La Palma

Camino Naturales GR131/GR130 Wandeltocht

Programma

1 | Aankomst La Palma 

Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie.
Je wordt opgehaald met onze transfer om aan de andere kant van het eiland vlakbij de start naar de accommodatie te gaan.

2 | Op naar de Top! (16km)

De eerste en meteen een heftige tocht naar het hoogste punt Los Muchachos. Je klimt in 15 km naar 2426 mt hoogte. Los Muchachos heeft  schitterende uitzichten over het hele eiland la Palma en de grote krater “Taburiente”. 
We nemen de hele dag de tijd om naar het hoogste punt te gaan. De lengte is niet ver, wel de hoogte die je moet overbruggen.
Omdat er geen accommodaties zijn, wordt je opgehaald om naar het hotel gebracht te worden.

Up: 2079 mt
Down: 186 mt

3 | Santa Cruz(23km)

De tweede etappe van de GR131. Tenminste…!!! We lopen naar de GR130. Bergafwaarts, zodat we aan het einde van deze dag aankomen in de hoofdstad Santa Cruz. We dalen van 2426 mt hoogte naar zeespiegelniveau. 

Up: 581 mt
Down: 2919 mt

4 | Villa de Mazo (16.4km) -

Klaar voor een nieuwe dag, vanaf Santa Cruz loop je de GR130 verder naar Villa de Mazo. We verblijven 2 dagen in Villa de Mazo. 
Het toeristisch dorp met vakmannen bij uitstek van het eiland. Villa de Mazo staat bekend om de traditionele ambachten zoals het beroemde borduurwerk. Zijn historische centrum is leuk om door te lopen: Je kan de smaak van traditie en geschiedenis van La Palma proeven.

Up: 778 mt
Down: 324 mt

5 | Rondwandeling tussen de vulkanen (20km)

Dag 5 is een keuzedag. Omdat we een deel van de GR131 overgeslagen hebben, is vandaag de mogelijkheid om een rondwandeling in het vulkaangebied te maken. Onze transfer brengt je naar Refugio del Pilar El Cumbre Vieja om vervolgens de tocht door de vulkanen te maken. We lopen  een tocht van 20 km bergafwaarts terug naar Villa de Mazo.

Mocht je een rustdag willen, dan is dit de ook mogelijk.

Up: 741 mt
Down: 1726 mt

6 | Van Mazo naar Los Canarios (17km)

We nemen afscheid van Villa de Mazo om vervolgens de tocht naar Los Canarios te doen. Wederom is dit een stuk van de GR130. We stijgen vandaag naar 100mt hoogte.

Up: 798 mt
Down: 425 mt

7 | Fuencaliente en Tapas (9,7km)

De laatste dag van deze GR131 is alweer aangebroken. Vanuit Los Canarios lopen we al dalend tussen de vulkanen naar de eindbestemming Fuencaliente. Een korte dalende etappe!

Up: 86 mt
Down: 780 mt

8 | Einde van deze mooie wandelreis

Een transfer brengt je naar het vliegveld.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp