Tenerife

Camino Naturales GR131 wandeltocht

Programma

1 | Aankomst Tenerife 

Transfer van de luchthaven naar de eerste accommodatie in La Esperanza op Tenerife, waar je twee nachten verblijft.

2 | Boswandeling (16km)

Na een stevig ontbijt begin je de wandelweek. De eerste etappe van de GR131 heeft een totale afstand is 16 km. Deze route is niet al te zwaar. Een geleidelijk oplopende weg, met een venijnig laatste stukje. Je loopt door het bos langzaam omhoog, beschermd voor de wind. De tocht gaat merendeels door de bossen, veel schaduw en weinig vergezichten tot nu toe. Je wordt teruggebracht naar de accommodatie.

3 |Het wordt al spannender (20km)

De tweede etappe van de GR131. Stap voor stap stijg je richting het Teide gebied. Het enige geluid is het geluid van je schoenen die door de stenen stappen! Wegspringende krekels, zoemende vliegen, bijen en wespen kom je tegen in het groots geurende dennenbos. Er lijkt geen eind aan te komen. Dan plotseling kom je in een halloweenachtig bos, baardmos in elke boom, wapperende halloween-achtige slierten. Met mist zou het een perfect decor zijn voor een griezelfilm.

Je bedwingt flinke hoogtemeters en vaak zijn de uitzichten echt spectaculair mooi. Aan het eind van de dag kom je aan in de Refugio waar je in de watten worden gelegd. Het restaurant is echt wel een Michelin ster waard! Wat een goede kok, en wat een leuke accommodatie.  En meer vertel ik hier niet over. Laat je verrassen!

4 | Vallei op hoogte (15km) -

Klaar voor een nieuwe dag, en je verlaat de fijne accommodatie. Maar niet getreurd, het wordt een hele mooie dag. Vandaag loop je verder omhoog naar het Teide gebied.

Vanaf de startplek zie je in de verte al waar je naartoe gaat vandaag. Het aantal kilometers is niet zoveel, maar het zit ‘m in de hoogtemeters. Je klimt door het bos omhoog, totdat je aan de boomgrens komt en volledig in de zon loopt. Met een voldaan gevoel kom je aan bij een bergrestaurant op de Cañadas del Teide waar je een heerlijke pot bier kunt drinken met een heerlijke tapa. Nadat je weer op krachten bent gekomen, brengt een transfer je naar de accommodatie.

5 | Eerst pieken dan rusten (6km)

In de ochtend mag je de zonsopgang niet missen! 

Optie: Alleen of met een gids naar de Pico del Teide op 3718 meter. De grote 800 meter grote krater is immens. En het uitzicht… onvergetelijk!

Als je beneden aankomt met de kabelbaan, loop je 6km naar het luxe Parador hotel op 2150 meter. Je kunt er genieten  van het zwembad en de wellness faciliteiten én het goede restaurant. Je bevindt je nog steeds in het natuurpark. Je bent vrij om de rest van de dag te besteden zoals jij dat wil.

Optie:

  • wandel helemaal naar beneden en door naar het Parador hotel via de Pico Viejo (12km vanaf de top).
  • wandel helemaal naar beneden en door naar het Parador hotel via Montaña Blanca (16km vanaf de top).

6 | Dorp in de bergen (16km)

De volgende dag vertrek je wandelend vanuit het hotel. Na een kleine stijging, kom je op een punt, waarop je je nog één keer omdraait om te kijken naar El Teide. Je ziet de verharde lavastromen en gaat in gedachten terug in de tijd. Als je verder loopt betreed je een van het mooiste afwisselende natuurgebieden van Tenerife waar je alleen te voet kan komen. Steeds verder afdalend naar Vilaflor komen we weer langzaam onder de boomgrens en lopen we naar de accommodatie. Vilaflor is het hoogstgelegen dorp van Spanje, op 1400 meter. In het knusse Spa-Hotelletje met zwembad komt je helemaal tot rust. Door de eigenaresse wordt je helemaal in de watten gelegd.

7 | Bergafwaarts (19km)

De laatste dag van deze GR131 is alweer aangebroken. Vanuit Vilaflor lopen we bergafwaarts richting Arona. Tussen de dennenbomen kronkelen we onze weg naar beneden. De tocht is volbracht!

8 | Einde van deze mooie wandelreis

Een transfer brengt je naar het vliegveld.

Translate »
Stuur makkelijk een Whatsapp