Tenerife & La Gomera

Camino Naturales GR131 wandeltocht

Het programma

1 | Aankomst op de luchthaven Tenerife Zuid.

Bij aankomst op het vliegveld (Zuid) word je opgehaald. We rijden dan naar La Laguna wat ligt in het noorden van Tenerife. Het is ook mogelijk om rechtstreeks naar Tenerife Noord te vliegen. Onder het genot van een drankje maken we kennis met de groep. Je krijgt hier je RVS drinkfles en je wandelsjaal. We overnachten in een mooie accommodatie, met ontbijt. Er is een supermarkt aanwezig als je eten en drinken wilt meenemen voor de volgende dag. Doe dit wel omdat de eerste dag een zware dag is zonder dat we een restaurant of supermarkt tegenkomen. We vertrekken vanaf La Esperanza.

2 | Vertrek La Esperanza naar Presa de Aguamansa - 27 km

Vanuit La Esperanza lopen we naar Aguamansa via het Las Lagunetas natuurgebied. Dennenbossen op de bergtoppen, de duizelingwekkende steile rotsen. We stijgen vandaag naar 1748 meter. Een spectaculaire wandeling naar boven. 

3 | Vertrek van Aguamansa Portillo - 17km.

We klimmen hier naar boven de 2000 meter. Omdat hier geen accommodaties zijn worden jullie opgehaald en naar onze locatie vervoerd, om vervolgens de volgende dag weer vanaf dit punt te vertrekken.

4 | Portillo naar Villaflor - 25 km

Na het ontbijt vertrekken we met voldoende water en eten in onze rugzak rustig uit El Portillo. De eerste paar kilometers zijn vlak, en we zien voor ons de beklimming die we nog moeten doen. Dit is het laatste obstakel. Nadat we de top hebben bereikt op 2424 meter hoogte, volgt een hele lange afdaling tot Villaflor. Berg op lopen is behoorlijk pittig, maar een steile afdaling is net zo pittig. In Villaflor bevindt zich onze accommodatie en een restaurant waar we wat kunnen eten en drinken. En wie behoefte heeft aan een wellness kan hier de avond mee gaan vullen.

5 | Vertrek van Villaflor naar Arona - 15 km

De laatste etappe van deze reis gaat meest bergafwaarts naar Arona. Het eindpunt van onze tocht op Tenerife. Vanaf hier worden jullie naar Los Cristianos vervoerd om even lekker uit te rusten. We blijven hier een extra dagje om uit te rusten voor we met de Ferry naar La Gomera vertrekken.

6 | Los Cristianos rustdag

Even lekker uitrusten. lekker naar het strand of liever over de boulevard? 

7 | Naar de Ferry (8km)

Vroeg in de ochtend vertrekt onze Ferry naar San Sebastián op het eiland La Gomera. We checken ons in bij de accommodatie en laten onze spullen achter. Met een dagrugzakje beginnen we aan onze eerste etappe op La Gomera.

Een behoorlijke klim staat ons te wachten. We hebben spectaculaire uitzichten over de Garajonay vallei.  Jullie worden opgehaald  op de route en teruggebracht naar San Sebastian.

8 | De tweede etappe van La Gomera (17km)

De tweede dag en tevens de meest mooie dag! We passeren hier het hoogste punt Alto de Garajonay. Een zeer afwisselende tocht.
We verblijven in onze accommodatie Chipude. 

9 | Bergafwaarts naar Vallehermoso (16km)

De derde dag is minder zwaar omdat we bergafwaarts lopen naar onze eindbestemming Vallehermoso. We lopen langzaam bergafwaarts naar 200m hoogte via de mooiste vallei van het eiland naar het plaatsje Vallehermoso.  Tevens het eindpunt van onze reis. 
We gaan met een transfer naar de plaats Valle Gran Rey om daar onze laatste dagen door te brengen.

10 & 11 | Valle Gran Rey naar Tenerife

Valle Gran Rey is de plek waar we de laatste dagen verblijven.
Dag 11 gaan we tegen de avond terug met de veerboot naar Tenerife, en onze laatste nacht gaan hebben. 

12 | Einde van de reis

Vanaf de accommodatie wordt je naar de luchthaven gebracht.

Informatie over de terugreis

Mocht je de 12-daagse reis geboekt hebben dan word je afgezet op het vliegveld. Er is een mogelijkheid om vanaf La Gomera terug te vliegen. Mocht je nog wat dagen extra willen blijven dan is er vanuit Los Cristianos een busverbinding naar het vliegveld Tenerife Zuid. Uiteraard kunnen jullie ook een taxi nemen.

Translate »
Chat openen
Stuur makkelijk een Whatsapp