ons grotendeels bergafwaarts waar we steeds zicht houden op de vallei, Vallehermoso, ‘mooie vallei’. Na een lange afdaling komen we aan bij een knus sfeervol hotelletje. Het eindpunt van de GR131 hebben we bereikt! Een korte, maar een van de mooiste routes. La Gomera is niet voor niets het perfecte wandeleiland.

11 | Veerboot Tenerife

In de ochtend neem je de veerboot naar Tenerife. Ieder kan de dag naar eigen behoefte invullen. We logeren nog een nacht in de buurt van de kust.

12 | Vertrek

Met een georganiseerde transfer ga je naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp